Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2011, 20:30:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Vad ca nu spune nimeni nimic despre preotul tanar din parohia bucuresteana Spirea Noua, care "Nu numai ca renunta la orice rasplata baneasca, la aflarea povestii triste, dar vrea sa ofere atat prosoape cat si lumanari, pentru inmormantarea celui necajit: "O rezolvam, gratis. Taxele sunt hotarate pentru cheltuielile bisericii, dar daca nu exista bani gratis, fara nicio problema. Suntem pusi in slujba oamenilor asa ca trebuie sa va fim alaturi."
Si cred ca mai sunt altii ca el.

Stirea completa aici:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...evoltator.html
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.11.2011, 20:36:55
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Vad ca nu spune nimeni nimic despre preotul tanar din parohia bucuresteana Spirea Noua, care "Nu numai ca renunta la orice rasplata baneasca, la aflarea povestii triste, dar vrea sa ofere atat prosoape cat si lumanari, pentru inmormantarea celui necajit: "O rezolvam, gratis. Taxele sunt hotarate pentru cheltuielile bisericii, dar daca nu exista bani gratis, fara nicio problema. Suntem pusi in slujba oamenilor asa ca trebuie sa va fim alaturi."
Si cred ca mai sunt altii ca el.

Stirea completa aici:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...evoltator.html
inteleg ca nu ai avut rabdare sa citesti toate comentariile.
eu am amintit de acest preot, dar observatia mea a trecut neobservata.
probabil e ma interesanta polemica.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2011, 20:40:06
Senior Member

Implicit

Ok, imi cer scuze, am trecut prea repede peste comentarii. Atunci il mai amintesc si eu o data.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.11.2011, 20:52:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Imi pare bine ca a aparut si o stire in sensul asta caci nici nu ma indoiam ca exista si astfel de preoti cum exista si medici la fel de dezinteresati material.Numai ca media arareori elogiaza astfel de cazuri,scandalul este cel care atrage atentia nu faptele bune.Acestea sunt plictisitoare.
Pun pariu ca in viitor o gloata de enoriasi care vor sa se debasaseze de cheltuielile inmormantarii il vor lua cu asalt,unde este milostenie este rost de profit!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2011, 20:54:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Ok, imi cer scuze, am trecut prea repede peste comentarii. Atunci il mai amintesc si eu o data.
nici o problema. eu chiar spuneam ca preotul prezentat la sfarsit a spalat rusinea si spuneam ce oferise el.
chiar ii spuneam cuiva de aici ca insusi reportajul il contrazice, prezentand acest ultim subiect, care parca spunea, la final, "uite, Padurea inca are copaci sanatosi".
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 11:49:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nici o problema. eu chiar spuneam ca preotul prezentat la sfarsit a spalat rusinea si spuneam ce oferise el.
chiar ii spuneam cuiva de aici ca insusi reportajul il contrazice, prezentand acest ultim subiect, care parca spunea, la final, "uite, Padurea inca are copaci sanatosi".
Eu nu sunt 100% sigur ca acel preot a procedat corect, oare femeia respectiva chiar era intr-o situatie dificila?
Sau era unul din acei zgarciti care dau buzna la mostenire dar la cheltuieli de inmormantare ioc?
Sau neavand ce mosteni, probabil ca a zis ca ar fi cazul sa-l inmormanteze altii pe cheltuiala lor.

Mai ales ca si combinatia cu jurnalistii nu cred ca a facut-o pe gratis, probabil a avut ea parte de cei 30 arginti..

Oare cum a fost discutia? "Tanti, nu vrei sa castigi niste bani si o inmormantare gratis?".

Nu de alta, dar modul in care a fost scurtata inregistrarea care a fost facuta publica, lasa loc de multe speculatii.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 14:58:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"uite, Padurea inca are copaci sanatosi".
Sub acestia trebuie sa traiesti. Un copac uscat se poate prabusi oricand peste tine.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 17:20:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu sunt 100% sigur ca acel preot a procedat corect,.
Mda, tu esti contabil de meserie. Contributia e oricum benevola, parca asa se spune.
Poate ca preotul nu a procedat corect, administrativ-financiar vorbind, dar a procedat corect crestineste. De fapt, din tot acel reportaj nu m-a impresionat preotul Enache; ca el sunt atatia. M-a impresionat insa acest preot tanar, tocmai pentru ca este o raritate.

Una peste alta, probabil ca PRO-TV-ul a facut o inscenare, ca si alte dati. Nu murise nimeni, ci au vrut doar sa vada ce raspunsuri vor primi. Ce sa te astept de la pro-tv? Dar au reusit sa faca ce si-au propus, sa-l prinda pe enache.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 22:23:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Una peste alta, probabil ca PRO-TV-ul a facut o inscenare, ca si alte dati. Nu murise nimeni, ci au vrut doar sa vada ce raspunsuri vor primi. Ce sa te astept de la pro-tv? Dar au reusit sa faca ce si-au propus, sa-l prinda pe enache.
Mai exact au reusit sa deformeze adevarul si de data asta. De obicei articolele despre Biserica in presa sunt deformate, unele chiar pulbere. Multi ziaristi sunt atei sau din cei ce nu sunt practicanti si nu numai ca sunt indiferenti, dar au si o adversitate fata de Biserica. Fiindca nu sunt practicanti sunt si putin cunoscatori in privinta asta si fac niste afirmatii cateodata fara sens.

In cazul de fata articolul lamureste problema. Nu e vorba doar de un onorariu al preotului, ci de toate cheltuielile de inmormantare. Practic aceste cheltuieli ar fi trebuit sa le suporte preotul din salariul sau sau sa se faca din banii bisericii. Si probabil reportera s-a dus si frumos imbracata din salariul sau de cateva ori mai mare decat al preotului ca sa cerseasca. Ca asta a facut, s-a dus la cersit.
Asta reiese din citatul de acolo:
"Fara 15 milioane n-ai ce cauta aici. Locul e pe bani, slujba e pe bani, groparii trebuie platiti cu bani sa sape, fara bani nu se face nimica de pomana asa."
Mie mi se pare chiar putin pentru un loc in cimitir.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 22:36:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Pt cocacoc:
http://www.gandul.info/news/viralul-...one-4s-8963906
ce zici despre acesti baietasi?
sunt normali? :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Procesiune de 9 milioane de oameni Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 5 15.01.2013 08:32:15
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
Inmormantarea la evrei. Evreulcelales Iudaismul 9 17.12.2009 18:44:18
TARIF FIX PTR UN LOC IN RAI MarinaAlca Generalitati 94 04.08.2008 15:24:23