![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fost si pentru mine darul Lui Dumnezeu . Eu doream sa dau altora ceea ce eu doar auzisem fara sa inteleg Adevarul, adevarata traire crestina. Eu habar nu aveam ce inseamna mantuirea sufletului din perspectiva ortodoxa, dar ma rugam pentru sufletele celor dragi.In ei nu s-a intamplat nimic( deocamdata) , nu au inteles nimic , dar asupra mea s-au revarsat binecuvantarile si minunile ceresti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Am ramas impresionat de frumusetea acestei simple propozitii, desprinsa parca din Sfanta Traditie de undeva.
|
|||
|
|||
![]()
Ști întâmplarea din Biblie, când o văduvă a adus doi bănuți, toată averea ei și Iisus a zis că acesta e cel mai mare gest de milostenie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar ce putem face cand sunt tot mai multi cei care au nevoie de ajutor si tot mai putine posibilitatile noastre materiale de ajutor?Tot framantandu-ma cum as putea sa ajut cat mai multi am realizat ceva: societatea noastra e bolnava.Ea genereaza tot mai multi saraci si asta va continua pana...cand?Poate o licarire de speranta ar fi daca fiecare din noi ar face ceva pentru tara asta.De la a te abtine cand iti vine sa arunci o hartie pe jos si pana la a munci cu adevarat si din greu,dand cate ceva si "pe gratis" din sudoarea ta...Poate daca am invata care sunt indatoririle noastre inainte de a urla dupa drepturi si daca ne-am intreba ce am produs azi cand ne vaitam ca-i mica suma primita...Si-cel mai important-daca am fi obiectivi,lucizi si cu ochii spre viitor la orice alegere din viata noastra...poate ca am face ceva pentru noi,toti.Poate am avea o tara sanatoasa,cu locuri de munca adevarata (nu birouri despre care nu stie nimeni la ce folosesc),salarii decente si cu foarte,foarte putini saraci...
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos topicul.
Dupa mintea mea mica, a face milostenie inseamna a darui din inima. Ca este un banut, o paine sau o vorba buna, sa fie daruit din inima. Totodata, frumos si bine-placut inaintea lui Dumnezeu este sa ne rugam pentru aproapele nostru. Iar ca sa raspund la obiect/titlul topicului, nu este imposibil sa faci bine cand esti sarac. Spun asta acum, din prisma saracului si a omului necajit. Incurajarile, sfaturile si alinarile pe care le-am primit aici pe forum, m-au ajutat enorm. Au ajuns direct la sufletul meu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreau din tot sufletul sa le donez cuiva, dar uite ca nu le vrea nimeni. Ma gandesc ca daca pana sambata nu se gaseste cineva, sa le duc la biserica. Sper ca procedez corect. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La fel de usor e sa faci fapte bune cu gandul cu a face greseli sau pacate cu gandul.
|
|||
|
|||
![]()
Sa luam seama la Hristos. S-a nascut intr-o pestera saracacioasa. Mai mult, nu cunoastem din Evanghelii ca in timpul vietii Sale pe pamant ar fi strans avutii. Din contra, se spune undeva ca "Fiul omului nu are unde sa-si plece capul". Cu toate acestea, Hristos ne-a imbogatit pe noi, si lumea intreaga, cum nimeni nu o ar fi putut face (si cu nu o va putea face vreodata).
La fel se intampla si in cazul omului duhovnicesc, a carui singura bogatie este Hristos. Chiar daca nu dispune de posibilitati materiale pentru a-i putea ajuta pe cei aflati in nevoie, ii poate face pe acestia, printr-un cuvant, printr-o mangaiere sau printr-o rugaciune, mai frumosi, mai curati, adica partasi comorilor ceresti (pe care furul si molia nu le strica). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu ar fi mai bine daca... | Liviu33 | Biserica Ortodoxa Romana | 68 | 27.05.2011 10:32:38 |
Dacă tot suntem forum ortodox... | colaps3 | Generalitati | 65 | 09.02.2011 11:53:09 |
Iubirea de saraci si facerea de bine | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 11.12.2010 20:12:35 |
Suntem straini in ochii si inimile celorlalti | costel | Generalitati | 8 | 23.12.2009 20:10:34 |
ajutati-ne suntem saraci | dumi_emil | Umanitare | 138 | 03.11.2009 16:42:44 |
|