Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 17:30:23
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Cum intelegi altfel vorbele Mantuitorului,ca cel care nu ii uraste pe cei apropiati lui,pe casnicii lui,nu poate sa-I urmeze?!
Nu cred ca asta trebuie luata mot-a-mot. (ad literam, cuvant cu cuvant). Mai bine ceri unui preot sa ti-o "decodifice".

Stiu ca asa erau familiile pe vremuri, si mie mi-ar placea duminica sa ma imbrac intr-o rochie gen "Dr. Queen", si sa merg cu caruta la biserica. Nu mi-ar placea insa lipsa curentului electric, a apei curente si cel mai rau, a antibioticelor. Pe vremea aia daca te imbolnaveai erai chiar la mila Domnului, ti se infectau ranile si faceau viermi si gangrena, si trebuia sa-ti dea whisky si sa-ti amputeze piciorul cu fierastraul. Si totusi, daca erai pacatos si nu te caiai macar pe patul de moarte...nu ti-era garantata mantuirea. (Off topic, scuze). Cred ca vroiam sa zic ca nu stiu daca se mai poate trai ca pe vremuri.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 17:38:10
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Mie mi se pare ca deviezi repede de la ideea principala.Nu spun sa ne intoarcem la trecut,ci sa adaptam prezentul la Evanghelie.Asta nu inseamna insa sa ne adaptam ,adica sa fim ca ceilalti.Crestinii au fost tot timpul diferiti.

Cred ca indiferent de vremurile prin care trece,crestinul trebuie sa-si puna intotdeauna aceasta problema,a renuntarii la lume,la placerile mici (sau mari),sa puna pe Dumnezeu mai presus de familie,prieteni sau bani.

Modalitatea concreta cum face acest lucru cred ca tine de fiecare persoana in parte.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 17:56:01
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Si poti sa faci chestia asta?
Cu familia, prietenii si banii sunt e acord, dar poti sa nu tii cont de dorintele sotiei?
Intreb si eu, ca nu stiu cum e in casa altora. Chiar sunt curioasa sa vad ce parere au alti oameni, barbati in general, despre relatiile de cuplu (cele de "subordonare", ma refer).
De exemplu, esti de acord daca tu vrei sa fai o treaba cu sotia (nu ma refer la sex) si ea se duce la duhovnic sa-i ceara parerea, si apoi vine si spune ca nu vrea sa faceti treaba respectiva?
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 18:02:18
Banned

Implicit

Pentru crestin este posibil orice ,daca are credinta .Cu ajutorul lui Dumnezeu poti face lucruri care acum ti se par imposibile.

Totul este sa ai vointa,sa ai un ideal inalt,si sa ai multa rabdare.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 18:19:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Ca de exemplu? Sa-ti convingi sotia sa faca cum vrei tu, sau sa te convingi tu sa faci cum vrea ea? sau nu la asta te refereai?

Eu de exemplu trebuie sa fac acum un lucru pe care n-am curaj sa -l fac si nici nu stiu daca o sa gasesc pe cineva dispus s-o faca sau daca o sa am bani sa-l platesc. sotul nu ma incurajaza, el nu vrea s-o fac. daca o sa ma iau dupa el, o sa regret mereu ca poate s-ar fi putut face ceva, daca fac cum vreau eu si iese rau, n-o sa mi-o pot ierta toata viata. e vorba doar de un animal de casa, dar acelasi gen de discutie am avut-o, ipotetic, si despre un copil. el sustine ca daca o femeie e gravida si ea vrea sa faca copilul si el nu, ea trebuie sa avorteze, adica sa nu-i faca un copil fara voia lui, ca daca vrea ea neaparat copil poate sa faca cu altcineva.
Se spune ca deciziile intr-un cuplu trebuie sa se ia de comun acord. dar cand e vorba de sanatatea cuiva din familie, cine trebuie sa decida, daca e vorba de un copil, sau de un parinte care trebuie operat si unul zice hais, altul zice cea? Bineinteles, unul va renunta, dar cu ce pret? Si daca iese rau, cine va raspunde? daca-mi crestea mie o tumoare, sunt curioasa, ce mi s-ar fi sugerat? sa ma operez sau nu?
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 18:28:39
Banned

Implicit

La un animal de casa se poate renunta,daca celalalt nu doreste sa-l aiba,insa avort nu se face,chiar daca sotul se desparte de tine daca nu il asculti.
Poruncile lui Hristos,si mai ales asta : sa nu ucizi,nu poate fi rasturnate,motivand ca daca nu as fi ucis,m-ar fi parasit.
Acesta este unul din exemplele cand trebuie sa-L punem pe Dumnezeu inaintea oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 18:41:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

M-am razgandit si am sters ce am scris mai devreme. Nu de alta, dar riscam sa fiu banned.

Last edited by fallen; 12.09.2011 at 18:50:57.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 18:53:08
Banned

Implicit

Daca instigi pe cineva sa te bata,negresind cu nimic fata de poruncile Domnului,atunci daca te omoara ,sau te bate rau,esti martir,sfant in fata lui Dumnezeu.

Dar nu poti omori un copil,fiindca acel cineva nu crede ca faci o ucidere.Tu stii ca faci acel omor,deci esti mai vinovata decat el,daca asculti de amenintarile sale.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 19:07:31
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Foarte rar se intampla ca un om sau mai ales o femeie sa manance bataie asa, fara motiv, mai ales de la un apropiat. desigur asta nu "inaltura caracterul penal al faptei". dar conform aceluiasi cod penal, instigatorul (daca e dovedit), e la fel de vinovat ca executantul, cu alte cuvinte, un avocat bun poate dovedi ca chiar tu ai fost instigatorul. Cu alte cuvinte, te sinucizi cu mana altuia; atata doar ca Dumnezeu n-o s-o "cumpere". El oricum va sti exact cine e vinovatul. Poate n-ar trebui sa mai vorbim despre astfel de subiecte, sa nu fim "ajutati" sa parasim forumul.... aici fiind vinovata tot eu, in calitate de instigatoare.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 20:20:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Mie mi se pare ca deviezi repede de la ideea principala.Nu spun sa ne intoarcem la trecut,ci sa adaptam prezentul la Evanghelie.Asta nu inseamna insa sa ne adaptam ,adica sa fim ca ceilalti.Crestinii au fost tot timpul diferiti.

Cred ca indiferent de vremurile prin care trece,crestinul trebuie sa-si puna intotdeauna aceasta problema,a renuntarii la lume,la placerile mici (sau mari),sa puna pe Dumnezeu mai presus de familie,prieteni sau bani.

Modalitatea concreta cum face acest lucru cred ca tine de fiecare persoana in parte.
Mai prietene, viata e un dar de la Dumnezeu! Nu trebuie sa te bucuri de acesta dar? Acum ce facem, fiecare om care devine major trebuie sa plece in pustie ca sa renunte la placerile vietii mici sau mari? Domne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii dgs010243 Generalitati 4 21.11.2012 19:35:00
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11