Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 12:40:48
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Daca nu ne doare caderea unui semen, sa stim ca suntem departe de iubirea lui Hristos, Cel care S-a jertfit pentru niste pacatosi ca noi.
Putintica mahnire, acolo, un dram de compasiune, macar, o extindere peste ale tale si numai ale tale, omenestile strangeri si agoniseli patimase, egotice... O contopire, fie ea si firava, intru delicata suferinta a omenescului care e pretutindeni in omenire precum apa in lucruri, precum carbonul in organisme etc....
Restul imi pare ca e aroganta, ruptura, cadere. Refuz, da, refuz pur si simplu. Aleg sa spun NU in loc sa spun DA. Pacat.. Pacat e, si e pacat ca e asa, sarmanii de noi.
Domnul sa ne ajute pe toti laolalta si pe fiecare in parte. AMIN+
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 12:44:09
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Pentru ca nici noi ,cei care ne pretindem crestini ortodocsi practicanti nu raspandim destula lumina in jur ca si ei sa cunoasca Adevarul si sa se mantuiasca.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 15:51:55
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Tu zici; „Cutare e un criminal si e bine sa arda în focul iadului”. Dar te întreb: „Daca Dumnezeu ti-ar da un loc bun în rai si de acolo ai vedea arzând în foc pe cel caruia i-ai dorit chinurile iadului, nu-ti va fi mila de el, oricine ar fi, chiar daca e un dusman al Bisericii”? Sau vei avea si tu o inima de fier? Dar în rai nu e nevoie de fier. Acolo e nevoie de smerenie si de iubirea lui Hristos, care ARE MILA DE TOTI. (Sf Siluan)
http://mantuire.50webs.com/sa_tanjire_smerenie.html
Vechi 12.09.2011, 20:32:20
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Dvs sunteți cel care, sunt sigur că fără intenție, mă băgați în ceață. Cine sunt "creștinii" nepracticanți? Creștinii ori sunt practicanți, ori nu sunt creștini. Pot să existe alunecări, căderi, ezitări, etc. din varii motive, dar creștinul nepracticant nu este creștin. Nu există asemenea noțiune de creștin nepracticant. Creștin ori ești, ori nu ești. Creștinul se înțelege că trebuie să aibă credința lucrătoare prin iubire; este drept că asta nu presupune să fie activ 24 din 24. Dar credința care nu este lucrătoare, aceea nu este credință, iar acela nu este creștin. Este un simplu figurant. Un barbar întunecat.
Maximalismul ăsta, suprapus peste pastorația inerțială a BOR-ului, sună ca nuca în perete. D-ta bănuiesc că ești superpracticant și prin preajma matale mișună mulți de-ăștia care nu se învrednicesc de minunata calitate de creștin pentru că nu sunt și ei superpracticanți, adică indivizi incapabili să munte munții cu credința lor mediocră și nondemonstrativă, nici nu-și dau trupul să fie ars pe altarul propriului ego "înduhovnicit" de alte duhuri decât cele ce lucrează benefic în Biserică! Se chinuie și ei săracii, să găsească mediana dintre lumea asta bezmetică și arvuna Împărăției, dar străduința lor e egală cu zero dacă nu escaladează unul dintre versantele fanatismului ortodoxist, pentru a ajunge pe o culme de unde să se uite cu dispreț la cei ce se chinuie să găsescă limbajul adecvat să relaționeze cu Hristos în mijlocul "nebuniei veacului acestuia".
Dacă asemenea mentalități se vor tot înmulți în ograda Bisericii noastre, o să ajungem să ne punem întrebări grave asupra sănătății acestei părți a trupului Domnului!
Dar dumneata, Savonarola, cu câte grade ai mutat munții Carpați cu credința matale, de îți îngădui asemenea aprecieri asupra altora?
Ai făcut deja minuni, ești desăvârșit, la un pas de îndumnezeirea prin har?
Vechi 12.09.2011, 21:17:26
bUGGs 000 bUGGs 000 is offline
Banned

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Pentru ca in general practic,nu teoretic, Hristos nu da oamenilor nimic bun..
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 21:29:49
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Maximalismul ăsta, suprapus peste pastorația inerțială a BOR-ului, sună ca nuca în perete.
Ceea ce am spus eu nu este deloc maximalism. Noul Testament și Sfinții Părinți sunt mult mai maximali decât mine. Este suficient să fie citiți. Eu sunt foarte departe de acest maximalism. Dacă însă BOR este caracterizat de o pastorație inerțială, atunci spuneți-i BOR-ului, nu mie, care este soarta sării care își pierde gustul și puterea de a săra.

Citat:
D-ta bănuiesc că ești superpracticant și prin preajma matale mișună mulți de-ăștia care nu se învrednicesc de minunata calitate de creștin pentru că nu sunt și ei superpracticanți, adică indivizi incapabili să munte munții cu credința lor mediocră și nondemonstrativă, nici nu-și dau trupul să fie ars pe altarul propriului ego "înduhovnicit" de alte duhuri decât cele ce lucrează benefic în Biserică!
Eu nu sunt un superpracticant, însă aceștia pe care i-am denumit barbari întunecați (și nu pot fi altfel decât întunecați aceia care nu primesc Lumina, Adevărul) sunt ai dracului de mulți.

Citat:
Se chinuie și ei săracii, să găsească mediana dintre lumea asta bezmetică și arvuna Împărăției, dar străduința lor e egală cu zero dacă nu escaladează unul dintre versantele fanatismului ortodoxist, pentru a ajunge pe o culme de unde să se uite cu dispreț la cei ce se chinuie să găsescă limbajul adecvat să relaționeze cu Hristos în mijlocul "nebuniei veacului acestuia".
Asta este vechea marotă cu fanaticii "ortodoxiști". Nu am văzut din ăștia la viața mea dar s-ar putea să existe undeva ascunși prin bloguri, forumuri, situri web.

Citat:
Dacă asemenea mentalități se vor tot înmulți în ograda Bisericii noastre, o să ajungem să ne punem întrebări grave asupra sănătății acestei părți a trupului Domnului!
Nu știu de ce am impresia că o să o puneți de o inchiziție. Ca să îi vindecați pe bolnavi, cu siguranță.

Citat:
Dar dumneata, Savonarola, cu câte grade ai mutat munții Carpați cu credința matale, de îți îngădui asemenea aprecieri asupra altora?
Ai făcut deja minuni, ești desăvârșit, la un pas de îndumnezeirea prin har?
Nu vreau să mă laud dar Dumnezeu mi-a dat să știu și să înțeleg anumite lucruri, și de fiecare dată când încep să vorbesc, oriunde aș merge, unii încep să tremure, să se cutremure, să facă tot felul de gesturi crispate, spasmodice. Și în general, de îndată ce încep și vorbesc despre Hristos și despre Evanghelie, și despre ceea ce cere Evanghelia, foarte mulți (din ăștia care sunt ai dracului de mulți) manifestă o tendință instinctivă de a îmi face cât mai grăbită dispariția dintre ei. Am întâlnit astfel de reacții și între "ortodocși", nu doar printre barbari.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 22:15:35
Senior Member

Implicit

Savonarola: Nu sunt convins de Dumnezeu ți-a dat să înțelegi anumite lucruri pentru că nu-I folosești tactul extraordinat cu care comunică oamenilor ce are de comunicat. Mai degrabă te-ai străduit și tu, ca mulți alții, să ajungi în posesia mentală a unor informații cărora Biserica le-a acordat valoare de adevăr, însă până la valorificarea practică a cunoștințelor dobândite, ele trebuie împărtășite cu un duhovnic și experimentate în primul rând pe cont propriu. Nu cred că există în lumea asta un duhovnic deplin responsabil să aprobe etichetările pe care le-ai făcut d-ta pe acest topic și tonul ăsta arogant cu care exprimi aprecieri asupra credinței sau necredinței altora.
Și nu te amăgi singur: nu produci nimănui "cutremurări, spasme și crispări" datorită faptului că ne-ai descoperi lucruri extraordinare, namaiauzite și bogat spirituale! În realitate produci îngrijorare în primul rând pentru sănătatea d-tale duhovnicească și a celor care receptează ca fiind tipic creștin-ortodoxe ieșirile astea zelotiste în decor!
Vechi 12.09.2011, 22:54:39
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Și nu te amăgi singur: nu produci nimănui "cutremurări, spasme și crispări" datorită faptului că ne-ai descoperi lucruri extraordinare, nemaiauzite și bogat spirituale! În realitate produci îngrijorare în primul rând pentru sănătatea d-tale duhovnicească și a celor care receptează ca fiind tipic creștin-ortodoxe ieșirile astea zelotiste în decor!
Ba pot să îți spun sincer că am produs și produc, de obicei, astfel de "cutremurări, spasme și crispări", dar cum bine ți-ai dat seama era vorba despre niște lucruri la nivel de mentalitate. Nu am aptitudini de exorcist. Și într-adevăr nu vorbesc despre lucruri extraordinare, au vorbit alții înaintea mea. Dacă le-aș pune pe seama mea, nimeni nu m-ar crede. Și nici pe seama mea nu le-aș pune căci nimic nu am fără să fi primit.

În rest, stai liniștit, nu îți fă preocupări pentru mine. Fă-ți griji serioase pentru BOR despre care spuneai că are o pastorație inerțială. Pentru băiețașii ăștia să îți faci griji. Eu personal nu îi văd prea bine, mă refer la perspectivele lor de viitor. Cred că le lipsesc nu doar sfinții, dar și zelotiștii.

Poate că nu am o atitudine perfectă creștină ortodoxă, și nu o am, dar când îi văd pe acești nemernici care își plătesc banu' ca să își ia ritualu' încep să mă îndoiesc de luminarea sufletelor lor. Acești întunecați pur și simplu nu au ce căuta în Biserica Domnului. Nici măcar în grădina Bisericii. Eventual undeva în afara ei. În afara grădinii. Cine încă întreține această stare abjectă de lucruri din BOR?

Cred că îți dai seama că o să îți permit și o să îți permiți să mă iei pe mine la rost, DUPĂ ce îi vei fi luat la rost, DAR AȘA după cum scrie la cartea Ortodoxă, pe aceia care au dus și duc BOR în derizoriul în care au dus-o. Cu sau fără colaborare cu comuniștii. Deci după ce îi vei fi epuizat pe băiețașii care stau cu sabia în mână, atunci s-ar putea să îți permiți să mă iei și pe mine la rost. Până atunci caută putreziciunea mai la rădăcină. Azvârle un pic mai la adânc. Dacă nu știi, te învăț eu cum se face. Trebuie doar să știi să alegi bine Cărțile.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 23:05:22
Senior Member

Implicit

Din partea mea, Savonarola, poți să faci ce vrei și cum vrei! Eu doar ți-am adus câteva obiecții referitoare strict la ce-ai spus pe topicul ăsta. Le primești, nu le primești e problema ta!

Last edited by Mihailc; 12.09.2011 at 23:08:14.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 15:06:56
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ba pot să îți spun sincer că am produs și produc, de obicei, astfel de "cutremurări, spasme și crispări", dar cum bine ți-ai dat seama era vorba despre niște lucruri la nivel de mentalitate. Nu am aptitudini de exorcist. Și într-adevăr nu vorbesc despre lucruri extraordinare, au vorbit alții înaintea mea. Dacă le-aș pune pe seama mea, nimeni nu m-ar crede. Și nici pe seama mea nu le-aș pune căci nimic nu am fără să fi primit.

În rest, stai liniștit, nu îți fă preocupări pentru mine. Fă-ți griji serioase pentru BOR despre care spuneai că are o pastorație inerțială. Pentru băiețașii ăștia să îți faci griji. Eu personal nu îi văd prea bine, mă refer la perspectivele lor de viitor. Cred că le lipsesc nu doar sfinții, dar și zelotiștii.
E normal lumea sa se cutremure si sa fuga. E o reactie normala in preajma unui om nebun. Dai dovada de o mandrie enorm de mare, iar partea trista e ca nici macar nu poti sa o constientizezi.

Eu zic totusi sa nu-ti faci griji pt BOR. In toate vremurile au fost si preoti mai putin capabili si unii care straluceau. Unul poate sa-si cumpere postul dar daca Dumnezeu vrea poate sa-si faca lucrarea prin el si poate sa-l "curete cu isop, mai tare ca zapada sa-l albeasca". Nu-ti face griji pentru lucrarea lui Dumnezeu, fa-ti in schimb griji pt sufletul tau.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26