Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2012, 16:20:06
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Scrii pagini intregi, nici nu mai am timp sa raspund, si ma gandesc daca sa o mai fac
Chiar am observat acest lucru. Lucrurile ce nu-ți convin le treci sub tăcere...

Citat:
oricum repeti aceleasi lucruri desi ti le-am mai explicat odata.
Fiecare postare aduce câte ceva nou, un argument în plus; în general nu-mi place să dau copy/paste la postările mele anterioare.

Citat:
Ti-am spus si data trecuta si ti-am precizat si acum intr-un mesaj ca sabat se mai referea la ceva, anume la "sarbatoare". Daca imi amintesc bine ti-am dat data trecuta un articol al unui teolog adventist pe tema asta, dar tu repeti aceleasi lucruri: http://tornafratre.blogspot.com/2008...-216_1662.html
Asadar aici e vorba de "sarbatorile Mele". Macar spune ce spun adventistii, nu ce interpretari mai aduci si tu.
Hai să nu amestecăm iarăși lucrurile. Shabbath înseamnă și odihnă, și încetarea activității, și sâmbătă (ziua a șaptea), și sărbătoare, chiar și săptămână. Care e sensul, îl stabilește doar contextul în care apare scris. Când e vorba de ziua a șaptea (de sabatul zilei a șaptea), nu e vorba de sabatul ceremonial al Peștelui, ori de anul sabatic, să fie foarte clar! Așa că nu e nevoie să-i ponegrești pe marii oameni de cultură ai ortodoxiei, doar pentru a-ți ieși pasența dogmatică. Nu, ei n-au greșit deloc când au scris Sâmbătă și nu "odihnă", ori "sărbătoare"!
Vechi 26.03.2012, 16:21:29
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Shabbath înseamnă și odihnă, și încetarea activității, și sâmbătă (ziua a șaptea), și sărbătoare, chiar și săptămână.
corect!

si niciunde nu scrie ca Duminica este sabat (odihna)
Vechi 26.03.2012, 16:22:58
Banned

Implicit

Tocmai ai pierdut șansa de a câștiga 1.000.000 de euro!

Citat:
Am mai scris, Noul Testament nu are descrierea amanuntita care este in Vechiul Testament in legatura cu Legea.
Totuși sunt foarte multe trimiteri la Lege, la porunci, însă niciunde nu apar scrise laconicele cuvinte: "Fraților, țineți duminica!", sau ceva de genul acesta... Sau scrie? Ridicăm miza la 1.000.000.000 € ?

Citat:
Adventistii nu au de unde sa stie multe lucruri, ei au o istorie abia din sec. XIX, nu stiu ce au organizat Apostolii, au doar ce a ramas scris.
Tocmai asta e problema! Dacă apostolii ar fi schimbat ziua de odihnă, poruncind ziua I-a din săptămână ar fi trebuit ca acest lucru bizar să apară scris, măcar într-un singur loc! În loc de aceasta apare scrisă de ei sâmbăta în 54 de locuri!
Vechi 26.03.2012, 16:25:19
Banned

Implicit

Citat:
Nu imi arati decat cum au modificat adventistii Sfanta Scriptura dand interpretarile lor la pasajele din Biblie.
Cum adică au modificat-o? Ei interpretează sabatul ca ziua duminicii, ori ortodocșii?
Vechi 26.03.2012, 16:26:46
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai asta e problema! Dacă apostolii ar fi schimbat ziua de odihnă, poruncind ziua I-a din săptămână ar fi trebuit ca acest lucru bizar să apară scris, măcar într-un singur loc! În loc de aceasta apare scrisă de ei sâmbăta în 54 de locuri!
ziua I.

nu a fost schimbata nicio zi.
insa obligativitatea tinerii Sabatului se pare ca a fost ridicata.
Vechi 26.03.2012, 16:34:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
ziua I.

Așa pare, însă s-a instituit în același timp obligativitatea ținerii duminicii. Încă n-am auzit ortodox să țină joia, ori să nu țină nicio zi (de cult, de odihnă).
Vechi 26.03.2012, 16:36:51
Banned

Implicit

Citat:
Așa pare, însă s-a instituit în același timp obligativitatea ținerii duminicii.
asta e o greseala.
Vechi 26.03.2012, 16:37:47
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
ziua I.

Probabil va referiti la versete precum cel din Coloseni 2:16 (mentionat si intro postare anterioara). In acel verset este vorba despre sarbatori si sabate care erau scrise pe zapis, nu pe piatra (vers 14), care cuprindeau indemnuri referitoare la mancaruri si bauturi (vers 16) si care prefigurau lucrarea Domnului Iisus Hristos (vers 17). Toate aceste caracteristici ne arata ca este vorba despre sabatele ceremoniale (acele sarbatori ritualice numite "sabate" - vedeti, spre exemplu Levitic 16:31 si tot ce se spune despre sarbatoarea "zilei ispasirii").

Porunca pentru pazirea sabatului zilei a saptea a fost scrisa pe piatra, nu are nici o treaba cu lucrarea de mantuire facuta de Dommnul iisus Hristos, deoarece ziua a saptea a fost binecuvantata si sfintita in Eden, cand inca nu intrase pacatul in lume si nu se punea problema mantuirii si a unui Mantuitor.

Last edited by grasu77; 26.03.2012 at 16:41:31.
Vechi 26.03.2012, 16:39:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Probabil va referiti la versete precum cel din Coloseni 2:16 (mentionat si intro postare anterioara). In acel verset este vorba despre sarbatori si sabate care erau scrise pe zapis, nu pe piatra (vers 14), care cuprindeau indemnuri referitoare la mancaruri si bauturi (vers 16) si care prefigurau lucrarea Domnului iisus Hrisots (vers 17). Toate aceste caracteristici ne arata ca este vorba despre sabatele ceremoniale (acele sarbatori ritualice numite "sabate" - vedeti, spre exemplu Levitic 16:31 si tot ce se spune despre sarbatoarea "zilei ispasirii").

Porunca pentru pazirea sabatului zilei a saptea a fost scrisa pe piatra, nu are nici o treaba cu lucrarea de mantuire facuta de Dommnul iisus Hristos, deoarece ziua a saptea a fost binecuvantata si sfintita in Eden, cand inca nu intrase pacatul in lume si nu se punea problema mantuirii si a unui Mantuitor.
e un argument, l-am mai auzit, insa sincer nu mi se pare atat de "strong".
Vechi 26.03.2012, 16:49:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tocmai pentru că sunt atâtea versete referindu-se la ziua de apoi ca fiind "ziua Domnului", explicația cea mai plauzibilă înclină spre această variantă. Mai ai un precedent biblic pentru "ziua Domnului"-duminica? NU! Deci probabilistic poate ieși din calcul... mai ales că pentru Ioan ziua de odihnă era sâmbăta. Ai vreo dovadă că se odihnea duminica?
Si pe tot globul tu esti singurul care da aceasta interpretare (la care s-a alaturat si profetul, deci doua din sapte milarde). Daca nici cultul tau nu spune asta e clar ca se poate face orice interpretare a aceleiasi Scripturi.
Ti-am mai aratat asta cu ziua de pe urma e o absurditate, textul se refera la o zi anume, cand a venit Duhul si a cazut in revelatie. Zii si tu acum, nu-i asa ca se pot face sapte milarde de intepretari ale Bibliei, toti sustinand ca asa e adevarul?
Citat:
adică: "în prima [zi] dintre [două] sabate"
Iaca ce spune și versiunea ortodoxă de la 1914 (aia "păcălicioasa" pentru păcălit păcăliții):

"Iar întru una din sâmbete, adunați fiind ucenicii să frângă pâine..."

Adică oricât ați vrea să zică acolo "ziua Domnului", tot sâmbătă scrie!Prietene, n-am ce-ți face, știu e dureros, dar așa-i Cuvântul lui Dumnezeu - sabie cu două tăișuri (Evrei 4,12).

Aici te-ai incurcat in rastalmacire, nu cred ca ai observat ce ai scris. Care e prima zi dintre doua sabate? Dupa ce numeri o sa-ti iasa duminica.
Dar si aici este tot o confuzie, pentru ca stii ca ti-am spus si data trecuta si poti gasi si in acel articol ca sabat inseamna si saptamana. De ce nu ne dai cum il interpreteaza adventistii, nu cum il interpretezi tu?
Chiar si asa, traducerea nu este "dintre", ci "urmatoare", iata aici traducerea in engleza din greaca: http://ask.studybible.info/6/should-...h-in-acts-20-7
Iar aici originalul din Biblia Vulgata http://www.biblegateway.com/passage/...ersion=VULGATE
Citat:
Asta am înțeles-o de pe la 6-7 anișori. Ceea ce nu înțelegi tu (eu zic că doar te faci a nu înțelege) e că Apocalipsa a fost scrisă în limba greacă, nu în limba română.
Sa-ti explic din nou: cuvintele limbii romane sunt preluate din diverse limbi. De exemplu scrie ca "sambata" e preluat din slava, "sonbota". Duminica e preluat din latina, "dominica". La randul lor acestea sunt preluari. Asadar in originalul grec scrie "ziua Domnului" in greaca, normal ca nu in latina sau romana. A fost tradus apoi in limba latina, romanii nu vorbeau greaca in imperiu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinti cu moaste Seraphim7 Moaste 4 04.11.2011 19:22:06
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? Marius22 Generalitati 11 12.08.2010 17:06:14
sfinti...chinezi? mariamary Moaste 3 03.03.2010 13:23:00
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul Ioan_Ciobota Generalitati 2 20.04.2008 18:14:32
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05