Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 22:11:38
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
S-a discutat despre un film de pe youtube cu un preot, parerea era ca acela nu a fost preot, unii spun asa ca sa-i impresioneze pe ortodocsi.
Desi n-am auzit, daca exista cazuri nu poate decat sa ne para rau de ei.
sant prietene destui care au fost respinsi de mari conducatori,am avut ocazia sa cunosc unul personal si mi-a facut placere sa stau de vb cu el,credema ca si eu am invatat sa merg la liceul teologic sau seminar cum se numeste ca nu mai stiu,dar cand am citit biblia pe vremea acea ffff putin,nu vreau sa para o lauda ca acum citesc ffff des,nu am gasit in ea despre semnul crucii ca este normal sa-l facem pe trupul nostru(toti avem crucea noastra de purtat),nu am gasit pasaje care sa ma invete ca e obligatoriu pt mantuirea mea sa ma inchin la icoane,sa pup mana preotului,sa ma rog cu o lumanare in mana,sa port obiecte crezand ca ma salveaza de cel rau,sa pangaresc sufletele sfintiilor inchinanduma la ei,sa fac matanii sa citesc diferite carti si acatiste,doar una singura CUVANTUL LUI DUMNEZEU,si sa tin diferite sarbatori si tradii,pe care sant bucuros ca ammai uitat din ele,sincer cum scrie si i biblie,de ce ne facem din zilele de lucru sarbatori si nu santem in stare sa le tinem in curatire si sfintenie?intr-un singur loc am gasit lamurirea la toate acestea si ma bucur asa cum si tu te bucuri de credinta ta,DOMNU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:14:46
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefan23 Vezi mesajul
Eu nu inteleg rostul acestor asa zise ”dialoguri” cu sectantii. Cel mai bine ar fi sa fie inchise. Nu vad nici un castig pentru nimeni... Credeti ca putem noi singuri sa-i convingem de ceva? Mai bine ar fi sa ne rugam pentru ei pentru ca doar Bunul Dumnezeu poate sa-i intoarca la Adevarata Credinta. Putem sa scriem mult si bine cum am vazut si la alte subiecte asemanatoare cate 200 de pagini, si tot nu se ajunge la nimic. "De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te" (Tit 3, 10), si noi stam si discutam cu ei zeci si sute de pagini... Mai rau e ca din raspunsurile unora care nu sunt in masura sa dea sfaturi, ei isi fac o parere gresita despre Credinta Ortodoxa, intarindu-se astfel in ”credinta” lor...
Bun sfatul tău și demn de urmat!
Vechi 22.08.2011, 22:19:27
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Stelian26, argumentele tale nu sunt puternice, chiar deloc. N-am dorit sa aduc in discutie alte scrieri istorice autentice, pentru ca voi respingeti absolut orice ce nu e canonic, insa vreau sa te intreb ceva: tu in locul lui Iosif ai fi putut avea copii cu Fecioara Maria? Eu nu-mi pot inchipui pe Fecioara Maria si Iosif avand copii. Iosif ne apare ca un drept credincios, El a primit direct mesajul divin ca Maria va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Maria stia de asemenea cine e Iisus, deci ei mereu au trait constienti de prezenta lui Dumnezeu intrupat langa ei. Cum sa „profaneze” Iosif trupul Mariei- templul Domnului, sau se gandeasca la carnal, lumesc? Ei aveau o viziunea superioara, scopul lor era altul si-au dedicat viata cresterii si educarii Fiului Domnului, El trebuia sa fie in centrul preocuparilor lor,nu?
sti cum e si cu scrieriile istorice,sant transmise de oamnei pt a fi scrise din intamplari adevrate sau inflorite,dar UNUL E CUVANTUL CARE E INSUFLAT DE LA DUMNEZEU CREATORUL NOSTRU
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:21:55
Member

Talking

In sfarsit plec si eu scapati de un incompetent pt voi,va las sa discutati in liniste si pace,ma retrag la locul meu,asa ar trebuii sa faca toti fratii penticostali de pe acest forum,vor intelege ei daca vor medita bine,domnu sa va binecuvanteze pe toti
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:29:49
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
sti cum e si cu scrieriile istorice,sant transmise de oamnei pt a fi scrise din intamplari adevrate sau inflorite,dar UNUL E CUVANTUL CARE E INSUFLAT DE LA DUMNEZEU CREATORUL NOSTRU
Unul e cuvantul, dar dumneavoastra NU PUTETI pretinde ca aveti logica lui Dumnezeu, ci aveti una umana, limitata, de aceea sunt "n-spe" culte neo-protestante,nu? capacitatea omului de a intelege e diferita.

Citat:
In sfarsit plec si eu scapati de un incompetent pt voi,va las sa discutati in liniste si pace,ma retrag la locul meu,asa ar trebuii sa faca toti fratii penticostali de pe acest forum,vor intelege ei daca vor medita bine,domnu sa va binecuvanteze pe toti
Ne-a facut placere sa va avem printre noi. Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:40:57
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Selecteaza din toata postarea mea cuvintele sau propozitia in care am atacat, am jignit sau am denigrat ortodoxia!
Domnule chiar nu vreti sa vedeti sau sunteti orb? pai daca scrii
Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.
Pe bune tu mai poti gandi sau esti deja leguma!?!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:49:52
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vad ca ai completat la postarea ta. Iti voi raspunde:

Fiule, esti departe rau de ceea ce este biserica, de sarcinile si responsabilitatile ei. Da rau de tot, nu asa. La sute de kilometri departare.

Pai mai Neaguule, exact asta e ceea ce trebuie sa faca orice biserica: sa se ocupe de toti nelegiuitii: de hoti, de curvari, de excroci, de batausi si betivi.

Biserica e un spital mai Neaguule.
Si nu cei sanatosi au trebuinta de doftor ci cei bolnavi. Stii cine a spus asta?

Biserica ii ia in bratele ei pe nelegiuitii de mai sus, ii inconjoara cu dragoste si ii invata neprihanirea. Iar ei, apropiindu-se de Hristos si de biserica Sa sunt tranformati, spalati si albiti.

Nu e nimic jignitor in afirmatia mea.
Nu am completat nimic draga. Apoi si eu iti dau voie sa convertesti toti porci din Romania. In afara ca spui ca biserica face o nelegiuire daca ar converti un penticostal! Pe de alta parte faci pe naivul dar daca voi ne dati toate rebututrile voastre voi ce fel de spital de suflete mai sunteti? sau prin asta aratati ca sunteti incompetenti? Nici nu vindecati si nu puteti avea bolnavi deoarece nu puteti vindeca (normal). Deci nu sunteti biserica adevarata!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:50:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule chiar nu vreti sa vedeti sau sunteti orb? pai daca scrii
Pe bune tu mai poti gandi sau esti deja leguma!?!
Pentru mine campioni la prozelitismul murdar/agresiv sunt penticostalii, ca tot veni vorba,Martorii lui Iehova te respecta mai mult. Domnul Penticostalul e liber sa spuna ce doreste, insa ar face bine sa analizeze (si) situatia din Biserica dansului, deci cand mai vorbeste de "furt de oi" sa-si includa si fratii, daca doreste ca mesajul sa fie CORECT inteles. ( care in principiu a fost bun)

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 22:57:26.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:57:28
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Nu ne intereseaza Ioana ce fel de prozelitism fac in acest moment sau aici! Important e ca nu vede ca a jignit biserica ortodoxa!Si prin ea pe membrii sai! Da ei sunt asemanatori iehovistilor in privinta prozelitismului si dupa mine ei se aseamana cu spiritistii dar cu fete crestine...Dupa mine si dupa alti mari oameni ortodocsi (vezi Serafim Rose)
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 23:30:56
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnul Penticostalul e liber sa spuna ce doreste, insa ar face bine sa analizeze (si) situatia din Biserica dansului, deci cand mai vorbeste de "furt de oi" sa-si includa si fratii, daca doreste ca mesajul sa fie CORECT inteles. ( care in principiu a fost bun)
Cine a vrut sa inteleaga mesajul meu l-a inteles. Corect.
Cine nu a putut, Dumnezeu cu mila. Fiecare intelege atat cat ii este dat.

Eu insa deja mi-am inclus fratii cand am vorbit de "furt de oi".
Am spus in mod repetat ca ceea ce afirm sa aplica si lor.
Dar dumneavoastra nu mi-ati putut citi postaile din pricina unora care nu au nimic de spus dar stiu sa se certe.

Redau postarile aici:
Citat:
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.
Citat:
Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: [b]daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat.
Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45