Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
A nu se confunda. Una este Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu, adică Biblia, alta este interpretarea aiuristică pe care o dați dv.
|
Încă o dată: V-am postat o serie de texte biblice și anume (atenție!) din
Biblia dumneavoastră
Catolică fără a le interpreta. Mi-am permis doar să vă adresez câteva întrebări pe marginea lor, întrebări la care n-ați binevoit a-mi răspunde decât prin catalogarea lor drept "
interpretări aiuristice". Deci, domnule Dragomir, reformulez întrebările:
- Cum interpretați dumneavoastră "pieirea" în foc?
- Cum interpretați dumneavoastră "mistuirea" în foc?
- Cum interpretați dumneavoastră "pieirea veșnică"?
Citat:
Nicăieri în Biblie cuvântul "moarte" nu înseamnă "dispariție". A crede că propoziția "păcatul este moartea sufletului" ar putea fi echivalentă cu propoziția "păcatul duce la extincția sufletului" este o înțelegere aiuristică.
|
Știți care e partea amuzantă? Singurul care a folosit expresia "
extincție" cu privire la suflet, sunteți dumneavoastră!
Citat:
Iar a susține că acesta este Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu este încă un picior în gură pe care îl dați Domnului Isus.
|
Acum exagerați doar pentru a mă plasa pe mine într-o lumină nefavorabilă... Dacă tot ați adus vorba, știți că Domnul Isus cu privire la moarte a folosit termenul metaforic "
somn". Prima moarte este asemănată cu un somn:
"
După ce a spus acestea, a adăugat: „Lazăr, prietenul nostru a adormit, dar mă duc să-l trezesc”" (Ioan 11,11 - Biblia Catolică)
Mormintele formează
κοιμητήριον (cimitir), cuvânt grecesc transmis prin latină [
coemeterium], care înseamnă "dormitor".
Citat:
Din punctul meu de vedere, nu are nici cea mai mică importanță dacă adventiștii s-au desprins din martori sau martorii din adventiști.
|
Dacă așa stau lucrurile, de ce n-ați formulat invers propoziția, respectând în felul acesta și adevărul istoric?