![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce spui de concluzia la care a ajuns Catehismul Ortodox, referitor la obligativiatatea de a pazi ziua a saptea (dupa cum spune porunca)? Ca sa fie totul limpede, redau si un pasaj (pe care nu l-am mai dat pe acest topic) din Catehismul Ortodox: """"""126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului. """""""" Vezi aici (cap. "Cele 10 Porunci", punctele 126 si 127):http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html De ce nu respecta ortodocsii aceasta invatatura din Catehismul Ortodox? Cred ca intrebarea este suficient de clara, pentru a te feri de ispita de a devia. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este cazul sa mai repeti (asa ca umplutura). Nu ma intereseaza nici parerea ta si nici parerea mea. Eu am adus pe tapet, invataturi biblice, din Catehismul Ortodox pe care nu le respectati (in schimb le respecta adventistii).
Ajuta-l pe Mihai sa raspunda (este o onoare sa fii ajutor de viitor preot). Cum explicati contradictia dintre invataturile Catehismului si practica ortodoxa? Nu ma intereseaza Scriptura. Ma intereseaza Catehismul Ortodox (mai exact, referirile la Poruncile Dumnezeiesti). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca argumentele aduse (pertinente) tu le consideri "umplutura" este strict problema ta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma intereseaza cum interpretezi tu anumite versete din Biblie. Ma intereseaza de ce nu respecti invataturile din Catehismul Ortodox (care te indeamna sa pazesti porunca a patra, tinand ziua a saptea - nu alta). Da un raspuns. Sunt gresite invataturile din Catehismul Ortodox (atunci cand indeamna sa pazim ziua a saptea)? Unii au avut curajul sa afirme si acest lucru. Tu ce spui? |
|
||||
|
||||
![]()
Se mai indoieste cineva ca e diversionist sau ca are tulburari grave de identitate? Pana acum sustinea ca tine ziua sambetei. Acum aduce contraargumente?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ati fost atent la ce scriu si apoi ma faceti troll sau mai stiu eu ce. Am spus : cine tine cele 10 porunci, adica Decalogul, trebuie sa tina Sambata. Eu unul tin legea Libertatii in Cristos, nu Legea mozaica. Pentru mine, Legea Mozaica nu se imparte in 2: Decalogul si legile ceremoniale ci formeaza un tot intreg, iar Cristos este sfarsitul Legii - Romani 10:4
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, aveti exemplul pazitorilor zilei a saptea, din NT: Domnul Iisus Hristos, maica Domnului si ucenicii (chiar si dupa moartea Domnului Iisus), Sfintii Apostoli. Ce mai vreti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu ai o lege, nu faci faradelege (pacat) si nu ai nevoie nici de Hristos si Crucea Lui. "Asa cã Legea, negresit, este sfîntã, si porunca este sfîntã, dreaptã si bunã."(Romani 7:12). La ce lege sfanta si porunca sfanta dreapta si buna facea referire Sfantul Apostol Pavel? Ca dvs. le-ati sters pe toate, la gramada. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|