![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Astept un raspuns...dar din nou ne facem ca ploua!
|
|
|||
|
|||
![]()
Editat.......
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Au primit porunci si legi inainte de Sinai doar ca ele nu pot fi conexate cu Sabatul. Ma tot roade ca nu am informatia ca sa o foloseasc bazandu-ma pe ce cred evreii. Dar am sa caut si am sa va raspund. Citat:
Sa raspund si cu da si nu: da, da, da. Asa si ce demonstreaza asta? Folosirea unor expresii de delimiteaza niste categorii nu presupune ca un element dintr-una din categorii se regaseste si in fieca5re exprimare a categoriei respective. De fiecare data daca e nevoie revenim la logica. Daca va folositi de expresia mai presus de logica umana in explicare unor elemente ce tin de Dumnezeure, nu puteti face acelasi lucru cu cele ale lumii. Exemplu:caregoria lichid. In categoria lichide intra apa. Stim ca 3 oameni au baut lichde. Daca la un moment dat aflam ca unul a baut apa, nu putem concluziona ca si ceilalti 2 au baut tot apa ptr ca stim ca au baut lichide. Exact asa si cu legile, puruncile si oranduielile. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sau in racle. De ce n-o fi putrezit trupurile unora chiar nu imi inchipui. Sau de ce oasele unora izvorasc mir, habar nu am. Citat:
Atunci Domnul a zis către Moise: „Până când vă veți încăpățâna voi să nu ascultați de poruncile Mele și de legea Mea?" Asa si? Spun acelasi lucru ca cele la care deja am raspuns. Deci alte argumente decat faptul ca Dumnezeu a dat porunci, legi, invataturi, oranduieli aveti?
|
||||
|
||||
![]()
De ce Dumnezeu nu a pastrat toate epistolele lui Pavel ma intreb si eu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mai stiintifice decat observarea cu ochiul liber?
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Totuși n-ați răspuns la întrebare (o repet că așa mi-ați cerut): "Ați negat că s-ar fi transmis verbal (ori în scris) Decalogul. Atunci cum s-a transmis porunca a II-a? De ce Avraam a refuzat să se închine la chipuri cioplite? Și am dat doar un exemplu..." Citat:
26.Șase zile să adunați, iar ziua a șaptea este zi de odihnă [שַׁבָּת] și nu veți afla din ea în această zi". 27.Dar unii din popor au ieșit să adune și în ziua a șaptea [שַׁבָּת] și n-au găsit. 28.Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? 29.Vedeți că Domnul v-a dat ziua aceasta de odihnă [שַׁבָּת] și de aceea vă dă El în ziua a șasea și pâine pentru două zile; rămâneți fiecare în casele voastre și nimeni să nu iasă de la locul său în ziua a șaptea". (Ieșirea 16) Vedeți acum cum sunt "conexate" cu sabatul [שַׁבָּת]? Citat:
Citat:
![]() Citat:
Spuneați că Avram nu cunoștea "ciclicitate" în odihnă, pe când Dumnezeu a sfințit-o, binecuvântat-o și experimentat-o la Creație. Oare chiar atât de ignorant să fi fost Avraam în această privință? Dar chiar admițând prin absurd că Avraam, Moise, David și Daniel n-au sfințit, binecuvântat și experimentat în viețile lor sabatul; nu e suficient că Dumnezeu le-a făcut pentru om? Citat:
Nu doar. Chiar și Tradiția dvs. vorbește despre miile de martiri ce au refuzat să se închine altcuiva decât Viului Dumnezeu. Primii creștini nu aveau nici icoane, nici catedrale. Citat:
![]() A avut cumva și Pavel vreo contribuție la "cultul" icoanelor? De fapt, întrebarea mea era dacă aveți vreo dovadă arheologică (icoană din sec. I-II)? |
|
|||
|
|||
![]()
Excavând spre temelia "cinstirii duminicii" nu veți da de Biblie ci de cinstirea zeului Soare, piatra de temelie fiind o poruncă omenească (decretul duminical al lui Constantin cel Mare la 321), iar nu una divină.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vă faceți iluzii. Nu mă interesează dezgustătorul și macabrul subiect.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|