Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2012, 09:03:10
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Implicit

si inca ceva :reprezentantii firmelor de telefonie vin cu oferte reale,reduceri de pret,etc fara sa stropeasca cu noroi celelalte firme.pecind liderii diferitelor culte(nu toti ca ar fi nedrept sa spun ca toti) ii improasca cu noroi pe ceilalti ca sa te convinga ca religia lor e calea dreapta
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 09:07:14
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UnOm42 Vezi mesajul
Dacă mă puteam duce la o biserică, o făceam.

Imi cer scuze in acest caz...
Cel mai potrivit loc tot biserica ramane, dar daca esti in imposibilitatea de a ajunge acolo...Poate gasesti macar un preot prin apropiere...
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 09:15:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Întrebarea e simplă:

De ce religia ortodoxă și nu alta?

Fără noroi aruncat pe alte religii, doar explicați.
Te rog citește cu MARE ATENȚIE acest punct de vedere: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=211. Se regăsește la pagina 22. Dă un răspuns destul de complet întrebării tale.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 09:18:38
UnOm42 UnOm42 is offline
Banned

Data înregistrării: 08.03.2012
Implicit

Nu doar ortodocșii zic că sunt pe "calea cea dreaptă".

Toate religiile majore propăvăduiesc că au calea cea dreaptă.

Eu cred că e mai mult o obijnuință în folosirea acestui cuvânt și nu vă dați seama că toți "ereticii", zic de fapt aceleași chestii ca voi.

Asta am observat eu, studiind și pe alții. Nu e o impresie subiectivă, doar așa stau lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 09:38:34
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
Sunt puțin confuz. Ucenicul nu e ortodox, dar îmi arată calea aceasta.
Eu iti indrept privirea spre Hristos si Cuvantul Sau revelat in Sf.Scriptura. Vino inaintea Lui in rugaciune si El, care este Calea, Adevarul, Viata, iti va arata calea pe care trebuie sa mergi.

Intra in biserica pe care L-ai gasit pe Hristos. Hristos revelat intr-o biserica anume il recunosti dupa credinciosii Lui. Daca acestia umbla in dragoste unul fata de altul acesta este unul din criteriile ca in biserica aceea este prezent Hristos. "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii." (Ioan.13:35)

Repet. Tu ai nevoie de Hristos. Mai inainte de orice altceva. Cerceteaza-te mai atent si vei descoperi ca tu nu cauti o religie ci cauti un Mantuitor. Inlauntrul fiintei tale, sufletul tau impovarat de pacat, este cercetat de Dumnezeu iar tu raspunzi cautand...

Sfatul meu: chiar daca alegi sa intri in biserica ortodoxa, catolica sau orice alta confesiune evanghelica, oriunde vei ramane sa Il ai pe Hristos in inima ta. El cere inima ta, nu dogma ta sau forma ta de inchinare. Iisus Hristos a zis: "Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." (Ioan.4:24) Deci inceputul relatiei tale personale cu Hristos incepe din camaruta ta. Vino inaintea Lui, si pentru ca Il cauti cu toata sinceritatea, El nu va intarzia sa Se reveleze in viata ta. Atunci vei sti ce ai de facut.

Last edited by ucenic; 09.03.2012 at 09:53:34.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 10:27:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Eu iti indrept privirea spre Hristos si Cuvantul Sau revelat in Sf.Scriptura. Vino inaintea Lui in rugaciune si El, care este Calea, Adevarul, Viata, iti va arata calea pe care trebuie sa mergi.

Intra in biserica pe care L-ai gasit pe Hristos. Hristos revelat intr-o biserica anume il recunosti dupa credinciosii Lui. Daca acestia umbla in dragoste unul fata de altul acesta este unul din criteriile ca in biserica aceea este prezent Hristos. "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii." (Ioan.13:35)

Repet. Tu ai nevoie de Hristos. Mai inainte de orice altceva. Cerceteaza-te mai atent si vei descoperi ca tu nu cauti o religie ci cauti un Mantuitor. Inlauntrul fiintei tale, sufletul tau impovarat de pacat, este cercetat de Dumnezeu iar tu raspunzi cautand...

Sfatul meu: chiar daca alegi sa intri in biserica ortodoxa, catolica sau orice alta confesiune evanghelica, oriunde vei ramane sa Il ai pe Hristos in inima ta. El cere inima ta, nu dogma ta sau forma ta de inchinare. Iisus Hristos a zis: "Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." (Ioan.4:24) Deci inceputul relatiei tale personale cu Hristos incepe din camaruta ta. Vino inaintea Lui, si pentru ca Il cauti cu toata sinceritatea, El nu va intarzia sa Se reveleze in viata ta. Atunci vei sti ce ai de facut.
Cuvinte frumoase. Dar atât.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 10:45:33
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Cuvinte frumoase. Dar atât.
Fa si tu macar atat. Si dupa aceea si restul, ca sa avem de unde invata si noi. Arata ca poti oferi ceva mai bun, doar ai credinta adevarata. Hai, copacel!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 10:52:01
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Ceea ce fac eu, nu interesează pe nimeni. Sau n-ar trebui să intereseze.
Voi aveți de unde învăța, nu trebuie să vă spun eu: Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție e suficient.
Nu bălmăjeli (neo)protestante.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 11:53:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu bălmăjeli (neo)protestante.
Asta a fost bună!
Conform DEX:
"A BĂLMĂJI ~ésc intranz. A vorbi incoerent, încet și nedeslușit; a bodogăni; a mormăi; a bombăni; a boscorodi."

Din câte se observă, ucenic a scris foarte coerent și deslușit, nu înțeleg de unde ai tras concluzia că (neoprotestanții) bălmăjesc?

Ba, aș spune că mormăitul pe nas, litania și boscorodeala sunt caracteristicile altei confesiuni... știi matale care...
Reply With Quote
Vechi 09.03.2012, 11:56:23
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

"coerent" și "deslușit" din punct de vedere gramatical.
Nu din punct de vedere al informațiilor așa zis împărtășite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46