![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tot aia e |
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am indicat doua pasaje din Scriptura care descriu, cu lux de amanunte ceea ce am afirmat. Dar, fiind vorba de evenimente care nu convin teologiei tale (revenirea Mantuitorului pentru a-i lua cu El pe cei morti in credinta, pe care-i va invia cu trupuri nestricacioase), nu ai cum sa le vezi. Te incurca rau de tot fantomele care-ti bantuie vederea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa-ti mai dau un exemplu de ratacit si rauvoitor (dupa conceptia ta): Sfantul Iustin Martirul.
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ati adaugat la biblie o gramada de tampenii doar ca sa va iasa voua socoteala .Pai daca Pavel scrie ca Hristos ii va aduce cu el pe cei morti intru Hristos "Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El." si cei vii vor fi rapiti ca sa intampine pe Domnul in vazduh tu intelegi ca atunci se vor duce ei in rai ? Atunci va veni Hristos sa judece lumea si s-a terminat joaca.Atunci oamenii vor invia in trup si toti dreptii vor trai pe pamant iar restul ...nu vor mai trai deloc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
acelasi sfat pentru tine ca si pentru 99. mai multe exercitii de analiza pe text si de exegeza. Pana atunci nu mai posta chestii de genul asta ca te faci de ras. p.s. ti-am mai explicat o data pasajul. dar nu ti-a convenit si ai ignorat. inca ceva...daca ai fi cinstit (dar nu esti )postezi si pasajul in care Sfantul Iustin vorbeste despre ce se intampla cu sufletele bune si cele pacatoase dupa moartea trupeasca pana la Judecata de obste Ia fii tu macar o data cinstit si posteaza acel pasaj - ca altfel nu demonstrezi decat ca esti un mare mincinos si nu faci altceva decat sa rupi din context. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre nelegiutii care au murit in pacatele lor , Scriptura ne spune ca "ceilalti morti nu au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani (sau miile de ani)" (Apocalipsa 20:5) P.S. Noi aveam o problema restanta, nelamurita. Cand a venit Mantuitorul sa-l ia cu El pe Sfantul Petru, asa cum i-a promis (Ioan 14:3)? Ca, ziceai ca Petru este cu Domnul. Se pare ca la tine, Mantuitorul trebuie sa faca naveta, sa ia pe cate unul (in ordinea inmormantarii). |
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba de cei drepți și ridicarea lor la cer să fie pentru totdeauna cu Domnul. "Restul" nu mai au treabă cu cerul... decât cu focul ce se va pogorî din cer peste ei. Dar asta doar la a doua înviere (a celor nedrepți)...
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce sunt rauvoitor? Pentru ca am adus doar un exemplu?
Citat:
Citat:
"Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." (Dialog cu iudeul Tryphon, cap. 6). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
citeste pag 97 din PSB vol 2. si daca ai curaj posteaza textul aici. p.s. mi-ai demonstrat cat de mincinos si rauvoitor esti. nu mai posta la adresa mea daca ai buna vointa postezi textul de la pagina 97 din PSB vol 2 - Apologeti de limba greaca si iti ceri scuze pentru faptul ca ai incercat sa te folosesti de Sfantul Iustin in demersul tau murdar. Last edited by mihai07; 03.01.2012 at 22:58:37. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|