![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
asa este ... solutii nu prea exista cel putin pentru noi oamenii de rand ... statul era singurul care putea face ceva ... dar am inteles totusi ca si acolo sunt cheltuieli destul de mari ... si cand tara e inglobata pana in gat si mai mult de datorii ca nici copiii copiiilor copiiilor nostri nu le vor plati, unde sa mai arunci bani pentru caini ?
sauuu... vreun mare afacerist (sau mai multi, ca sunt atatia in tara asta) care ar putea investi in tara in adaposturi pentru caini... dar avand in vedere ca majoritatea se gandesc la propriile afaceri si care mai ales sa fie rentabile nimeni nu da bani pe caini ... macar daca ar da lapte sau branza sau oua sau lana sau sa traga la jug ... sau eventual toate la un loc :P ... ca asa ajunge unu maxim doi la curtea omului ca sa latre ... cine isi permite si ce sa faci cu cate 10 caini ? multi le dau mancare pe strada, hai sa zic in cele mai fericite cazuri adopta vreo unul, doi, dar pe ceilalti ii lasa de izbeliste, oricat s-ar bate ei cu pumnul in piept ca sunt iubitori de animale si acuza pe altii ca fiind asasini ... ce sa faci cu atatia caini? sa iti latre de dimineata pana seara in apartament, pentru cei care nu stau la curte? sa te umpli de nu stiu ce boli si bube? sa te muste cand nici nu te astepti ? pe strada sunt flamanzi, ataca in haita, mutileaza si mai rau omoara batrani, copii, oameni de toate varstele ... pacat ca s-a ajuns la asa ceva ... ca nu s-au luat masuri din timp, masuri reale, cu sterilizarea cel putin ... poate acum erau mai putini si nu se lua aceasta decizie ... oricum pe strazi nu au ce cauta ... sunt extrem de multi si bani pentru ei nu sunt ... si asa cine stie cum o sa fie omorati, ca ma indoiesc ca o sa dea statul prea multi bani pentru eutanasiat in conditii cat mai usoare pt ei ... o sa le dea cate un par in cap la fiecare sau inecati sau otraviti ... sau o sa ii puna la zid si o sa ii impuste cum i-am impuscat noi pe sotii Ceausescu ... daca am sta sa ii numaram, cred ca daca i-am exporta in china, ar ajunge in medie 0.5, 1 caine la cate un copil chinez ... si poate ar fi si ei fericiti si noi impacati cu constiinta ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe cine vreti sa convingeti ca aveti dreptate ? Eu gasesc acest topic inutil ,daca nu erati de acord sa zicem ca ar fi avut o justificare ,dar asa sunteti de acord ,legea s-a dat ,deci care e problema? Eu nu am cum sa adopt caine ,deoarece stau la bloc ,asa ca nu e de loc simplu. Curti sunt putine ,si aceia care stau la curte au caini |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Iar daca iti imaginezi ca am de gand sa ma justific pentru faptul ca am postat un mesaj conform cu ceea ce simt,dar mai ales cu lucrurile la care am asistat de ani de zile...esti in eroare. Tu vorbesti...vorbe!Nu ai fost implicat in mod direct pentru a cunoaste dedesubturile murdare ale afacerilor cu cainii maidanezi.Bravezi pe un forum pozand in judecatorul suprem,insa in fapt esti doar o persoana care sta pe margine si tine morala celor care se implica tocmai pentru a nu mai fi animale pe drumuri,influentat fiind probabil de ziarele de can can. A si nu stiu despre ce persoane care tin caini pe 2 m patrati spui...probabil ii confuzi cu hingherii sau cu colectionarii de animale.Cainii pe care eu i-am luat de pe drumuri au fost tinuti in conditii bune,operati daca a fost cazul,vaccinati,dresaj daca au fost probleme de comportament si ulterior plasati in familii adoptive iubitoare,atat in Romania cat si in tari ale Europei.Insa,fiecare are dreptul la parerile sale... PS:Astept sa imi spui dupa varsarea de sange ce va urma,de ce inca se afla caini pe strazi! ![]() ![]()
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 23.11.2011 at 14:58:30. |
|
|||
|
|||
![]()
uff unii oameni cred ca se trezesc dimineata cu fata la cearsaf :) nu vreau sa conving pe nimeni ca am dreptate, ca nu pot zice ca as avea, ca atat cei care zic ca trebuie omorati cat si cei care zic ca nu trebuie omorati nu gresesc dar nici nu au dreptate din anumite puncte de vedere ...
de ce sa nu dezbatem aceasta tema, mai ales ca e forum ortodox, sa vedem unde se ajunge? se poate gasi o solutie sau nu ? exista idei care sa micsoreze poate impactul acestei decizii? de ex la mine in iasi, este o femeie care ia cainii de pe strada, are un teren in afara iasi-ului unde a adunat vreo 60 de caini si 30 de pisici. mai are cativa voluntari care o ajuta si le da de mancare, ii duce la veterinar, la sterilizat, are grija de ei, si inca tot mai aduna ... vreau si eu sa aud parerile iubitorilor de caini (eu ma exclud pentru ca am zis de la inceput ca nu imi plac cainii si cel mult le-am dat de mancare pe strada, dar mai mult nu) ce au facut din punct de vedere crestin, ortodox, pentru un caine, in afara faptului ca le-au dat de mancare. multi "iubitori "arata cu degetul si judeca pe cei care sunt de accord cu aceasta lege, cand ei insisi nu au facut mai nimic ca sa impiedice acest lucru. sa auzim si noi, da eu am 50 de caini si am grija de ei si le dau de mancare si ma joc cu ei ... sau sa auzim ca eu m-am dus la primarie si am vb cu X, cu Y, cu Z si am vrut sa strangem fonduri pentru padocuri si am realizat lucru A, B, C ... sau eu cunosc pe ruda cutare, sau prietenul cutare care din salariul lui a reusit sa faca un adapost pentru 10 caini ... sa auzim si noi ce fapte bune s-au facut in privinta cu aceste fiinte ... de ex cum a zis Heaven si trebuie felicitata : "Cainii pe care eu i-am luat de pe drumuri au fost tinuti in conditii bune,operati daca a fost cazul,vaccinati,dresaj daca au fost probleme de comportament si ulterior plasati in familii adoptive iubitoare,atat in Romania cat si in tari ale Europei." poate inca se mai poate face ceva, la urma urmei legea e pentru cainii de pe strazi, dar pentru cei care sunt in adaposturi nu e nici o problema ... dar na, daca este un subiect inutil, rugam admin sa il inchida si gata. restul nu va mai certati ca nu e frumos. Last edited by Mirela0110; 23.11.2011 at 15:33:47. |
|
||||
|
||||
![]()
stiu ca pentru unii care se ocupa cu chestiile astea nu le-ar coveni ca nu ar mai fii nevoie de ei,dar de ce nu-i castram si dupa aia le dam drumul?in cativa ani o sa imbatraneasca si o moara.mai vine si legea junglei urbane(ii mai calca o masina,mai patesc ei ceva)si scapam de ei destul de repede.sau daca nu avem bani de toti,macar femelele,sau macar sa ii ,,cruteze'' pe cei frumosi si/sau simpatici(sunt iubitor de caini) daca nu avem bani de toti. :P
|
||||
|
||||
![]()
Bucurati-va ca inca nu au aprobat astia o lege in care sa eutanasieze oamenii...deocamdata! Orice e posibil! Toti urla ca suntem prea multi asa ca nu va mirati daca vor "scapa" astia din mana vreo arma biologica.
Adevarul e ca la ce se intampla in jurul nostru cred ca ar fi multi doritori sa se inscrie ei insisi pentru eutanasiere. |
|
|||
|
|||
![]()
Solutie este ,s-au adunat semnaturi la primarie pt.a-i salva.
Nu s-a facut nimic cu Rosia Montana ,ce sperante sa am in acest caz ? |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă nu-s prea indiscret: ce primărie, și, MAI ALES, în ce constă salvarea lor?
Hai să exagerez un pic, cu niște lupi, urși, sau chiar tigri (presupunând că ar rezista la frig) ați fi de acord cu ei pe străzi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca la un sondaj ,77 % din persoane nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor. Dar cine intreaba cand se voteaza o lege ? D-voastra imi dati exemplu de animale salbatice ,cainii sunt buni prieteni ai omului. Mi se pare o dovada de lasitate sa omori un animal fara aparare. Si sotul meu a fost muscat de un caine dar nu vrea uciderea lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor | florin.oltean75 | Generalitati | 121 | 16.01.2012 11:43:36 |
|