Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2012, 22:46:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul

Iata adevarul! Prietenue grasu77 m-ai dezamagit! Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!
Vechi 04.01.2012, 22:50:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Iata adevarul! Prietenue grasu77 m-ai dezamagit! Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!

Uite si despre sambata :

Vechi 04.01.2012, 22:54:08
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!
Domnul grasu77 a dat un citat. Eu am spus că citatul pe care l-a dat este corect, și că se regăsește exact în locul unde spunea dânsul că se găsește. rigurozitatea este esențială în profesia de avocat.

Aș fi recunoscător dacă ați posta și capitolul respectiv, cu citatul respectiv.

În plus, aș fi recunoscător dacă ați arăta care dintre pozițiile exprimate în dialogul pe care l-ați postat deja îi aparține Sf. Iustin. Este esențial.
Vechi 04.01.2012, 22:55:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Uite si despre sambata :

Stiu prietene. Biblia spune CLAR ca NU mai suntem sub lege. Doamne ajuta!
Vechi 04.01.2012, 23:03:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnul grasu77 a dat un citat. Eu am spus că citatul pe care l-a dat este corect, și că se regăsește exact în locul unde spunea dânsul că se găsește. rigurozitatea este esențială în profesia de avocat.

Aș fi recunoscător dacă ați posta și capitolul respectiv, cu citatul respectiv.

În plus, aș fi recunoscător dacă ați arăta care dintre pozițiile exprimate în dialogul pe care l-ați postat deja îi aparține Sf. Iustin. Este esențial.
Etheron asta nu as putea sa-ti spun. Din ceea ce citesc inteleg ca " Dar eu nu spun nicicum ca toate sufletele mor " si " Putin imi pasa de Platon si Pitagora" sant afirmatiile lui Justin .
Cartea o poti gasi aici dar iti trebuie un reader djvu.Numerele paginilor le vezi scrise acolo : 98 si 99.Ar fi bine daca am gasi si un text in engleza sa comparam cele scrise.Cred ca am citit mai demult undeva.

http://arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=0.upload/carti/djvu/Seria%20PSB/&file=PSB-2.djvu
Vechi 04.01.2012, 23:08:21
Senior Member

Implicit

Uite aici citatele in engleza :

'But I do not say, indeed, that all souls die; for that were truly a piece of good fortune to the evil. What then? The souls of the pious remain in a better place, while those of the unjust and wicked are in a worse, waiting for the time of judgment. Thus some which have appeared worthy of God never die; but others are punished so long as God wills them to exist and to be punished.'

It makes no matter to me,' said he, 'whether Plato or Pythagoras, or, in short, any other man held such opinions. For the truth is so; and you would perceive it from this. The soul assuredly is or has life. If, then, it is life, it would cause something else, and not itself, to live, even as motion would move something else than itself. Now, that the soul lives, no one would deny. But if it lives, it lives not as being life, but as the partaker of life; but that which partakes of anything, is different from that of which it does partake. Now the soul partakes of life, since God wills it to live. Thus, then, it will not even partake [of life] when God does not will it to live. For to live is not its attribute, as it is God's; but as a man does not live always, and the soul is not for ever conjoined with the body, since, whenever this harmony must be broken up, the soul leaves the body, and the man exists no longer; even so, whenever the soul must cease to exist, the spirit of life is removed from it, and there is no more soul, but it goes back to the place from whence it was taken.'

http://www.earlychristianwritings.co...guetrypho.html

Capitolele 5 si 6
Vechi 04.01.2012, 23:13:40
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Am cartea în pdf în română. citatul pe care l-a dat grasu77 e real. Iată-l și în engleză:

For if you have fallen in with some who are called Christians, but who do not admit this[truth], and venture to blaspheme the God of Abraham, and the God of Isaac, and the God of Jacob; who say there is no resurrection of the dead, and that their souls, when they die, are taken to heaven; do not imagine that they are Christians

Deci, Sf. Justin consideră că sufletul nu moare, ci așteaptă judecata într-un loc mai bun sau mai rău, în funcție de faptele din timpul vieții; în niciun caz însă acest loc nu este în Raiul lui Dumnezeu.

Mi se pare o mediană între dogma ortodoxă și învățătura adventistă.

Observați că cea de-a doua parte a citatului de la pag. 99 este foaaaarte interpretabilă: "sufletul nu mai există, ci se întoarce iarăși acolo de unde a fost atras"

Last edited by Erethorn; 04.01.2012 at 23:15:52.
Vechi 04.01.2012, 23:20:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Am cartea în pdf în română. citatul pe care l-a dat grasu77 e real. Iată-l și în engleză:

For if you have fallen in with some who are called Christians, but who do not admit this[truth], and venture to blaspheme the God of Abraham, and the God of Isaac, and the God of Jacob; who say there is no resurrection of the dead, and that their souls, when they die, are taken to heaven; do not imagine that they are Christians

Deci, Sf. Justin consideră că sufletul nu moare, ci așteaptă judecata într-un loc mai bun sau mai rău, în funcție de faptele din timpul vieții; în niciun caz însă acest loc nu este în Raiul lui Dumnezeu.

Mi se pare o mediană între dogma ortodoxă și învățătura adventistă.
Sant de acord cu tine ca Justin nu crede ca sufletul ajunge in rai.Dar e foarte departe de invatatura adventista.Sufletul supravietuieste mortii si poate fi mentinut in viata sau distrus de Dumnezeu.
Se intoarce acolo de unde a fost atras daca este distrus.

Last edited by iuliu46; 04.01.2012 at 23:22:25.
Vechi 04.01.2012, 23:31:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Se intoarce acolo de unde a fost atras daca este distrus.
Omule du-te și te culcă că ești tot mai confuz. Dacă este "distrus" cum să se mai întoarcă? Tu înțelegi noțiunea de "distrugere", nimicire, anihilare, pieire (άπολλυμι)?
Vechi 04.01.2012, 23:37:20
Senior Member

Implicit

Citat:

Observați că cea de-a doua parte a citatului de la pag. 99 este foaaaarte interpretabilă: "sufletul nu mai există, ci se întoarce iarăși acolo de unde a fost atras"
Etheron hai sa nu interpretam si noi : Astfel sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri,pe cand celelalte vor fi pedepsite, atata vreme cat Dumnezeu doreste ca ele sa existe si sa fie pedepsite.

Deci ceea ce sustine Justin este conform cu "Sufletul care pacatuieste acela va muri." .Celelalte vor trai si nu vor muri .
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31