Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2012, 23:47:46
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Ammaa, pe cine iubesti mai mult???? pe Dumnezeu si ortodoxia cu care ai crescut, sau pe prietenul tau.... aici nu alegi intre religia ortodoxa si cea penticostala, ci intre religia ortodoxa, Dumnezeu, Iisus, maica domnului si prietenul tau..... eu stiu ce inseamna iubirea adevarata, si ma bucur ca nu sunt in locul tau.... e o decizie atat de grea.... cand o sa raspunzi la intrebarea mea initiala o sa poti lua o decizie..... eu as spune sa nu iti parasesti religia.... eu asa as face.... si Dumnezeu o sa iti arate caldura si recunostinta Sa..... dar asta o sa se intample dupa ce o sa treci prin clipe groaznice datorita ispitelor venite de la diavol..... ai grija de tine... Doamne ajuta!!!
Pentru mine e Dumnezeu si apoi prietenul meu si pentru el este acelasi lucru ( si inca nu pot crede ca doar ortodocsii se mantuiesc ca din cate am inteles pana acum doar noi avem adevarul.. nu esti ortodox esti pierdut )
Iar prietenul meu nu este penticostal ci crestin dupa evanghelie
Sunt sigura ca Dumnezeu ma va calauzi si va ramane in viata mea.. restul ramane de vazut .. poate ne vom intalni in rai si daca toti fratii mei ortodocsi(care sustin ca doar noi ne mantuim) nu au avut dreptate si vad persoane de alta religie in rai atunci ...
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 23:48:11
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne, ai mila de noi, pacatosii, dar perspectiva imi pare mult prea trista. Poate doar rugaciunile noastre comune ar mai putea face ceva, dar nici atunci, daca ea nu doreste sa auda decat ceva anume, chiar daca e ratacire... Si nu stiu de ce dar cred ca orice incercare de a o schimba din drumul deja creionat mental, nu face decat s-o sperie si mai mult si s-o ambitioneze. Cu cat sarim mai multi cu "dovezi", cu atat nu mai vrea sa vada nici macar una. Eu raman in defensiva si-L rog pe bunul Dumnezeu sa se indure de ea si sa-i dea mintea de pe urma. Noi, oricare de aici nu suntem in masura sa oprim tavalugul in care e intrata. Cine crede ca e in stare, se inseala. In ciuda faptului ca se considera slaba, mie dimpotriva, mi se pare hotarata. E acea hotarare tragica a sinucigasului care se agata la nesfarsit de motivatiile pe care diavolul i le sopteste in ureche, indiferent ce i-ar spune ceilalti. Singura incercare pe care o mai fac, ramane doar sfatul de mai inainte: "Vino si vezi.", nadajduind ca in biserica, Dumnezeu va gasi o cale sa-i lumineze mintea. Daca i-a mai ramas un graunte de constiinta, ar trebui sa incerce. Macar o singura data, ca un "ramas bun" pentru cea care a fost pana astazi Biserica de care a apartinut.

Doamne, iarta-ne pe noi, ca nu suntem in stare de nimic bun pe lumea asta. E jalnic si tragic fiindca nici macar un sfat nu ajunge acolo unde ne dorim noi sa ajunga, desi pretindem ca il dam cu toata dragostea...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 00:01:00
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Draga Ama, indiferent ce iti vor vedea ochii in postarile urmatoare, indiferent ce iti vor auzi urechile din dreapta si din stanga, pastreaza in inima ta pe Hristos.
Acesta a fost inceputul postarilor mele la topicul deschis de tine.

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Nu stiu sincer ce sa mai spun .. simt ca înnebunesc
Si aici s-a ajuns...

Ce vei primi de la un ortodox? Iti va cita din Sf.Traditie, din Sf.Parinti si din Sf.Canoane.
Ce vei primi de la un eterodox? Iti va cita la nesfarsit din Biblie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ama, tu treci printr-o incercare cand vezi ca toate sunt impotriva ta. Este acum o vreme in viata ta cand si un sfat dat cu intentii bune si dintr-o inima curata il primesti cu greu. Nici fratii tai ortodocsi de pe acest forum, care au postat mesaje cu toata sinceritatea, nu te-au convins. Eu cred ca in casa ta, cu parintii tai, poate si in lume, cu prietenii tai, lucrurile stau asisderea. Stresul acestui mariaj imposibil este prea mare pentru tine. Si totusi voi doi il vreti posibil!

Da-mi voie sa imi exprim in continuare pozitia.

Tu nu vrei sa-ti pastrezi mantuirea. Vrei deci un lucru bun. Cel mai bun. Dar in definitiv ce este mantuirea aceasta? Ce speri tu de la ea? Si cine ti-o poate da? Oare ea se poate pierde? Daca da, definitiv si irevocabil?

Spre a intelege putin mai bine despre mantuire, te rog priveste putin peste aceasta postare. Priveste ma intai, si comentam dupa aceea.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...eritat&page=53

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 00:29:58.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 00:35:32
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Acesta a fost inceputul postarilor mele la topicul deschis de tine.

Si aici s-a ajuns...

Ce vei primi de la un ortodox? Iti va cita din Sf.Traditie, din Sf.Parinti si din Sf.Canoane.
Ce vei primi de la un eterodox? Iti va cita la nesfarsit din Biblie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ama, tu treci printr-o incercare cand vezi ca toate sunt impotriva ta. Este acum o vreme in viata ta cand si un sfat dat cu intentii bune si dintr-o inima curata il primesti cu greu. Nici fratii tai ortodocsi de pe acest forum, care au postat mesaje cu toata sinceritatea, nu te-au convins. Eu cred ca in casa ta, cu parintii tai, poate si in lume, cu prietenii tai, lucrurile stau asisderea. Stresul acestui mariaj imposibil este prea mare pentru tine. Si totusi voi doi il vreti posibil!

Da-mi voie sa imi exprim in continuare pozitia.

Tu vrei sa-ti pastrezi mantuirea. Vrei deci un lucru bun. Cel mai bun. Dar in definitiv ce este mantuirea aceasta? Ce speri tu de la ea? Si cine ti-o poate da? Oare ea se poate pierde? Daca da, definitiv si irevocabil?

Spre a intelege putin mai bine despre mantuire, te rog priveste putin peste aceasta postare. Priveste ma intai, si comentam dupa aceea.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...eritat&page=53
Am citit si asa cred si eu ca Iisus Hristos este mantuitorul nostru si ca este o lucrare permanenta. Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.
Stiu ca ce am spus acum o sa/mi sara fratii mei in cap si probabil au si dreptate daca doar ortodoxia este corecta.
Nu am trait intr-un mediu doar de ortodocsi, am crescut in Italia intre catolici si multe alte religii si am invatat ca trebuie sa iubesc pe toti si sa nu/i judec, iar biserica am avut romana de ortodocsi( cladirea data de catolici).
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 00:48:12
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Dar nu iti sare nimeni in cap si nici nu spune vreun ortodox sa ii judecam pe altii. Iar daca o face acela nu e ortodox!
Pana la urma,in situatia ta,framantarea e legata de Sfanta Taina a casatoriei. Asta este in ortodoxie,caci la neoprotestanti nu exista asa ceva,cum nu exista nici botez,nimic. De fapt or exista,insa doar teoretic,harul Duhului Sfant neaflandu-se in "preotii" lor. Hristos a lasat un sir neintrerupt de preoti,descendenti directi prin hirotonie ("punerea mainilor") ai Sai si ai Sf. Apostoli. Cei din aceste culte nu fac parte din acest sir... Crestinii dupa Evanghelie au aparut in Elvetia la sfarsitul sec. XIX. Deci de unde si pana unde legatura directa cu Hristos?? Nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa duc pe cineva in deznadejde,insa adevarul e unul singur. Hristos a spus: "adevarul va va face liberi". Iertare pentru mesaj.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 01:16:37
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Chiar daca va hotarati pentru biserica ortodoxa, ori pentru crestinii dupa evanghelie, religia nu o veti schimba, nici unul din voi doi. Intrucat religia voastra este aceeasi - crestinismul. Religiile in lume sunt crestinism, iudaism, islamism, budism etc. Unul din voi va schimba confesiunea, denominatia in care va sluji lui Hristos, nu religia.

Aici este confuzia. Religia voastra este si acum aceeasi. Sunteti crestini. Il credeti pe Iisus Hristos si Il marturisiti pe Iisus Hristos. Confuzia asta este alimentata doar de diavolul, in realitate voi marturisiti pe acelasi Dumnezeu - Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Te intreb. Cu ce sunteti voi mai buni, tu - ortodoxa sau el - crestin dupa evanghelie, decat un african din Nigeria care L-a primit pe Iisus Hristos in inima lui luna trecuta, gratie unei evanghelizari dintr-un trib de la marginea junglei? Sau cum de este marturia voastra mai bine primita decat a unui crestin chinez, care este incartiruit de mai bine de zece ani pentru ca Il marturiseste pe Hristos?

Despre ce vorbim???

Hristos nu cere de la nici unul din voi doi altceva decat inima voastra. Intreaga. Sa Il iubiti, sa Il ascultati, sa Il urmati... Si facand astfel, sa va bucurati unul de celalalt, imprejmuiti de copii vostri, pana la adanci batraneti.

Hristos in voi, nadejdea Slavei. Mantuirea e numai si numai in Hristos si prin Hristos. Restul??? De restul ne vom lamuri cu totii, cand ne vom intalni sus, in ceruri.

Domnul sa va binecuvinteze in planurile voastre. Amin.

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 01:18:48.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 01:37:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Am citit si asa cred si eu ca Iisus Hristos este mantuitorul nostru si ca este o lucrare permanenta. Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.
Stiu ca ce am spus acum o sa/mi sara fratii mei in cap si probabil au si dreptate daca doar ortodoxia este corecta.
Nu am trait intr-un mediu doar de ortodocsi, am crescut in Italia intre catolici si multe alte religii si am invatat ca trebuie sa iubesc pe toti si sa nu/i judec, iar biserica am avut romana de ortodocsi( cladirea data de catolici).
Nu-ti sare nimeni in cap, imi pare rau ca nu am timp sa-ti scriu mai mult.

Una este iubirea si cu totul altceva este trairea in adevar. Tu poti iubi pe cei de alte confesiuni FARA a le da dreptate. Daca ii iubesti te doare inima pentru cei care sunt in ratacire, asta nu inseamna ca tu crezi in "adevarul" altora.

Nu ni se cade noua sa judecam, asa este. Dar totusi stim ca este o diferenta intre cel caruia Dumnezeu i-a dat mult (ortodoxul) si unul care a crescut intr-o credinta pagana. De la cel caruia i s-a dat mult, se va cere mult.

Scopul vietii crestinului este dobandirea Duhului Sfant. Nu mai putin.
Crestinismul NU este o suita de norme morale.
Daca moralitatea exemplara ar fi fost suficienta, sau chiar ascultarea de Dumnezeu, atunci dreptii si profetii Vechiului Testament ar fi ajuns in rai, dupa moarte. Dar nu! Nimeni nu a ajuns acolo decat dupa jertfa Domnului nostru Iisus Hristos.
Deci vezi ca este nevoie mai mult de moralitate pentru mantuire. Deci nu te uita la cei din alte confesiuni ca duc o viata exemplara (in opinia ta, poate). Aceasta nu mantuieste.

Calea catre mantuire o gasim numai si numai in Biserica ortodoxa. Si nu este o exagerare. Acolo exista lucrarea Harului prin sfintele taine.
Stii probabil ca nu ai Sfanta Euharistie in alta parte. Nici Taina spovedaniei fara de care cine poate sa se mantuiasca? Ca nimic necurat nu va intra in Imparatia cereasca. Dar noi gresim si pacatuim ceas de ceas.. Cum sa te cureti fara Taina spovedaniei si ascultarea de duhovnic?
Sunt multe de spus..

As propune sa expui nelamuririle tale si poate incetul cu incetul vom reusi sa iti oferim raspunsuri.. Daca timpul permite.
Dumnezeu sa te ajute.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 01:38:02
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Ucenic,"au doara S-a impartit Hristos"?? De unde atatea religii "crestine"? Incalci un articol important din Crez,si anume "intru UNA Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Pai stai frate,Hristos a lasat o SINGURA biserica,nu doua,nu zece,nu o suta! Stiu ce este in inima surorii noastre prinsa "intre ciocan si nicovala" si mi se rupe sufletul,insa nu o putem ajuta cu idei si doctrine aparute la o mie si ceva de ani dupa Hristos. Ma pun in locul ei si stiu exact prin ce as trece,e o situatie extrem de dificila,neplacuta si dureroasa,si mi se pare incredibil cu cate usurinta tratezi tu lucrurile. A intrat pe un forum ortodox,lasa te rog sa-i raspunda ortodocsii. Daca vroia sa auda parerile baptistilor intra pe un forum de-al lor,daca vrea parerile evanghelistilor il intreaba pe prietenul ei si asa mai departe. Fii deci ingaduitor,te rog mult. Macar de data asta,de dragul acestei fete.

Doamne-ajuta!

Last edited by Raoul; 15.03.2012 at 01:40:43.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 02:02:06
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ucenic,...fii deci ingaduitor, te rog mult. Macar de data asta,de dragul acestei fete.
Doamne-ajuta!
Raoul, pricepe si intelege. Confuzia din sufletul ei nu o va lua nici un ultra-ortodox, sau doi, sau zece dupa cum nici un hiper-evanghelist, sau zece, sau o suta. Pentru ca si unii si ceilalti "trageti" fiecare de ea, in taberele voastre. De cand a deschis fata topicul nici unul din fratii ei ortodocsi nu au chemat-o decat la "ortodoxie". De asta este satula pana la refuz, pana la saturatie. Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???

Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru:

"Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!"

--------------------------------------- Increde-te in Hristos! -------------------------------------

"Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21)

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 02:04:14.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 06:23:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Prima icoana

Citat:
Ce spui tu este religia ortodoxa si cunosc sinoade si canoane.. problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele.. La inceputuri si in ceea ce scrie in biblie ca daca tot afirma ca e sfanta scriptura calauza noastra, ca asa spunem si noi ortodocsii, nu erau icoane mijlocitori etc..

Prima icoana a lui Iisus Hristos dateaza din timpul vietii Sale pamantesti.
Regele Abgar din Edessa era bolnav de lepra. Auzind de minunile lui Hristos a trimis pe slujitorul sau, Hannan (Anania) cu o scrisoare prin care-L ruga sa vina la Edessa pentru a-l tamadui.
Hannan era pictor si a incercat de departe sa picteze chipul lui Iisus, dar nu reusea sa surprinda lumina dumnezeiasca. Iisus a cunoscut aceasta si cerand apa, s-a spalat, apoi s-a sters cu o mahrama. Sfantul Sau Chip a ramas imprimat pe mahrama.
Apoi i-a dat-o lui Hannan pentru a i-o duce regelui, spunand ca nu vine la Edessa, dar va trimite un ucenic.
Regele Hannan s-a vindecat de lepra cand a atins mahrama. Dar o pata a ramas (nu s-a vindecat complet) pana cand ucenicul lui Hristos (care a venit mai tarziu) l-a botezat.
Acest detaliu ne invata ca tamaduirea adevarata este cea sufleteasca.

Nu trebuie sa ne mire mijlocirea "materiei" in ortodoxie.
Sa nu uitam ca femeia care avea scurgere de sange s-a vindecat atingandu-se de haina lui Hristos. Evident si ea stia ca nu haina o vindeca, ci puterea lui Dumnezeu. Asa cum nimeni nu ar spune ca actul ei este unul de idolatrie, ci de credinta, asa si prin cinstirea icoanelor il slavim pe Dumnezeu. Este un act de credinta.
In Biblie exista mai multe locuri in care materia a mijlocit vindecarea (inclusiv cunoscuta scena in care evreii se tamaduiau de muscatura sarpelui privind sarpele inaltat pe stalp. Pai nu putea Dumnezeu sa ii vindece direct? Ba da. Dar nu cred ca cineva vede in acest fapt un act de "idolatrie".
Din moment ce prima icoana ne-a fost data spre cinstire de Insusi Iisus Hristos (iar alta icoana este mahrama Sfintei Veronica), iar primele icoane ale Sfintei Maici a Domnului au fost pictate de Sfantul evangelist Luca, mi se pare rea vointa sa se spuna ca cinstirea icoanelor este idolatrie (cum acuza cei de alte confesiuni).

Poate are cineva rabdare sa scrie si despre perioada iconoclasta si minunile care au aratat ca prin cinstirea icoanelor il slavim pe Dumnezeu. Altii cred ca se pricep mult mai bine decat mine sa vorbeasca despre istoria bisericii.

Last edited by anna21; 15.03.2012 at 06:26:51.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16