Citat:
În prealabil postat de faniela
Cred ca ar trebui sa fiu mai explicita. Sunt convinsa ca credinta pe care o am in Dumnezeu e adevarata. Nu religia, pentru-ca religiile le-au facut oamenii... Domnul Iisus spune "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" Punct!
Am citit f multe pe acest site, si am citit f multe comentarii rele despre penticostali, ceea ce nu e adevarat (acuma padure fara uscaciuni nu exista) Binenteles ca toti suntem pacatosi. Am crescut intr-o familie de penticostali, o familie model pt mine, si nu numai pt mine, ci chiar si pentru satul in care am crescut, parintii mei erau f apreciati in sat chiar daca erau penticostali, ei sunt oameni credinciosi si au crescut cu ajutorul Domnului 9 copii care toti sunt credinciosi, cauta sa faca voia Domnului, am fost dusi la binecuvantare de mici(la penticostali se face Binecuvantarea si nu Botezul) si botezati aproape toti(cativa sunt mai mici). Dumnezeu ne-a binecuvantat f. mult pe toti, Slava Lui! si am vazut de mica minuni in familia noastra(vindecari etc). Incercam sa traim o viata cu Dumnezeu...cu Dumnezeu chiar si in cele mai mici lucruri...
Iar si biserica penticostala are Cina Domnului(Sf. Impartasanie) marturisire(spovedanie) etc Si daca nu isi face cruce nu inseamna ca nu cinsteste pe Domnul Iisus cel rastignit pe cruce.
Ore nu conteaza mai mult credinta in Dumnezeu,viata traita cu Dumnezeu, dupa Voia Lui, decat "religia"?
|
Cred ca tu stii despre asta: "Scurt istoric:
Cadrul istoric și religios în care apar penticostalii coincide cu începutul secolului XX și mediul baptist. Întemeietorul penticostalismului modern a fost Carol Parham, un păstor baptist din California. El a început să predice o "nouă revărsare a Duhului Sfânt" sau o nouă Cincizecime (Pentecostes = Cincizecime, momentul pogorârii Duhului Sfânt, la cincizeci de zile după învierea Domnului, de unde și numele de penticostali). Astfel susținea că Duhul Sfânt s-a și pogorât deja peste 13 persoane la 3 ianuarie 1901. Destul de rapid, cultul s-a răspândit și în Europa, mai întâi în Norvegia, apoi în Germania, prin păstorul luteran Johann Paul, convertit la noua doctrină ți care a devenit conducătorul sectei în Germania. Penticostalii își revendică originea în însăși întemeierea Bisericii creștine la Pogorârea Duhului Sfânt, mai ales prin practicarea "vorbirii în limbi". În funcție de locul unde se află, de numărul de membrii sau de tradiții locale, penticostalii sunt cunoscuți sub mai multe denumiri: Credința apostolică, Adunarea lui Dumnezeu, Biserica lui Dumnezeu, Biserica Penticostală a Sfinților, Biserica Evangheliei Depline, Biserica Salem și altele. Prima publicație "Vestitorul Evangheliei" a fost editata la Akron, în statul Ohio. În momentul de față sunt răspândiți în toata lumea, au comunități destul de mari în America Latină și în Africa. Desfășoară o misiune foarte activă prin mijloace moderne, au peste tot locașuri de cult moderne, se ocupă cu educația copiilor și tineretului, au înființat orfelinate, case pentru bătrâni, institute de dezalcoolizare, tipăresc reviste, cărți, iar "misionarii" desfășoară un intens prozelitism, penticostalii fiind astăzi una dintre cele mai active și mai mari mișcări religioase pe plan mondial.
Apariția în România
Ideile penticostale au pătruns în țara noastră din Ungaria. Primul român, considerat întemeietorul penticostalilor la noi, a fost arădeanul Pavel Budeanu, plecat înainte de 1910 în America, unde a ajuns în contact cu penticostalii si a îmbrățișat doctrina lor. Întors în țară, cu sprijinul unor maghiari mai înstăriți a întemeiat prima comunitate. Un alt personaj important a fost pastorul baptist Ioan Bododea din Brailița, care, atras de "vorbirea în limbi", abandonează baptismul și se intitulează "șeful" Bisericii lui Dumnezeu cea Apostolică. Traduce o profesiune de credință penticostală intitulată "Declararea fundamentului adevărat al Bisericii lui Dumnezeu", inițiază doua tipărituri "Glasul adevărului" și "Știința sfinților". În 1925, prin decizia Ministerului Cultelor și Artelor, au fost interziși în România, dar, cu toate acestea, au funcționat clandestin; au fost scoși în afara legii și în anul 1942. O parte din ei s-au organizat în cadrul cultului baptist, în timp ce alții, în ascuns, își țineau adunările noaptea. În 1945, într-o conferință la Arad, s-a decis înființarea Asociației Religioase Penticostale și reeditarea revistei "Vestitorul Evangheliei". În fruntea asociației a fost ales Gheorghe Bradin, ca președinte. În 1949 existau trei organizații: Asociația "Biserica lui Dumnezeu Apostolică Penticostală", asociația "Creștinii botezați cu Duhul Sfânt" și asociația "Ucenicii Domnului Isus Hristos". În 1950 au primit recunoașterea juridică sub numele de Cultul Penticostal sau Biserica lui Dumnezeu cea Apostolică. După 1989, prin reîntoarcerea unor penticostali plecați în Apus și prin înlocuirea capilor "compromiși", mișcarea penticostală a devenit mult mai activă." Si, daca stii despre asta....nu ti-ai pus intrebarea....1900 de ani oamenii au avut o credinta gresita...pe care au corectat-o abia pe la anul 1900????....Fara sa-ti spuna nici un ortodox nimic, draga mea, tu ce parere ai? Ne spui despre ajutorul pe care Dumnezeu il da familiei tale...dar tu nu stii cat de bun e Dumnezeu...care ii ajuta si pe satanisti....si pe atei...si pe alti mari necredinciosi declarati??? Dumnezeu ii ajuta si pe cei buni, si pe cei rai...ne lasa sa alegem singuri calea, fara constrangeri...pentru ca ne-a lasat cu vointa proprie, nu ne-a facut sclavi. Si te mai intreb doar un lucru: ce crezi ca au gresit mosii si stramosii tai de-a lungul sutelor de ani...incat tu sa trebuiasca sa alegi aceasta noua credinta de 100 de ani...?! Aaaaaa......noi, cei de acum suntem mai destepti...pe ei nu-i ducea capul.... ei sunt cei care au gresit, ei, in nemernicia lor, au schimbat Scripturile....nu le-a fost frica de Dumnezeu sa faca asta, bineinteles....Noroc cu "desteptul" e acum 100 de ani care si-a dat seama de toata tarasenia. Doar atat am de spus la postarea ta. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti...si sa ne ierte pe toti.