![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traind printre oameni si cunoscand lucrarea Lui D-zeu in lume, si Satana Il cunoaste pe Iisus ca Domn si Mantuitor - doar ca nu-L accepta. Citat:
Dar cine sunt cei care au alti "mantuitori"???...ca noi, ortodocsii avem doar MIJLOCITORI si Rugatori in fata Tronului Sf. Treimi. Dar ce-i care s-au departat de la Biserica Lui Hristos, ce se vor intampla cu ei? Vorbesti de parca noi am avea alta viziune...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei sa mai explic odata ? Eu am continuat ideea mantuirii prin credinta a ereticului respectiv si am spus:" ...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!" Intre afirmatia mea , si redarea ta Noi, cei care facem fapte bune ca sa MERITAM mantuirea”., este o diferenta. Punctele (............) puse arata ca lipseste ceva. Am spus noua si nu noi. Nu am pus virgula Iar prin a face ceva , o minte care nu e imbaxita de ideile pastorilor, ar intelege in contextul spus - ca trebuie facut fapte bune! Tu stii ca in limba romana pana si o virgula poate schimba sensul frazei?...nu ai de unde sa stii, ca inca nu ai termitat clasele gimnaziale.... ![]()
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine Geony, recunosc, am gresit.
Cand am citit ce a afirmat „ereticul”: „Mantuirea nu vine printr-un merit al nostru. Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!” si apoi replica ta: ...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!", eu am inteles ca mesajul tau a fost: Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi, cei care facem fapte bune ca sa o meritam!" Asta ai vrut sa spui? Daca nu, ce ai vrut sa zici in legatura cu O MERITAM? (pe ea, mantuirea) |
|
||||
|
||||
![]()
Bine puiut, hai sa terminam!
Daca erai destep, stiai unde bat...!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu doar v-am prezentat opinia mea. Poate ca e gresita. Eu sunt mantuit prin Har. Merite...ioc. Dar probabil ca voi veti primi mantuirea pe meritele voastre. Mai vorbim acolo... Last edited by Iosif77; 10.02.2011 at 23:38:03. |
|
||||
|
||||
![]()
Apoi si noi, ortodocsii, suntem mantuiti din cand in cand. Acum de mantuim, acum cadem, dupa care ne ridicam si ne mantuim si tot asa inainte. Ne mantuim cand ne spovedim, cand ne impartasim, cand spunem o rugaciune de calitate, cand facem faptele care urmeaza credintei... Important este ca sa ne prinda moartea intr-o stare de mantuire, nu de cadere.
Problema e ca putini inteleg care este sensul cuvantului "mantuire". Cu toate ca multi rostim zilnic Rugaciunea Domneasca, unde la sfarsit Hristos ne invata ce este mantuirea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca le revizuiesc. Problema nu este asta ci faptul ca nu spun ca le revizuiesc si dupa cine se "inspira" la revizuirea "dogmelor". O alta problema este ca ei nu recunosc ca s-au inselat. Eu insumi cu ochii mei am vazut alta doctrina a mantuirii intr-un tratat de teologie crestina evanghelica, tratat in care doctrina mantuirii este tot mai apropiata de doctrinele romano-catolica si ortodoxa, chiar daca mai este totusi diferenta intre ele. Problema protestantilor sau poate a neoprotestantilor este ca isi dau tot mai mult seama ca in aceasta doctrina s-au inselat, adica au cazut in erezie, dar multi nu vor pur si simplu sa recunoasca acest lucru public, si mai nou incearca sa concstruiasca o alta doctrina, mai apropiata de adevar, dar pe sub masa pentru a nu isi pierde increderea furnizorilor de zeciuiala si implicit zeciuiala aferenta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Postul la [neo]protestanti | Florin-Ionut | Secte si culte | 131 | 21.01.2013 14:41:56 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|