Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2012, 11:32:41
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
1. Luca e evanghelist, nu apostol
2. Acolo nu scrie nimic de "proslăvire"
3. Așteptăm cu mult interes răspunsul la întrebarea propriuzisă

Succes, succes, succes!
"Toate neamurile" nu înseamnă nimic pentru Domnia ta. Da' v-a ferecat bine mințile necuratul! Oameni care ar putea fi isteți, zac în neagra orbire.

Acu' nici cu citat nu ești convins. Vai de cel ce te dosădește, da' vai și că te lași!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 11:35:25
Banned

Implicit

"48. ... Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel puternic și sfânt este numele Lui." (Sfânta Evanghelie după Luca)

Îți mai las citatul o dată, cu buna speranță că-l vei pricepe și vei vedea câte și câte mai există încă. Bineînțeles, cu ochi despovărați, de vei putea.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 11:37:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
"Toate neamurile" nu înseamnă nimic pentru Domnia ta. Da' v-a ferecat bine mințile necuratul! Oameni care ar putea fi isteți, zac în neagra orbire.

Acu' nici cu citat nu ești convins. Vai de cel ce te dosădește, da' vai și că te lași!
Observ că nivelul de nervozitate e cam crescut... propun să căutați în liniște și când aveți răspunsul să-l postați.

Apropos, da, toate neamurile o fericesc. Vă fac plăcerea și o fericesc și eu: da e fericită că L-a născut pe Mântuitorul! Dar nu-mi cereți să fac temenele și semne înaintea picturii ei, vă rog frumos!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 11:42:07
Banned

Implicit

[quote=osutafaraunu;434269]Observ că nivelul de nervozitate e cam crescut... propun să căutați în liniște și când aveți răspunsul să-l postați.

Ha? Și asta o vezi pe dos, dară?

Îi bun, îi bun...

Acum permite-mi să mă retrag, nu pot face tovărășie (ori cârdășie?!) cu mințile ce nu vor a se deschide.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 11:43:58
Banned

Implicit

Citat:
Acum permite-mi să mă retrag, nu pot face tovărășie (ori cârdășie?!) cu mințile ce nu vor a se deschide.
Retragere plăcută și căutare cu folos! La bună vedere!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 12:04:49
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Apropos, da, toate neamurile o fericesc. Vă fac plăcerea și o fericesc și eu: da e fericită că L-a născut pe Mântuitorul! Dar nu-mi cereți să fac temenele și semne înaintea picturii ei, vă rog frumos!
nu este suficient "sa faceti temenele si semne inaintea picturii ei", trebuie sa-i cereti sa medieze la Mantuitor si Acesta la Dumnezeu, pentru problemele dvs; sau poate ar fi mai bine sa rugati un sfant sa roage pe Maica Domnului ca aceasta sa roage pe Mantuitor ca Acesta sa va prezinte problema Tatalui.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 12:15:53
Banned

Implicit

Citat:
1. Luca e evanghelist, nu apostol
2. Acolo nu scrie nimic de "proslăvire"
3. Așteptăm cu mult interes răspunsul la întrebarea propriuzisă

Succes, succes, succes!
Așa, cu treburile terminate, v-aș ruga să vă uitați mai bine asupra verbului " a ferici":

FERICÍ vb. v. binecuvânta, felicita, glorifica, lăuda, mări, preamări, preaslăvi, proslăvi, slăvi.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

FERICÍ, fericesc, vb. IV. 1. Tranz. A considera, a socoti pe cineva fericit. ♦ Refl. (Fam.) A se socoti mulțumit, satisfăcut (pentru cele făcute); a se felicita. ♦ (Rar) A felicita. ♦ (Înv.) A slăvi, a proslăvi, a glorifica. 2. Tranz. și refl. A face sau a deveni fericit. – Din ferice.

Așteptați ce ați primit deja, nu știu cum se face.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 13:09:14
Banned

Implicit

Citat:
Așteptați ce ați primit deja, nu știu cum se face.
Păi se face că n-am primit ce am cerut, dar în lipsă de altceva, desigur veți bate monedă pe textul acesta unic și irelevant.

Citat:
Așa, cu treburile terminate, v-aș ruga să vă uitați mai bine asupra verbului " a ferici":

FERICÍ vb. v. binecuvânta, felicita, glorifica, lăuda, mări, preamări, preaslăvi, proslăvi, slăvi.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
Bun. Dacă pentru ortodoxul siveco (?), a ferici înseamnă "a proslăvi", oare pentru evanghelistul Luca însemna aceleași temenele, cruci, pupatul icoanei ei (nemaivorbind că în vremea aceea icoana era o urâciune înaintea Domnului), aprinderea candelei, plus importanta mențiune a dlui Profet?

Și dacă totuși aveți îndrăzneala a răspunde cu "da", faceți aceleași temenele, cruci și pupături înaintea icoanei lui Lia? :

"Și a zis Lia: "Spre fericirea mea s-a născut, că mă vor ferici femeile!" Și i-a pus numele Așer." (Facerea 30,13 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 13:12:52
Banned

Implicit

Citat:
Păi se face că n-am primit ce am cerut, dar în lipsă de altceva, desigur veți bate monedă pe textul acesta unic și irelevant.

Bun. Dacă pentru ortodoxul siveco (?), a ferici înseamnă "a proslăvi", oare pentru evanghelistul Luca însemna aceleași temenele, cruci, pupatul icoanei ei (nemaivorbind că în vremea aceea icoana era o urâciune înaintea Domnului), aprinderea candelei, plus importanta mențiune a dlui Profet?

Și dacă totuși aveți îndrăzneala a răspunde cu "da", faceți aceleași temenele, cruci și pupături înaintea icoanei lui Lia? :

"Și a zis Lia: "Spre fericirea mea s-a născut, că mă vor ferici femeile!" Și i-a pus numele Așer." (Facerea 30,13 - versiunea ortodoxă)
Domnule "luca e evanghelist, nu apostol", amestecați lucrurile, bălmăjiți ce-i ăla apostol, ce-i aia o FERICIRE, învățămintele le puneți în cazanu' cu smoală și le trageți fierturi după fierturi. Mai are rost, ce spuneți?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2012, 13:18:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Bineînțeles că nu are.
Însă interesul sectarilor e să fie băgați în seamă, din asta se hrănesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46