Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2012, 00:26:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
A intrat 99 in panica si s-a transformat in profet din nou.
Daca totusi tu ai o problema si nu ai inteles Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ? Si daca tu esti cel ce lupti impotriva Lui ?

Se vede clar din aceleasi lucrari din care voi ne dadeati exemplu despre cum am schimbat noi lucrurile cu "elenismul " .Daca cineva care a trait in sec II spune ca sufletul supravietuieste mortii si ca sufletele pioase nu vor muri inseamna ca nu santem chiar asa departe de ce credea el.In schimb voi ...
Nu un ortodox a adus exemplul lui Justin ca sa combata "erezia " altora.Voi ati facut-o si ati luat plasa.
sa stii ca e profet. Conform Helen White harul nu s-a inchis inca. Doamne ajuta!
Vechi 05.01.2012, 09:09:12
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Iata adevarul! Prietenue grasu77 m-ai dezamagit! Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!
Cu ce te-am dezamagit? Cu faptul ca nu am facut ca tine sau ca iuliu46 si sa ciupesc din discutia pe care Sfantul Iustin o avea cu batranul?Cred ca te-am dezamagit pentru ca eu am postat un fragment din concluzia Sfantului Iustin Martirul (vezi cap. VI - din ce ai postat tu). Uite aici postarea in care am redat o parte din cap VI (concluzia la care a ajuns Sfantul Iustin Martirul, referitor la suflete):
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=879

Verificati, va rog, (pe tine si iuliu) si la cap. 80 din "Dialog cu iudeul Tryphon",. Vedeti in ce context se inscriu si aceste afirmatii ale Sfantului Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".

Poate gasiti ceva sa o dati la intors si sa ziceti ca eu sunt necinstit.

Last edited by grasu77; 05.01.2012 at 09:16:19.
Vechi 05.01.2012, 10:23:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Cu ce te-am dezamagit? Cu faptul ca nu am facut ca tine sau ca iuliu46 si sa ciupesc din discutia pe care Sfantul Iustin o avea cu batranul?Cred ca te-am dezamagit pentru ca eu am postat un fragment din concluzia Sfantului Iustin Martirul (vezi cap. VI - din ce ai postat tu). Uite aici postarea in care am redat o parte din cap VI (concluzia la care a ajuns Sfantul Iustin Martirul, referitor la suflete):

Verificati, va rog, (pe tine si iuliu) si la cap. 80 din "Dialog cu iudeul Tryphon",. Vedeti in ce context se inscriu si aceste afirmatii ale Sfantului Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".

Sant de acord ca pasajul asta apare in carte, dar asta nu inseamna ca el credea ca sufletul nu este ceva diferit de trup si ca nu supravietuieste mortii.Doar ca nu credea ca este luat in rai.Era dus intr-un loc mai bun sau mai rau dupa faptele fiecaruia (probabil dupa modelul lui Lazar si al bogatului ).
Vechi 05.01.2012, 10:52:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

M-ai dezamagit ca ai postat doar un fragment din cartea alui Iustin Martirul ca pe o concluzie din care reiese ca acest sfant Nu credea in existenta sufletului dupa moarte. O miscare smechera. Doamne ajuta!
Vechi 05.01.2012, 11:03:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
M-ai dezamagit ca ai postat doar un fragment din cartea alui Iustin Martirul ca pe o concluzie din care reiese ca acest sfant Nu credea in existenta sufletului dupa moarte. O miscare smechera. Doamne ajuta!
Da, asta ar fi problema.
Vechi 05.01.2012, 11:39:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Altă declarație a sf. Iustin Martirul:

“Sufletul trăiește pentru că Dumnezeu îi dă viață. Căci sufletul nu trăiește prin el însuși, cum trăiește Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelalte… sunt născute și stricăcioase. Prin urmare, sufletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogae, în “Apologeții în limba greacă”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)

Scriptura nu o credeți, părinții bisericești și teologii ortodocși nu-i credeți... Vreți să ajungeți un nivel și mai jos? Un pas l-ați făcut deja dând credit vrăjitoarei din Endor.... Urmează mama Omida?

Last edited by osutafaraunu; 05.01.2012 at 11:41:53.
Vechi 05.01.2012, 11:50:57
Senior Member

Implicit

Citat:

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Altă declarație a sf. Iustin Martirul:

“Sufletul trăiește pentru că Dumnezeu îi dă viață. Căci sufletul nu trăiește prin el însuși, cum trăiește Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelalte… sunt născute și stricăcioase. Prin urmare, sufletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogae, în “Apologeții în limba greacă”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)

Scriptura nu o credeți, părinții bisericești și teologii ortodocși nu-i credeți... Vreți să ajungeți un nivel și mai jos? Un pas l-ați făcut deja dând credit vrăjitoarei din Endor.... Urmează mama Omida?
Mai omule ai aici tot citatul.Nu exista " Prin urmare sufletele nu sant nemuritoare, ci sufletele vor muri." .Exista " Sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri " si exista "celelalte vor fi pedepsite,atata vreme cat Dumnezeu voieste ca ele sa existe si sa fie pedepsite ".Si exista descrierea a cum poate fi ucis un suflet diferit de ceea ce sustin Platon sau Pitagora.
Vechi 05.01.2012, 12:07:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Exista " Sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri " si exista "celelalte vor fi pedepsite,atata vreme cat Dumnezeu voieste ca ele sa existe si sa fie pedepsite
Bineînțeles că va fi cum voiește Dumnezeu, dar asta El deja ne-a spus în Biblie. Că sufletele prețioase nu vor mai muri, iar cei nedrepți vor fi distruși împreună cu inițiatorul păcatului-Satana. Dar toate acestea doar după moarte și înviere. Asta nu înțelegeți voi.
Vechi 05.01.2012, 12:09:43
Senior Member

Implicit

Ceea ce tu ii atribui lui Iustin sant cuvintele lui Tryphon
Vechi 05.01.2012, 12:14:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Bineînțeles că va fi cum voiește Dumnezeu, dar asta El deja ne-a spus în Biblie. Că sufletele prețioase nu vor mai muri, iar cei nedrepți vor fi distruși împreună cu inițiatorul păcatului-Satana. Dar toate acestea doar după moarte și înviere. Asta nu înțelegeți voi.
Spune-i asta lui Iustin ca el credea ca sufletul este ceva diferit de trup care se desparte de trup in momentul mortii si care se va duce intr-un loc mai bun sau mai rau dupa faptele sale in asteptarea judecatii.Asta nu intelegi tu.Eu nu zic ca ce afirma el e litera de lege dar nu incerca sa-i atribui lucruri pe care nu le-a spus.E necinstit cand cineva iti spune "Uite ce credeau aia in primele secole ".Si ei credeau ca sufletul dreptilor este nemuritor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31