Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2011, 13:22:30
Dobra Daniela Dobra Daniela is offline
Member

Data înregistrării: 21.11.2010
Implicit stradanie

Buna seara tuturor! Nu stiu cum sa pun in cuvinte ce traiesc acum si nici cum sa cer ajutor. Ma straduiesc din rasputeri sa devin buna, simpla, umila, dinamica, fericita si sanatoasa cum eram candva. Viata mea a devenit in ultima perioada o lupta continua, o incrancenare si nu stiu cum sa ma relaxez si nici unde gresesc. Mi-am pierdut serviciul de cateva luni, am luat in greutate, casnicia mea merge destul de greu, am dureri mari de cap, ameteli si tinitus, deci nici sanatatea nu e cum ar trebui. de spovedit ma spovedesc, am duhovnic, posturi tin, de iubit iubesc, doresc sa fac voia lui Dumnezeu. e ca un cerc vicios din care nu mai stiu cum sa ies. Daca ati trecut prin asta si ati reusit sa va reveniti, poate imi spuneti si mie cum, ca ma tem ca am sa cad in deznadejde. multum.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 15:37:29
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dobra Daniela Vezi mesajul
Buna seara tuturor! Nu stiu cum sa pun in cuvinte ce traiesc acum si nici cum sa cer ajutor. Ma straduiesc din rasputeri sa devin buna, simpla, umila, dinamica, fericita si sanatoasa cum eram candva. Viata mea a devenit in ultima perioada o lupta continua, o incrancenare si nu stiu cum sa ma relaxez si nici unde gresesc. Mi-am pierdut serviciul de cateva luni, am luat in greutate, casnicia mea merge destul de greu, am dureri mari de cap, ameteli si tinitus, deci nici sanatatea nu e cum ar trebui. de spovedit ma spovedesc, am duhovnic, posturi tin, de iubit iubesc, doresc sa fac voia lui Dumnezeu. e ca un cerc vicios din care nu mai stiu cum sa ies. Daca ati trecut prin asta si ati reusit sa va reveniti, poate imi spuneti si mie cum, ca ma tem ca am sa cad in deznadejde. multum.
Pe mine rugaciunile si credinta in Dumnezeu m-au ajutat sa nu-mi pierd mintile.
De deznadajduit nu pot sa spun ca n-am deznadajduit ca as minti. Si acum am perioade in care cad dupa care ma ridic din nou cu ajutorul lui Dumnezeu.
Ceea ce ma face sa cad la mine sunt gandurile, aducerile aminte, pacatele pe care le-am facut desi le-am spovedit si m-am lepadat de ele insa tot imi bantuie mintea.
Asta pentru ca eu nu m-am iertat pentru ceea ce am facut si sunt convinsa ca tot ceea ce-am patit a fost din cauza pacatelor mele.
Fiecare trebuie sa ne ducem crucea pe care-o avem! JUdecata lui Dumnezeu e alta! Noi nu stim decat sa spunem "Da-mi Doamne acum, ca acum vreau!"
Nu se poate asa! Ai avut o perioada, niste ani in care-ai dus-o bine! Ei acum ai o perioada in care o duci greu s-ar putea sa o duci si mai greu. Ce vrei sa faci? Sa fugi de cruce? Stai si rabda si nu deznadajdui! Toate trec cu ajutorul Lui! Sa nu ai nici o teama!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 15:57:22
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de Dobra Daniela Vezi mesajul
Toti trecem la un momentdat prin etapa asta. E normala, si va trece.
E ca o furtuna. Cand e furtuna cel mai bine e sa te adapostesti.
Iar cel mai bun adapost sunt biserica, si bucuriile mici din jurul nostru. Important e sa vrem sa le vedem.

Probabil ca exemplu de zi proasta la tine e: sotul e rece si nu te intelege, iarasi dureri in corp si ameteli, nici azi nu te-au sunat pentru un interviu, iar in minte bazaie o gramada de ganduri.

Era o vorba din batrani: cand esti nacajit iesi afara sa te bata vantul.
Se pare ca functioneaza. Pe testate: mergi intr-o padure sau un parc, camp, nu conteaza, si aduna flori, frunze. Multe minuni se intampla in natura: fie ca vezi un copilasi dragut, sau un cutu pufos in parc, o pasare sau o caprioara acolo unde natura e mai salbatica.
Mersul la manastire, sfatul mangaietor al unei maici, toate aceste deschid inima si atunci Dumnezeu poate lucra, atunci poate sa iti trimita acel gand, acea idee, care sa iti redea din nou bucuria.

Adeseori oamenii reintalnindu-se cu natura si cu Dumnezeu, au avut idei care le-au schimbat viata: fie ideea unei afaceri, fie ideea unui nou mod de a comunica cu sotul, cu familia, fie au gasit o planta pentru sanatatea lor (sau le-a dat ideea sa gaseasca un tratament naturist pentru boala lor). etc.

Maslul ajuta, pomelnicele ajuta, sportul si iesirile in natura ajuta, rabdarea ajuta, sfatuirea cu parintele duhovnic (nu doar spovedania) ajuta, luarea de initiativa ajuta (daca sotul nu iti acorda atentie, acorda-i tu: un cadou, un masaj, etc.), un nou hobbi ajuta (daca iti place sa cosi, sau sa faci aranjamente florale, poti invata apoi sa deschizi un atelier de exemplu)... important e sa pui nadejdea la Dumnezeu si sa iti lasi creativitatea libera.
Vechi 04.11.2011, 18:10:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Asemenea șiruri de "ghinioane" sunt, de multe ori, atacuri diabolice (mai rar: încercări de la Domnul venite). Capul și inima sus ! Cu răbdarea, trecem marea. Diavolul, văzând stăruința în credință, în rugăciune și practicarea virtuților, se lasă păgubaș. Iar Domnul, nu-i dă omului mai mult decât poate duce. Și terminați cu obieceiul acesta nenorocit, de a mânca de nervi ! Ce-ar fi ca, de câte ori sunteți supărată, să spuneți o rugăciune sau să citiți despre patimile Domnului, ori vreo altă lectură sfântă, precum Cartea lui Iov sau Ecclesiastul ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 19:04:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

In chestiunea asta doar duhovnicul poate sa te ajute, exista pacate mici, ascunse la prima vedere, dar care trag mult sufletul in jos iar credinta nu e doar un set de reguli de urmat, e o asezare a inimii si asta doar duhovnicul o poate sti daca este sensibil la problemele credinciosului.

Si e normal sa mai trecem prin probleme dificile dar e bine sa ne gandim atunci si la altii care poate au probleme si mai mari decat noi, sa-i incercam sa-i ajutam si poate asa ne ridicam si noi..

Si sa nu uitam ca poate cei cu credinta cea mai tare au fost si cei mai grei incercati..sa ne gandim bine de ce anume vrem sa ne plangem de fapt..
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 22:48:25
Dobra Daniela Dobra Daniela is offline
Member

Data înregistrării: 21.11.2010
Implicit multumiri tuturor!

Va multumesc mult tuturor, sunteti niste scumpi! am inceput deja sa imi revin. Dumnezeu mi-a si raspuns si am inteles ca eu eram cea care nu avea atitudinea potrivita, problema este in mine, nu in afara mea. vazand aceasta imi ramane sa ma indrept numaidecat. am inteles ca nu pot sa fiu libera asa cum as vrea in familie si in toate relatiile si ca tin totul in mine crezand ca raman neinteleasa daca imi exprim suferintele si nemultumirile si crezand ca cei dragi nu m-ar mai iubi si a aparut astfel frica, o mare frica. si am constientizat aceasta. imi ramane doar sa iau atitudine. e prima zi in care nu am mai avut dureri, nici atacuri de panica. va multumesc mult ca mi-ati raspuns si va doresc un week-end minunat tututor! va pup!
Reply With Quote
Răspunde