![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Restul imi pare ca e aroganta, ruptura, cadere. Refuz, da, refuz pur si simplu. Aleg sa spun NU in loc sa spun DA. Pacat.. Pacat e, si e pacat ca e asa, sarmanii de noi. Domnul sa ne ajute pe toti laolalta si pe fiecare in parte. AMIN+ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu zici; „Cutare e un criminal si e bine sa arda în focul iadului”. Dar te întreb: „Daca Dumnezeu ti-ar da un loc bun în rai si de acolo ai vedea arzând în foc pe cel caruia i-ai dorit chinurile iadului, nu-ti va fi mila de el, oricine ar fi, chiar daca e un dusman al Bisericii”? Sau vei avea si tu o inima de fier? Dar în rai nu e nevoie de fier. Acolo e nevoie de smerenie si de iubirea lui Hristos, care ARE MILA DE TOTI. (Sf Siluan)
http://mantuire.50webs.com/sa_tanjire_smerenie.html
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă asemenea mentalități se vor tot înmulți în ograda Bisericii noastre, o să ajungem să ne punem întrebări grave asupra sănătății acestei părți a trupului Domnului! Dar dumneata, Savonarola, cu câte grade ai mutat munții Carpați cu credința matale, de îți îngădui asemenea aprecieri asupra altora? Ai făcut deja minuni, ești desăvârșit, la un pas de îndumnezeirea prin har?
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca in general practic,nu teoretic, Hristos nu da oamenilor nimic bun..
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Savonarola: Nu sunt convins de Dumnezeu ți-a dat să înțelegi anumite lucruri pentru că nu-I folosești tactul extraordinat cu care comunică oamenilor ce are de comunicat. Mai degrabă te-ai străduit și tu, ca mulți alții, să ajungi în posesia mentală a unor informații cărora Biserica le-a acordat valoare de adevăr, însă până la valorificarea practică a cunoștințelor dobândite, ele trebuie împărtășite cu un duhovnic și experimentate în primul rând pe cont propriu. Nu cred că există în lumea asta un duhovnic deplin responsabil să aprobe etichetările pe care le-ai făcut d-ta pe acest topic și tonul ăsta arogant cu care exprimi aprecieri asupra credinței sau necredinței altora.
Și nu te amăgi singur: nu produci nimănui "cutremurări, spasme și crispări" datorită faptului că ne-ai descoperi lucruri extraordinare, namaiauzite și bogat spirituale! În realitate produci îngrijorare în primul rând pentru sănătatea d-tale duhovnicească și a celor care receptează ca fiind tipic creștin-ortodoxe ieșirile astea zelotiste în decor!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În rest, stai liniștit, nu îți fă preocupări pentru mine. Fă-ți griji serioase pentru BOR despre care spuneai că are o pastorație inerțială. Pentru băiețașii ăștia să îți faci griji. Eu personal nu îi văd prea bine, mă refer la perspectivele lor de viitor. Cred că le lipsesc nu doar sfinții, dar și zelotiștii. Poate că nu am o atitudine perfectă creștină ortodoxă, și nu o am, dar când îi văd pe acești nemernici care își plătesc banu' ca să își ia ritualu' încep să mă îndoiesc de luminarea sufletelor lor. Acești întunecați pur și simplu nu au ce căuta în Biserica Domnului. Nici măcar în grădina Bisericii. Eventual undeva în afara ei. În afara grădinii. Cine încă întreține această stare abjectă de lucruri din BOR? Cred că îți dai seama că o să îți permit și o să îți permiți să mă iei pe mine la rost, DUPĂ ce îi vei fi luat la rost, DAR AȘA după cum scrie la cartea Ortodoxă, pe aceia care au dus și duc BOR în derizoriul în care au dus-o. Cu sau fără colaborare cu comuniștii. Deci după ce îi vei fi epuizat pe băiețașii care stau cu sabia în mână, atunci s-ar putea să îți permiți să mă iei și pe mine la rost. Până atunci caută putreziciunea mai la rădăcină. Azvârle un pic mai la adânc. Dacă nu știi, te învăț eu cum se face. Trebuie doar să știi să alegi bine Cărțile. |
|
|||
|
|||
![]()
Din partea mea, Savonarola, poți să faci ce vrei și cum vrei! Eu doar ți-am adus câteva obiecții referitoare strict la ce-ai spus pe topicul ăsta. Le primești, nu le primești e problema ta!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 12.09.2011 at 23:08:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic totusi sa nu-ti faci griji pt BOR. In toate vremurile au fost si preoti mai putin capabili si unii care straluceau. Unul poate sa-si cumpere postul dar daca Dumnezeu vrea poate sa-si faca lucrarea prin el si poate sa-l "curete cu isop, mai tare ca zapada sa-l albeasca". Nu-ti face griji pentru lucrarea lui Dumnezeu, fa-ti in schimb griji pt sufletul tau.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
oamenii - omenirea | dobrin7m | Generalitati | 14 | 06.01.2013 22:44:14 |
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" | VladCat | Generalitati | 80 | 19.06.2012 08:23:48 |
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! | alecsandru | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 05.11.2009 02:45:24 |
Evolueaza oamenii mai repede? | Chupacabra | Generalitati | 10 | 14.12.2007 12:20:26 |
|