Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 12:11:48
vintage
Guest

Implicit

Anita,
Cred ca tu esti o femeie cu bune intentii si sunt sigura ca esti credincioasa. Dar nu esti atenta la ce scriu unii useri. Esti putin cam grabita, repezita, as zice, si te rog sa ma ierti ...
Reciteste ce am scris fiecare si ai sa-mi dai dreptate.
Si n-ar fi nimic daca ma acuzi pe mine de ceva, eu nu ma supar, caci eu gasesc la tine si la ceilalti nenumarate lucruri bune, demne de iubit dar poate pe altii o sa-i superi...
Doamne ajuta!
Vechi 21.06.2011, 12:22:37
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Am fost duminica la biserica chiar daca tu esti sigura ca NU am fost. Si este adevarat, am spus-o si eu.
Uite, iti rescriu ceea ce tu nu ai citit in postul meu:

"Daca facem o ierarhie am putea zice asa: Biserca lui Hristos este pe primul loc in viata crestinului, pe locul 2 este familia si pe locul 3 tara natala/ patria.

Deci: imi parasesc familia daca in sanul ei sunt in pericol de al pierde pe Hristos. Apoi imi parasesc tara daca aici sunt in pericol de a-mi pierde familia. Doar pentru biserica mea dreptmaritoare si pentru Hristos se merita sa pierd si familie si tara si viata."

Te rog raciteste si ai sa vezi ca si eu am spus acelasi lucru, adica pentru Hristos imi parasesc familia ( adica, tata, mama...)... nu pentru fosti colegi de liceu sau prieteni, etc. cum ai spus tu.
Draga mea ,
Nu stiu de unde ai dedus ca sunt sigura ca nu ai fost la biserica ,dar ma rog ,asa vrei sa crezi.
Uite ce am spus mai deunazi :
"Daca are rude in tara ,prieteni ,sa nu ii fie teama sa revina."
Ce inseamna asta ,ca vine pentru prieteni?
Nicidecum ,si nu asta a fost ideea.
Ci sa vina daca aici nu este singura.
E adevarat ca nu am citit cu atentie postarea ta ,imi asum greseala.
Vechi 21.06.2011, 13:19:50
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
"Nicaieri si niciodata, Hristos nu ne-a cerut sa fim prosti."-Nicolae Steinhardt
Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Te rog sa imi spui ce intelegea parintele Nicolae Steindhart prin a fi prost ?
Cred ca poti deduce singura dupa o scurta asociere:

"Dumnezeu, intre altele, ne-a poruncit sa fim inteligenti."Nicolae Steinhardt
"Dumnezeu nu e numai bun, drept, atotputernic etc. E si foarte destept."Nicolae Steinhard

Citat:
La Judecata Hristos nu ma va judeca pentru ca am fost proasta
Dupa ce ai citit mai sus, mai esti atat de convinsa?
Citat:
pentru ca am vorbit de rau si am judecat milioane de oameni fara sa stiu cu adevarat care e situatia ,mai ales pe fratii mei in neam , nu cred ca imi va trece cu vederea.
Fratii tai in neam SUNT SI ROMANII DIN DIASPORA!
Vechi 21.06.2011, 13:35:52
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Cred ca poti deduce singura dupa o scurta asociere:

"Dumnezeu, intre altele, ne-a poruncit sa fim inteligenti."Nicolae Steinhardt
"Dumnezeu nu e numai bun, drept, atotputernic etc. E si foarte destept."Nicolae Steinhard

Dupa ce ai citit mai sus, mai esti atat de convinsa?

Fratii tai in neam SUNT SI ROMANII DIN DIASPORA!
Te rog sa imi spui unde am judecat romanii din diaspora?
Am enumerat cateva din dezavantajele de a trai printre straini.
O zi buna ,Melisa
Vechi 21.06.2011, 13:44:34
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

E cam greu si aici la noi...locuri de munca nu, case, nu....daca as fi in alta tara...as cauta sa raman pe acolo....desi sunt si oameni foarte nationalisti si acolo...nu stiu e dificil de zis....dar trebuie sa traim cumva...in america au dat bani aiurea la toti...bancile si au intrat in faliment...
Vechi 21.06.2011, 15:23:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Foarte simplu. Numai aici pe forum exista multe exemple de romani care au plecat din Romania si nu erau credinciosi sau erau mult prea putin. Iar acum sunt mai ortodocsi ca multi dintre noi cei ramasi in tara cu biserici aflate la o aruncatura de bat. Incurcate caile Domnului, nu?
Avem din pacate si contra-exemple, de oameni care au plecat din tara si o data cu departarea de tara s-au departat si de Biserica, mai intai fizic datorita distantelor fizice si ulterior si afectiv, mergand pana la lepadare.
Vechi 21.06.2011, 15:44:56
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Dupa cum spune si titlul topiclui, as dori sa ma intorc inapoi in Romania. Insa nu stiu daca este o alegere realista. Multe persoane au zis sa nu ma intorc, ca sunt probleme cu economia si cu joburile etc. Dar si aici sunt probleme, ca sa nu mai zic de USA. Eu cu parintii mei am plecat in noiembrie 2009, chit ca am fost sfatuiti sa nu venim ca sunt probleme mari cu joburile. Si am simtit asta pe pielea nostra. Cand am plecat eram in sem I clasa a12a. Aici m-au bagat cu un an inapoi, nu din cauza notelor sau a cunostiitelor mele, ci pentru ca trebuie sa ai minim 2 ani de liceu aici ca sa mergi la facultate. Pe toti i-a bagat inapoi. Nu ma simt deloc mai desteapta pentru ca fac liceul aici, din contra, am uitat si ce am invatat. Si e destul de plictisitor sa repeti ceea ce ai invatat deja. O profesoara romanca care preda aici a spus ca nu invata multe la scoala pentru ca statul are nevoie de prosti pe care sa ii manipuleze. Acum nu stiu daca e adevarat. Majoritatea oamenilor de aici muncesc,dorm,muncesc,dorm iara familia o lasa pe ultimul loc, fac copii la 40 de ani etc. Eu ma gandeam, mai degraba simt, sa ma intorc in Romania si sa fac facultatea acolo. Stiu ca cea de aici este recunoscuta in majoritatea tarilor, dar scopul meu nu este sa am facultatea recunoscuta in toata lumea. Nu stiu cum sunt in alte parti, dar mie aici oamenii mi se par falsi. Adica iti zambesc, spun ca te inteleg si pe la spate te injunghie. Crede-ti ca ar fi o alegere proasta sa fac facultatea in Romania si sa raman acasa? Eu de loc sunt din Brasov, ma gandeam sa ma duc la Universitatea Transilvania sau la cea din Cluj, Babes parca. Eu cred ca poti face ceva si in Romania daca vrei si ai credinta. Poate sunt eu prea visatoare. Mai este si un motiv de ordin spiritual. Sunt biserici ortodoxe si aici evident, dar sunt schimbate. Adica nu mai tin randuiala aceea. Au banci, stau amestecati, nu femeile pe stanga iar barbatii in dreapta, batic in biserica nu, slujbele doar cele importante se tin, preotii sunt grabiti si n-au timp de tine. Eu am ales sa ma duc la o biserica ortodoxa cam la 2 ore distanta cu transportul in comun. Si asta ptr ca acolo se tine Sf Maslu in fiecare vineri si acolo mi-am gasit duhovnicul.L-am intrebat si pe duhovnicul meu de Romania,n-am discutat in detalii, si mi-a zis sa ma mai gandesc ca poate e ceva doar de moment, doar dor de casa, dar daca simt tot la fel pana la urma sa ma duc. Nu stiu ce sa fac si de aceea as dori sa imi spune-ti si mie cateva pareri, sfaturi. Mai ales ca voi stiti mai bine decat mine cum e in Romania acum cu economia joburile etc.Chiar nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.
Vino, Laura, acasa. Oricat ar fi de greu, tot mai bine este acasa si, sa stii ca nu este chiar asa de prapad cum probabil ti se spune. Orice copil prefera sa manance o coaja de paine dar sa fie in bratele mamei sale decat sa se desfete intr-o casa cu parinti adoptivi si simte dragostea mamei chiar si atunci cand mai primeste cate o palma, lucru care nu se intampla nici cand este mangaiat de un parinte vitreg. Noi, toti romanii, suntem copiii Romaniei si Romania este mama noastra, mai instarita, mai saracuta, dar numai ea ne iubeste cu adevarat si profund si vesnic. Presedintii si guvernele vin si pleaca, prosperitatile si crizele, la fel, dar Romania ramane.
Vechi 21.06.2011, 16:05:25
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Noi, toti romanii, suntem copiii Romaniei si Romania este mama noastra, mai instarita, mai saracuta, dar numai ea ne iubeste cu adevarat si profund si vesnic. Presedintii si guvernele vin si pleaca, prosperitatile si crizele, la fel, dar Romania ramane.
Te rog deschide TV-ul si urmareste in reluare recenta intalnire de la Cotroceni intre Basescu si USL ( Ponta si Antonescu) si spune-mi si mie daca ti se pare ca va pleca curand Presedintele, Guvernul si criza din Romania! Vai de zilele noastre ce ne asteapta!
Vechi 21.06.2011, 16:09:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Asa este ,o sa suferim pentru asta si vom plati cu totii.
Chiar daca acum nu se mai fac atatea avorturi ca dupa 90 ,legea permite ,deci crima e legalizata.
Eu ma refeream la legile care legalizeaza dreptul homosexualilor de a adopta copii sau a concepe copii in vitro si apoi a-i creste.
Si libertinajul din Occident caruia nimeni nu i se opune.

Draga mea, tu ai spus ca imoralitatea e mai mare in occident, eu ti-am dat exemplul cu avorturile romanilor, ca sa vezi ca nu stii ce vorbesti.
Ce legi?
Crezi ca acele legi nu vor fi adoptate in Romania?
Ai uitat ca la noi in tara se discuta legalizarea prostitutiei? (apropo de grija statului ca omul sa aiba locuri de munca).

Revenind la avort, in Romania multe cunostinte ale mele aveau macar un avort la activ. De cand stau in Sua, nici una din prietenele mele actuale nu avortat!
Induferent cat de greu le-a fost, au tinut copiii. Rodul educatiei catolice (chiar daca sunt necredincioase, tot in mediu catolice au crescut multe cunostinte).
In Romania, cand spuneam ca sunt gravida, raspunsul era "si.. Ce faci?".
Asa ca nu e cazul sa vorbesti de imoralitatea altora, caci am o idee clara si nu e chiar conform povesti or din tara.
Vechi 21.06.2011, 16:16:10
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Vino, Laura, acasa. Oricat ar fi de greu, tot mai bine este acasa si, sa stii ca nu este chiar asa de prapad cum probabil ti se spune. Orice copil prefera sa manance o coaja de paine dar sa fie in bratele mamei sale decat sa se desfete intr-o casa cu parinti adoptivi si simte dragostea mamei chiar si atunci cand mai primeste cate o palma, lucru care nu se intampla nici cand este mangaiat de un parinte vitreg. Noi, toti romanii, suntem copiii Romaniei si Romania este mama noastra, mai instarita, mai saracuta, dar numai ea ne iubeste cu adevarat si profund si vesnic. Presedintii si guvernele vin si pleaca, prosperitatile si crizele, la fel, dar Romania ramane.
Pai Laura este cu mama si cu tatal ei plecata. Au parasit Romania cu totii, toata familia, in 2009.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07