![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceti unii, din pacate, s-au instrainat atat de tare de cele sufletesti incat pana si mila ii raneste. Oricat de nenorocit ar fi un om si oricat de mult ar decade si oricat de evident i-ar fi pana si lui insusi decaderea asta, orgoliul e ultimul lucru la care ar renunta si de fapt e chiar ultimul lucru si probabil cel mai puternic care ii desparte de Dumnezeu, de pocainta, de intoarcere.. Last edited by AlinB; 04.08.2011 at 21:11:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Teama de noutățile tehnicii a existat dintotdeauna; probabil din cauza noutății ei, a necunoscutului pe care îl presupune. Dar putere asupra sufletelor noastre diavolul are doar prin păcatele pe care le facem. El nu e stăpânul lumii. Iar în Apocalipsă, unde se vorbește de semnul Fiarei e vorba despre cei care îl vor accepta cu bună știință.
Creștinilor Domnul le spune să nu se teamă de nimic atâta timp cât au credință în El, căci El a biruit lumea. Nu lumea, indiferent cât de rea ar fi, ne va pierde pe noi, ci noi înșine. A tot proiecta răul în afara noastră e, de fapt, ispita diavolului, pentru ca, în felul ăsta, el să se poată sălășlui în inima noastră, în timp ce noi ne vom lupta cu mulțimea de himere pe care o aduce în lume prin păcatele noastre (îndoială, ignoranță, necredință, frică, bănuială ș.a.) Cât privește ceea ce spun marii noștri duhovnici, cred că trebuie să învățăm să-i iubim, să-i respectăm, să-i ascultăm și să învățăm de la ei, dar să nu cădem în păcatul de a-i idolatriza. Fără îndoială că au mai mult discernământ decât noi în cele duhovnicești, însă și noi suntem datori a discerne. Nu-i putem delega pe ei să aleagă, să gândească, să cumpănească în locul nostru. Poate că nici nu au suficientă informație cu privire la aceste cipuri. Nu sunt specialiști în tehnică, ci în cele duhovnicești. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
L.E Cat ma priveste, eu nu corelez pecetluirea sau pre-pecetluirea cu cip-ul, deci da am card bancar cu cip, am si pasaport biometric, credinta mea e aceeasi, nu venerez anti-Hristul pentru ca nu cred in aceasta asociere. 666 din Apocalipsa ramane un mister. Fiecare intelege intr-un anumit mod 666, nimeni nu poate revendica un adevar absolut, o urma de echivoc tot ramane. Pe topicul despre semnificatia 666 am spus ce inseamna acest simbol pentru mine, pe care nu-l asociez cu actele biometrice, deci n-am o problema cu ele, nu ma influenteaza psihic in mod negativ. In traditia ebraica 6 este simbolul creatiei si al cosmosului (steaua lui David) Structura macrocosmosului e formata din cele 3 lumi: informala(angelica), formala subtila si formala corporala, echivalenta cu Deus-homo-natura. Prin alaturarea cuvantului „fiara” la aceste 3 lumi simbolizate prin cifra 666, eu inteleg un rau generalizat care „sfasie” si cuprinde intreaga creatie, manifestat prin: -„Deus”- lipsa credintei, negarea cunoasterii spirituale -„natura”- distrugerea legii armoniei universale (cataclisme, dezastre naturale etc.) -„ homo”- degradarea umana fizica si sufleteasca. Opinia mea e personala, nu o impun,fiecare are propriul rationament, insa atata timp cat eu nu-l venerez pe antihrist, nefacand aceasta corelare cu cip-ul consider ca unele actiuni indreptate impotriva oamenilor care cred asemeni mie sunt in contradictie cu morala crestina si e trist cand acele propuneri (refuzul dezlegarii la spovedanie, refuzul pomenirii la Sf. Liturghie etc) si mai ales etichetari vin din partea unor clerici, care nu sunt infailibili. Last edited by ioanna; 04.08.2011 at 22:53:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-adevar a fost o idee hazardata si care ar putea face rau celor care vor mai mult, insa le este mai greu, avand un ritm mai lent, ei s-ar simti rusinati pe nedrept. Ceilalti si-au inversat tabla de valori, n-au respect pentru cultura, pentru educatie, nu-i intereseaza trecutul, doar prezentul, iar asta le taie radacinile. O lume fara radacini e o lume fara morala. Si totusi, am speranta ca lumea lor si din fata lor poate fi la un moment dat strafulgerata de lumina pe care o numim „sens”, iar ei vor realiza ca trebuie sa adauge mai mult la persoana interioara, nu doar la cea exterioara. Legat de aceste cartele de acces,singurul lucru pozitiv pe care il intrevad e posibilitatea cresterii gradului de siguranta a elevilor, persoanele straine de scoala nu vor mai putea patrunde in incinta scolii, in rest sunt inutile. Faptul ca iti genereaza automat absentele elevilor fara a mai fi nevoit sa rasfoiesti cataloagele si sa faci statistici pe clase cu procentajul absenteismului scolar, nu rezolva problema in sine, elevii tot vor fi inclinati sa absenteze, cartela nu ii impiedica absolut cu nimic. Eu am terminat deja de 10 ani liceul, insa am experimentat si eu un "regim de inchisoare", tot pentru a combate “chiulul” (numai baruri si cafenele aveam pe langa liceu) . Nu puteai iesi din incinta scolii in timpul orelor de curs, nici pauze, fara aprobare scrisa de la diriginte, nu treceai de paza, era un fel de "Sesam deschide-te!" doar la ora14.00 -15.00 (parca) .Dupa cateva luni au renuntat la interdictia de a parasi curtea scolii. Last edited by ioanna; 04.08.2011 at 23:51:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe vremea cand traia parintele Paisie Aghioritul pe acest pamant erau carti de identitate sau pasapoarte cu cip?Ca parintele Paisie Aghioritul a trecut la Domnul in anul 1994.
Nu cred. Atunci a fost vorba de altceva,nu de cip. Da bine sa nu va mirati daca o sa iasa si carti scrise de "parintele Paisie Aghioritul" (adica nu scrise de parintele ,dar scrise de unii de ii inseala dracii in numele parintelui) care sa zica ca cipu nu stiu ce are.
|
|||
|
|||
![]()
Da apropos de nume,apoi nu sunt mai multi oameni cu acelasi nume?
Nu numai cu acelasi nume zis "de botez",da si cu acelasi nume de familie. As dori si eu sa vad la Sfintii Parinti unde zice ca la Sfantul Botez e neaparat sa se schimbe numele celui de primeste Sfantul Botez.
|
||||
|
||||
![]()
Dar pe vremea când Sfîntul Ioan Evanghelistul scria Apocalipsa, exista cod de bare?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O problema legata de pasapoartele electronice | Laura19 | Generalitati | 221 | 18.06.2016 23:13:06 |
Buletine electronice in Germania | bmd | Stiri, actualitati, anunturi | 73 | 27.07.2011 18:22:23 |
2011 - carti de identitate electronice pt romani | podolski_2 | Stiri, actualitati, anunturi | 35 | 04.12.2010 13:17:26 |
Carti de identitate electronice | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 28 | 11.07.2010 17:30:37 |
|