![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si chiar vreau o explicatie, nu un text gen "misterioase sunt caile Domnului, si oricum, popa stie el mai bine".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Se numeste Iisus, cu 2 i.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dragii mei, Eu studiez Biblia de 21 de ani. Va propun o noua viziune despre istorie, viziune care ne scuteste de atata scormonit prin evenimentele timpului. Va rog sa cititi cu atentie inainte de a va pronunta. Nu sunt citate disparate cum s-ar crede! Iata cum vad eu lucrurile: 1. La un moment dat in Evanghelia lui Ioan, Isus spune: Ioan 9:4 Cât este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze. Ioan 9:5 Cât sunt în lume, sunt Lumina lumii." Isus ne spune ca trebuie sa lucreze cat este ziua, si stie El ce spune. Dar ne spune si ca va veni o noapte in care nimeni nu poate sa lucreze. (apropos de Evul Mediu si de perioadele dinainte si dupa, despre care discutara-ti pe forum). 2. La un moment dat Apostolul Pavel spune: Fa 20:29 Știu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruța turma; Fa 20:30 și se vor scula din mijlocul vostru oameni, care vor învăța lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. Apostolul Pavel ne spune ca se vor strecura lupi rapitori si ca nu vor cruta turma. Va rog sa cititi Scriptura daca anumite texte nu le stiti sau nu vi le amintiti. 3. Apostolul Ioan ne spune despre un ceas de pe urma, care era venit deja. Oare ce era acel ceas de pe urma? Oare nu era ceasul acela dupa care urma sa vina noaptea? Oare nu era ceasul dupa care urma ca nimeni sa nu mai poata lucra? Si nu putea fi acest moment dupa anul 100 si ceva, an in care a murit ultimul Apostol, Ioan? 1In 2:18 Copilașilor, este ceasul cel de pe urmă. Și, după cum ați auzit că are să vină anticrist, să știți că acum s-au ridicat mulți anticriști: prin aceasta cunoaștem că este ceasul de pe urmă. 1In 2:19 Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri. Toate acestea Isus le aduna intr-o parabola. Cine are urechi de auzit sa auda! Mt 13:24 Isus le-a pus înainte o altă pildă, și le-a zis: "Împărăția cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânță bună în țarina lui. Mt 13:25 Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu, și a plecat. Mt 13:26 Când au răsărit firele de grâu și au făcut rod, a ieșit la iveală și neghina. Mt 13:27 Robii stăpânului casei au venit, și i-au zis: "Doamne, n-ai semănat sămânță bună în țarina ta? De unde are dar neghină?" Mt 13:28 El le-a răspuns: "Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta. "Și robii i-au zis: "Vrei dar să mergem s-o smulgem?" Mt 13:29 "Nu", le-a zis el, "ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeți și grâul împreună cu ea. Mt 13:30 Lăsați-le să crească amândouă împreună până la seceriș; și, la vremea secerișului, voi spune secerătorilor: "Smulgeți întâi neghina, și legați-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeți-l în grânarul meu." Atunci, ce ne mai trebuie atata cercetare? Nu ne spune Cuvantul Lui Dumnezeu ca de la moartea apostolilor urma sa vina noaptea? O noapte in care nimeni nu poate sa lucreze? Oare ortodocsii, catolicii si toate celelalte credinte asa zis crestine n-au lucrat noaptea? Sinoadele au avut ca principal scop sa inlature pe eretici! Oare asa le-a poruncit stapanul lor? Nu Le-a spus sa nu zmulga neghina? Nu Le-a spus sa le lase sa creasca impreuna pana la timpul sfarsitului? Oare au ascultat ei de stapanul lor? Oare nu si-au construit doctrina noaptea? Cercetarea cu mare atentie a Cuvantului Lui Dumnezeu ne scuteste de multe cautari zadarnice! Nu vreau sa jignesc pe nimeni! Daca aveti ceva impotriva, dar argumentat, argumentati si nu va fi nici o problema! Deci, ce parere aveti? Si ar mai fi o chestiune. Cam 2 ani am lucrat ca sa gasesc raspunsul la o singura intrebare: "DE CE EXISTA O SINGURA BIBLIE, DAR SUNT 1.000 DE INTERPRETI ?" |
|
||||
|
||||
![]()
Încă unul trimis de pastorul de la sinagogă să ne aducă pe calea cea adevărată și să ne explice cum e cu Biblia ! Sau sunteți aceiași și schimbați numai numele de utilizator ?
|
|||
|
|||
![]()
Ioan 9:4-5> Cuvantul ,,ziua"se refera la perioada acordata Mantuitorului pentru a implini voia lui Dumnezeu(,,sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis").Folosirea pluralului ,,Noi"se refera la ucenici si prin extensie la toti credinciosii.Cuvantul ,,noapte"se refera la limita fixata lucrarilor lui Dumnezeu.In cazul Mantuitorului limita fost moartea Lui.Fiind ,,Lumina lumii"Mantuitorul da oamenilor mantuirea(Ioan 8:12).Dupa moartea Sa ucenicii Lui vor fi luminile Lui(Matei 5:14,Efeseni 5:8-14).ducandu-L pe Hristos altora.
I Ioan 2:19> Cuvantul ,,nostru"este considerat a fi de obicei persoana intaia plural apostolica,folosita in acesta epistola(1:1-5 si 4:6)/,,Nostru"contrasteaza cu ,,voi"din 2:20-21 care se refera la cititori.Daca invatatorii mincinosi,asemenea legalistilor din Fapte 15,s-au despartit de Bisericile apostolice din Ierusalim si Iudeea,atunci ei reprezentau o amenintare serioasa pentru cei care citeau, pentru ca e veneau cu sustinerea ca isi au originea doctrinara in acelasi sol din care a aparut crestinismul.Ioan a dorit foarte mult sa nege orice legatura cu ei. Am citit o opinie conform careia I Ioan 2:18-19 ar trebui poate cercetate in contextul>vezi aici Referitor la Matei 13:24-30> ,,A doua parabolă - cea a grâului și a neghinei - prezintă, de asemenea, împărăția în aceste două aspecte. Grâul îi înfățișează pe credincioșii adevărați, iar neghina pe cei credincioși doar cu gura. Isus aseamănă împărăția cu un om care a semănat sămânță bună în ogorul său. Dar pe când dormea omul, a venit dușmanul său și a semănat neghină printre grâu. Unger arată că cea mai răspândită formă de neghină care se găsește în lanurile din Țara Sfântă este așa-numita hearded darnel (în românește: "sălbăție" sau "zizanie" (Lolium temulentum, Lolium perenne), "o iarbă otrăvitoare, aproape imposibil de depistat în mijlocul grâului, cât cele două plante sunt în faza de fir verde. Dar când dau în spic, ele se pot zări și despărți cu ușurință." Când servitorii au văzut neghina amestecată cu grâul, l-au întrebat pe gospodar cum de s-a întâmplat una ca asta. Gospodarul a recunoscut imediat mâna dușmanului său. Servitorii erau gata să smulgă imediat rădăcinile.Dar fermierul le-a ordonat să aștepte până la seceriș. Atunci secerătorii aveau să le separe pe cele două. Grâul avea să fie adunat în hambare iar neghina avea să fie arsă. De ce a poruncit fermierul această întârziere a separării? În natură, rădăcinile de grâu și cele de neghină sunt atât de întrepătrunse unele în altele încât e cu neputință s-o smulgi pe una din ele fără s-o smulgi și cealaltă." Explicatia ar fi in Matei 13:37-43>,,În interpretarea pe care o dă parabolei grâului și neghinei, Isus se identifică pe Sine cu semănătorul. El a semănat nemijlocit, în timpul lucrării Sale pe acest pământ, iar de la înălțarea Sa la cer, El continuă să semene prin slujitorii Săi, din toate veacurile. Ogorul este lumea. Trebuie să subliniem faptul că ogorul este lumea, nu biserica! Sămânța bună înseamnă fiii împărăției. Poate părea, la prima vedere, un fapt bizar și incongruent ca ființele umane să fie semănate în pământ. Dar ideea subliniată aici este faptul că fiii aceștia ai împărăției au fost semănați în lume. În timpul anilor Săi de activitate publică, Isus a însămânțat lumea cu ucenici care erau supuși loiali ai împărăției. Neghina sunt fiii celui rău. Pentru orice realitate divină, Satan are și el o copie falsă. EI însămânțează lumea cu cei care seamănă cu ucenicii, vorbesc ca ucenicii și, într-o anumită măsură, umblă ca ucenicii adevărați. Dar aceștia nu sunt deloc ucenici autentici ai Regelui. Vrăjmașul este Satan, dușmanul lui Dumnezeu și al tuturor copiilor lui Dumnezeu. Secerișul este sfârșitul veacului, adică sfârșitul epocii împărăției, în forma ei interimară, care va avea loc când se va întoarce Isus Cristos cu putere și slavă, ca să domnească în calitate de Rege. Domnul nu se referă la sfârșitul epocii bisericii. A introduce biserica în acest context nu ar face decât să complice lucrurile. Secerătorii sunt îngerii (vezi Apocalipsa 14:14-20). În faza actuală a împărăției, nu se face nici o separare intenționată a grâului de neghină. Aceste două elemente sunt lăsate să crească împreună. Dar la a doua venire a lui Cristos, îngerii vor strânge toate pricinile de păcătuire, toate sursele păcatului și pe toți răufăcătorii, aruncându-i în cuptorul de foc, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților. Supușii neprihăniți ai împărăției care se vor afla pe pământ în timpul Marii Strâmtorări vor intra în împărăția Tatălui lor, pentru a se bucura de Domnia de o mie de ani a lui Cristos. Ei vor străluci ca soarele - adică vor fi îmbrăcați cu slavă strălucitoare." Urmeza apoi indemnul criptic>,,Cine are urechi de auzit sa auda". As fi dorit sa va ofer si varianta ,,Tyndale Bible Commentary" precum si ,,Oxford Bible Commentary" dar nu am suficient timp acum ca sa pot sa si traduc.Scuze,poate cu alta ocazie.Avand in vedere aceste aspecte,eu cred ca solutia dvs nu se poate sustine din punct de vedere al exegezei.Acestea este parerea mea. Last edited by Scotsman; 30.11.2010 at 00:56:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragă Mihnea Dragomir,
Îmi cer scuze dacă am dat buzna așa pe nepusă masă, dar sunt și eu un om, deci un aproape al tău. Nu-i nici o problemă dacă ești sau nu de acord cu ceea ce am scris. Dar mi se pare că sunt tratat prea dur. Să știi că am avut un unchi preot român-unit. Nu prea m-am putut înțelege cu el în privința convingerilor sale, dar asta nu înseamna că trebuia să ne certăm! A murit în tren în drumurile sale care le făcea prin țară pentru a ajuta oameni nevoiași! Și totuși nu-l înțelegeam! Nu în privința actelor de caritate ! Astea sunt excelente indiferent cine le practică! Neânțelegerile erau asupra altor subiecte. Cum să juri credință Papei când există doar un singur conducător? Cum să suferi din pricina faptului că nu te-ai căsătorit, cu toate că Apostolul Pavel nu interzicea căsătoria? Suferea în sensul că, "pentru a omorâ animalul din el", se scula în fiecare dimineață, mergea la câmp și lucra din răsputeri. Apostolul Pavel spune că "cine arde să se căsătorească". În fine dacă ceea ce am scris nu se potrivește nicicum las-o așa. Acest lucru oricum nu ne oprește să ne iubim unii pe alții! |
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc foarte mult pentru interes ! Faptul că ai răspuns dovedește interes pentru
ADEVĂR ! Variantele acestea de interpretare le știu. Să știi că noaptea aceea de care vorbea Isus la Ioan 9:4, 5 se referă și la noaptea din parabola cu grâul și neghina. Ideea la care te referi este prea simplu de înțeles. Ea este implicită, naturală. Nu necesită nici un efort de gândire spirituală! Nu uita că în parabolă vorbește de o noapte în care Dușmanul a semănat neghina. Evident că acea noapte este după plecarea Domnului Isus la cer, dar și după ce mor apostolii. Această perioadă este o perioadă atât de neagră în istoria așa zisei Biserici încât și comuniștii au văzut-o. Apoi nu ai amintit nimic de acel ceas de pe urmă de la 1 Ioan 2:18! Ce este acel ceas? Eu la el mă refeream în principal! Două exemple de cădere a bisericii oficiale (întotdeauna a existat o biserică oficială și una reală) : Constantin Cel Mare a ordonat uciderea fiului său Crispus și a soției sale Fausta: On some date between 15 May and 17 June 326, Constantine had his eldest son Crispus, by Minervina, seized and put to death by "cold poison" at Pola (Pula, Croatia).[221] In July, Constantine had his wife, the Empress Fausta, killed at the behest of his mother, Helena. Fausta was left to die in an over-heated bath.[222] Their names were wiped from the face of many inscriptions, references to their lives in the literary record were erased, and the memory of both was condemned. http://en.wikipedia.org/wiki/Constantine_the_Great Un alt exemplu de care nu sunt sigur. Biserica a asistat la arderea pe rug a lui GHEORGHE DOJA ? Arderea pe rug sau spânzurătoarea sunt oare fapte făcute în toiul zilei? Etc... Zic și eu! Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg decât atașând o noapte neagră acestei perioade! Încec să fiu lucid! Nu este vorba de o luptă între noi! Pur și simplu sunt îngrijorat! Să aveți multă pace! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Să vedeți ceva interesant. La un moment dat Apostolul Pavel era considerat sectant.
Evreii din Roma credeau că Pavel face parte dintr-o sectă (partidă) : Fa 28:15 Din Roma ne-au ieșit înainte, până în "Forul lui Apiu", și până la "Cele trei Cârciumi", frații, care auziseră despre noi. Când i-a văzut Pavel, a mulțumit lui Dumnezeu, și s-a îmbărbătat. Fa 28:16 Când am ajuns la Roma, sutașul a dat pe cei întemnițați căpitanului străjerilor palatului, iar lui Pavel i s-a îngăduit să rămână într-un loc deosebit cu un ostaș care-l păzea. Fa 28:17 După trei zile, Pavel a chemat pe mai marii Iudeilor; și, când s-au adunat, le-a zis: "Fraților, fără să fi făcut ceva împotriva norodului sau obiceiurilor părinților noștri, am fost băgat la închisoare în Ierusalim, și de acolo am fost dat în mâinile Romanilor. Fa 28:18 După ce m-au supus la cercetare, ei aveau de gând să-mi dea drumul, pentru că nu era în mine nici o vină vrednică de moarte. Fa 28:19 Dar Iudeii s-au împotrivit, și am fost silit să cer să fiu judecat de Cezar, fără să am dealtfel nici un gând să pârăsc neamul meu. Fa 28:20 De aceea, v-am chemat să vă văd, și să vorbesc cu voi; căci din pricina nădejdii lui Israel port eu acest lanț." Fa 28:21 Ei i-au răspuns: "Noi n-am primit din Iudea nici o scrisoare cu privire la tine, și n-a venit aici nici un frate, care să fi spus sau să fi vorbit ceva rău despre tine. Fa 28:22 Dar am vrea să auzim părerea ta, pentru că știm că partida (secta) aceasta pretutindeni stârnește împotrivire." Deci gruparea (creștină) din care făcea parte Apostolul Pavel era considerată sectă !!! Voi ce ziceți ? Era într-adevăr sectă ? Hristos este într-adevăr Capul Bisericii ! Rămâne de stabilit care Biserică ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 22:32:33 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
|