Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 18:04:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Credinta adevarata vine doar prin HAR. Credinta care vine prin minte/ratiune este nestatornica si se numeste convingere. De aceea se insista pe Impartasanie si pe Tainele Bisericii.
Ai punctat aici un lucru extrem de important; pe care uneori eu îl uit (atunci când îmi lipsește harul).
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:50:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
aha ... aduci ca dovada niste asa zise experimente, iar cand te pun pe experimentat, zici ca nu te intereseaza .
Cred ca stii ca si fariseii ii puneau intrebari lui Iisus nu ca sa afle ceva, ci ca sa il invinovateasca.
Eu ti-am spus ca poti face exact ceea ce ai spus, fara sa fie nevoie de prezenta mea. Sau poate nu ai sticla acasa si vrei sa aduc eu? Dar cred ca tu nu vrei sa afli ceva, ci doar ca sa arati ca e adevarat ce crezi tu. Eu nu am facut experiment cu apa sfintita, doar ca asa s-a intamplat, a ramas mai mult timp.
Poti citi nenumarate marturii ca apa sfintita nu se strica o perioada chiar si pe net. Daca tu nu le crezi pe acelea, cum nu crezi nici marturiile de la Ierusalim cu Lumina sfanta, de ce vrei sa faci experiment, daca tot nu o sa crezi?
Am reticenta in a face experimente cu lucrurile sfinte, dar daca un preot spune ca e in regula, atunci desigur ca facem cum ai zis tu. In loc sa iei apa sfintita de la tine vino pana in orasul meu sa o iei, daca vrei tu.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:57:10
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca stii ca si fariseii ii puneau intrebari lui Iisus nu ca sa afle ceva, ci ca sa il invinovateasca.
Eu ti-am spus ca poti face exact ceea ce ai spus, fara sa fie nevoie de prezenta mea. Sau poate nu ai sticla acasa si vrei sa aduc eu? Dar cred ca tu nu vrei sa afli ceva, ci doar ca sa arati ca e adevarat ce crezi tu. Eu nu am facut experiment cu apa sfintita, doar ca asa s-a intamplat, a ramas mai mult timp.
Poti citi nenumarate marturii ca apa sfintita nu se strica o perioada chiar si pe net. Daca tu nu le crezi pe acelea, cum nu crezi nici marturiile de la Ierusalim cu Lumina sfanta, de ce vrei sa faci experiment, daca tot nu o sa crezi?
Am reticenta in a face experimente cu lucrurile sfinte, dar daca un preot spune ca e in regula, atunci desigur ca facem cum ai zis tu. In loc sa iei apa sfintita de la tine vino pana in orasul meu sa o iei, daca vrei tu.
reticenta vine de la lipsa credintei totale.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:57:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Omul v-a lansat o provocare fara echivoc. Aveti curajul sau nu ?

P.S. In ceea ce priveste legendele lui Mihai Viteazu', daca va asteptati ca oricine nu este indoctrinat ca dumneavoastra sa le ia drept realitate istorica, va inselati grosolan.

De aceea va provoc si eu, personal: luam apa din aceeasi sursa, mergem cu ea la preotul dumneavoastra si la al meu, sa o sfinteasca, o sigilam si vedem a cui tine mai mult. Aveti curajul ?
Desigur ca se poate, si cu tot cu sarea pe care o pun catolicii.
P.S. In legatura cu Mihai Viteazu, cam toti ortodocsii stiu aceasta poveste. Si sunt si date istorice cunoscute, de exemplu se stie ca Mihai Viteazu a ridicat acea biserica in Alba Iulia. Pe forumul catolic am citit din sursa catolica sau greco-catolica faptul ca acea biserica a fost daramata de autoritatile catolcie imediat dupa convertirea ortodocsilor la catolicism, deci s-ar putea ca si catolicii sa fi stiut ceva (daca imi amintesc bine era inainte de Buckow, cand nu se daramase nimic).
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 20:09:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Unu la mana - presa ruseasca nu e tocmai de luat in seama cand vine vorba de stiri de sensatie.
Doi - apa sfintita intradevar isi modifica anumite proprietati. A demonstrat-o acel japonez care studiaza apa de o viata (nu-i retin numele).
Trei - minunile lui Dumnezeu sunt multe. Totusi nu cred ca are Dumnezeu nevoie sa-i atribuim noi diverse povesti de-ale noastre ca sa-I inmultim minunile. Acest folclor deobicei apare acolo unde nu exista credinta adevarata si unde se cauta diverse "minunatii" pentru autoconvingere.
Iarasi nu cred ca doar faptul ca s-a modificat densitatea optica a apei va face prea multi sa creada (apropos: stie cineva ce e aia densitate optica a apei??! Credinta adevarata vine doar prin HAR. Credinta care vine prin minte/ratiune este nestatornica si se numeste convingere. De aceea se insista pe Impartasanie si pe Tainele Bisericii. De aceea ne indeamna vrajmasul spre diverse secte, pt ca stie ca aia nu e credinta adevarata, e doar o iluzie (cati martiri din secte s-au facut in anii comunismului?).
1. Nu era doar un articol de presa, in acel articol se dau nume de institutii, persoane, precum si rezultate ce tin de stiinta. De inventat se pot inventa doar articole ce vorbesc in general, nu inventeaza nimeni astfel de date, nu te mai lua dupa AlinB.
2. Bine ca pe japonez il credem, dar pe cercetatori rusi nu. Doar pentru ca a spus AlinB.
3. Aceste experimente sau ce or fi nu au fost facute pentru a crede rational credinciosii sau pentru a converti pe cineva. S-au facut ca asa s-au gandit acei cercetatori. la fel cum s-a apucat si japonezul sa faca.
Densitatea apei o putem citi pe net ce inseamna, dar reiese si din articol daca este citit. E si logic ce inseamna, se intelege din titlu. Foarte pe scurt aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Indice_de_refrac%C8%9Bie
Acum am gasit si despre cercetatorul japonez, nici macar nu are legatura cu crestinismul: Masaru Emoto, savant si scriitor japonez a descoperit ca apa are memorie si ca poate fi influentata prin cuvinte, muzica, sentimente.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 20:11:43
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
reticenta vine de la lipsa credintei totale.
Sau din smerenia si rusinea de-a face verificari cu lucrurile sfinte!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 20:13:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce anume n-am inteles?
100 ori e insuficient pentru ca apa sa fie potabila.
Daca sunt 1.000.000 microorganisme intr-un litru de apa, dupa reductia (x100) asta raman 10.000. Adica 1%.
Nu prea e potabila apa asta.

Tu ai venit cu informatia asta, tu trebuie sa faci experimentul daca vrei sa fii credibil, nu-ti fac eu temele, imi pare rau.
De aceea probabil nu ai vazut apa care sa fie sfintita sa fie luata din canal.

Bun, deci ai scris la fel ca la subiectul despre cartea cu evolutionismul, fara sa stii despre ce e vorba si fara sa te intereseze, doar ca sa ne contrazicem si sa dam o speranta ateilor ca daca si un ortodox spune asa inseamna ca e gresit.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 22:30:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sau din smerenia si rusinea de-a face verificari cu lucrurile sfinte!
Atunci n-ar trebui prezentate ca adevaruri verificabile stiintific.
Nu te forteaza nimeni sa o iei pe drumul asta dar o data ce ai luat-o, daca nu faci fatza situatiei, in loc sa convingi pe cineva, te umpli de penibil..
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 22:37:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
1. Nu era doar un articol de presa, in acel articol se dau nume de institutii, persoane, precum si rezultate ce tin de stiinta.
Se pot lua numele in cauza de pe net si incropi un articol despre experimente fantoma.
Inca o data, n-am vazut ca oamenii citati acolo sa publice ei ceva de genul asta.
Si nu-mi zi ca au facut 10 ani de cercetari si n-au publicat nimic..

Citat:
De inventat se pot inventa doar articole ce vorbesc in general, nu inventeaza nimeni astfel de date, nu te mai lua dupa AlinB.
Serios. Ca le-o fi rusine te pomenesti.

Citat:
3. Aceste experimente sau ce or fi nu au fost facute pentru a crede rational credinciosii sau pentru a converti pe cineva. S-au facut ca asa s-au gandit acei cercetatori. la fel cum s-a apucat si japonezul sa faca.
Aha..aia le-o facut ca asa o vrut muschiu' lor, si am adus si noi vorba de ele ca asa o vrut muschiu' nostru.
Nu ca am incerca sa convingem pe cineva de ceva..doar asa sa ne aflam in treaba si sa le dam altora ocazia sa rada de noi daca iau informatia la bani marunti.

Citat:
Densitatea apei o putem citi pe net ce inseamna, dar reiese si din articol daca este citit. E si logic ce inseamna, se intelege din titlu. Foarte pe scurt aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Indice_de_refrac%C8%9Bie
N-am pus nici o intrebare in acest sens.
Pur si simplu am remarcat ca modificarea acestui indice (daca chiar se intampla) nu are absolut nici o importanta pentru omul obisnuit.
Nici macar nu poate fi remarcata cu ochiul liber.

Citat:
Acum am gasit si despre cercetatorul japonez, nici macar nu are legatura cu crestinismul: Masaru Emoto, savant si scriitor japonez a descoperit ca apa are memorie si ca poate fi influentata prin cuvinte, muzica, sentimente.
Tocmai, are miros de NewAge.
De stiinta nu prea.

Citat:
De aceea probabil nu ai vazut apa care sa fie sfintita sa fie luata din canal.
Dupa "cercetatorii rusi" si cei care cred povestea. ar putea fi luata si de la canal ca oricum nu exista alta metoda mai buna de sterilizare.

Citat:
Bun, deci ai scris la fel ca la subiectul despre cartea cu evolutionismul, fara sa stii despre ce e vorba si fara sa te intereseze, doar ca sa ne contrazicem si sa dam o speranta ateilor ca daca si un ortodox spune asa inseamna ca e gresit.
Am observat ca in general esti un baiat bine informat, inteligent si de treaba.
Nu-ti da singur cu firma in cap dand glas frustrarilor.

Nu-mi amintesc despre ce contraziceri vorbesti si momentan n-am timp sa caut postarile.

Este o regula conforma caruia un ortodox nu poate gresi?
Credeam ca doar la romano-catolici si doar pentru Papa..
Ah, si la protestanti pentru tot omu' cititor de Biblie, cand se lanseaza in interpretarea ei.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 22:51:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atunci n-ar trebui prezentate ca adevaruri verificabile stiintific.
Nu te forteaza nimeni sa o iei pe drumul asta
Si asta-i adevarat:-)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre aghiasma DanielaVoica Calugarul 23 16.01.2013 15:08:32
Aghiasma larisa maria Generalitati 16 08.01.2011 09:13:41
AGHIASMA (Sfintirea apei) pui Preotul 23 22.01.2009 17:50:35
experiment... Cristi007 Pocainta 9 04.01.2009 13:59:35
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01