Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 12:32:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Nu am văzut niciunde răspunsuri la obiecțiile pe care le-am adus pe baza versetului Matei 10:28
Dacă nu ați văzut, mai căutați...

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...837#post395837

Citat:
Acolo Hristos spune clar niște lucruri, iar din acelea se deduc altele, pentru cei care au minte și nu au suferit un proces de spălare de creier adventistă
Faceți deducții ilogice, deoarece expresiile (repet ca să înțelegeți) "nemurirea sufletului" și "despărțirea sufletului de trup" nu există în Biblie. Și tot dumneavoastră mă suspectați de "spălare de creier"... Fain!

Citat:
Mă scuzați. Până acuma v-am suspectat de fanatism și spălare de creier (suferită de dvs). Acum vă suspectez ȘI de altceva, de cu totul altceva. Vă au cumva adventiștii la mână cu ceva ? Ceva financiare, profesionale, sociale ? Ați depus cumva jurăminte secrete, condiționate cu blesteme și răzbunări grele ?
Dar suspicios mai sunteți! Vedeți că scenarita vă poate deranja somnul... măcar de ar fi singura...
Vechi 06.09.2011, 13:02:59
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Mă scuzați. Până acuma v-am suspectat de fanatism și spălare de creier (suferită de dvs). Acum vă suspectez ȘI de altceva, de cu totul altceva. Vă au cumva adventiștii la mână cu ceva ? Ceva financiare, profesionale, sociale ? Ați depus cumva jurăminte secrete, condiționate cu blesteme și răzbunări grele ? Ce bun să cîștigi toate acestea dar să îți pierzi SUFLETUL ??
Exista asa ceva la adventisti ?

Vechi 06.09.2011, 13:10:56
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Exista asa ceva la adventisti ?

Colegul Savonarola ii confunda cu masonii. Nu ma inteleg cu adventistii si mai ales cu doctrina lor, dar sa nu sarim peste cal...
Vechi 06.09.2011, 14:03:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Domnule Savonarola, așa-zisele dumneavoastră obiecții și-au găsit răspunsul și nu o dată din partea adventiștilor de pe acest forum; problema e că nu au fost reținute.

Bref, antropologia biblică recunoaște doar formula trup+suflare de viață= suflet [viu], niciunde în Biblie nu veți întâlni formulări de genul "suflet nemuritor", ori "despărțirea sufletului de trup la moarte". Aceasta e problema de fond de la care vă eschivați continuu pe acest forum. Cel puțin de doi ani de când urmăresc postările pe subiect.
unde sunt aceste prietene adventist! Si noi 2 am discutat aveste versete dar nu ai mai raspuns la ele. Ei ti-am mai adus ca argunet alte versete si tu iar nu ai mai raspuns la ele.Doamne ajuta!
Vechi 06.09.2011, 14:37:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
unde sunt aceste prietene adventist!
Asta întreb și eu: unde sunt? Aștept în continuare versetele... după încă doi ani și jumătate poate cine știe... o să apară o traducere a Bibliei și mai măsluită...
Vechi 06.09.2011, 14:41:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Asta întreb și eu: unde sunt? Aștept în continuare versetele... după încă doi ani și jumătate poate cine știe... o să apară o traducere a Bibliei și mai măsluită...

Ti le-am mai trimis odata, si tie si lui grasu77. Doamne ajuta!
Vechi 06.09.2011, 14:48:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ti le-am mai trimis odata, si tie si lui grasu77. Doamne ajuta!
N-am cerut interpretări, ci versete concrete. Mai ales pentru o dogmă ce e profund nebiblică. Dar ce zic eu? Cum să apară așa ceva în Biblie... E chiar absurdă cererea mea în acest context.
Dar mai știi? Poate există și greșesc eu...
Vechi 06.09.2011, 15:07:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă.
Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh.
(Luca 24;36,37)

Hopa! Ce credeau ei că văd? Un duh? Ce-o fi ăla?

Păi stai că explică chiar Domnul:

Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?
Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am. (
Luca 24;38,39)
Vechi 06.09.2011, 15:19:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă.
Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh. (Luca 24;36,37)

Hopa! Ce credeau ei că văd? Un duh? Ce-o fi ăla?
Hopa! Un duh e vizibil, poate fi perceput cu simțurile omenești? Oare ucenicii nu credeau că văd o fantomă ("suflet" în accepțiunea ortodoxă)? O nălucă, o fantasmă. Așa și glăsuiește un manuscris mai vechi la Luca 24,36: [φάντασμά] fantasmă, fantomă, nălucă. Vezi și Matei 14,26 aceeași expresie.
Vechi 06.09.2011, 15:36:08
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Hopa! Un duh e vizibil, poate fi perceput cu simțurile omenești? Oare ucenicii nu credeau că văd o fantomă ("suflet" în accepțiunea ortodoxă)? O nălucă, o fantasmă. Așa și glăsuiește un manuscris mai vechi la Luca 24,36: [φάντασμά] fantasmă, fantomă, nălucă. Vezi și Matei 14,26 aceeași expresie.
Aia-i parodia după creștinism marca Trices&AZ7 care nu ne interesează !
Pe mine mă interesează ce spune Domnul, și anume că face diferența între duh și trup. Dacă ai să studiezi un pic de psihologie mai aprofundată, ai să găsești că, la oamenii normali, mecanismul spaimei se declanșează la un stimul real, nu imaginar cu se întâmplă în cazul schizofrenicilor și altor nevrotici. Sau vrei să spui că ucenicii care l-au văzut umbând pe mare, erau schizofrenici?

Fantomatice sunt manuscrisele alea cu care te dai mare, am impresia!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31