Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 01:36:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Voi greșiți în momentul când suprapuneți arbitrar modele diferite de convenție asupra timpului. Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos). Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic. Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.
Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic. În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă. Faptul că noi nu lucrăm (anumite lucrări) în Ziua Domnului, iar vechii evrei nu lucrau de Șabat este o asemănare parțială, care nu trebuie să ne ducă în eroarea de a crede că e aceeași lege. Sunt două legi diferite. Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.

Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 06.05.2012 at 01:38:09.
Vechi 06.05.2012, 02:33:38
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic. În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă. Faptul că noi nu lucrăm (anumite lucrări) în Ziua Domnului, iar vechii evrei nu lucrau de Șabat este o asemănare parțială, care nu trebuie să ne ducă în eroarea de a crede că e aceeași lege. Sunt două legi diferite. Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.

Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.
Intenția mea a fost să le-arăt că sabatul lor e o falsificare penibilă a sabatului evreiesc. Le-am mai spus și mai demult că Întruparea nu a avut ca scop exportul la nivel planetar al religiei evreilor, ci întemeierea Bisericii a cărei prelungire veșnică este Împărăția. De fapt nu atât adventiștilor le-am spus (întrucât îndrăcitul nu mai control asupra propriei vieți), cât cititorilor ocazionali smintiți de răstălmăcirile lor penibile.
I-am numit pe adventiști îndrăciți, fiindcă am descoperit într-un Euhologhion din primul mileniu creștin, o rânduială de reprimire a ereticilor în Biserică care prescria, înainte de anatemizarea publică ereziei și recitarea simbolului de credință niceo-constantinopolitan, o lepădare de satana asemănătoare celei de la botez, urmată de o rugăciune de dezlegare de demonii care întunecă mintea cu amăgirea eresurilor și redobândirea deplină a libertății cugetului. Interesant este faptul că reîmbisericiții erau dați în grija unui naș (ales cu grijă dintre creștinii cu viață duhovnicească și mărturisire ireproșabile), care garanta pentru catehizarea și voința neclintită de reintegrare în turma lui Hristos a penitentului.

Last edited by Mihailc; 06.05.2012 at 02:36:28.
Vechi 06.05.2012, 07:14:09
barzilai barzilai is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului,
Mare advevar ati spus, domnule Dragomir. In consecinta, le spun celorlati forumisti, sa nu mai caute in zadar, macar un verset din Sfanta Scriptura, care sa spuna despre sfintirea, binecuvantarea si poruncirea pentru pazirea zilei intaia a saptamanii (duminica), ca zi de odihna inchinata Domnului.

Domnul nu a schimbat ceea ce a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). "Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pe vecie".(3 Regi 17:27)

Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Acela a schimbat ce Domnul a binecuvanta si sfintit, de la facerea lumii.
Vechi 06.05.2012, 07:19:25
barzilai barzilai is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Intenția mea a fost să le-arăt că sabatul lor e o falsificare penibilă a sabatului evreiesc.
Intr-un fel ai dreptate, numai ca te-ai exprimat total gresit.

Adventistii de ziua a saptea, pazesc sambata (ziua a saptea) asa cum a pazit-o Domnul Sambetei, nu cum o pazeau (si o pazesc) evreii.

In concluzie, ceea ce pazeau evreii, pe vremea Domnului Iisus Hristos, era "o falsificare penibila" (ganditi-va numai la sumedenia de reguli fariseice, puse pentru pazirea sambetei - Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna inchinata Domnului, de astfel de reguli absurde).
Vechi 06.05.2012, 07:42:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de barzilai Vezi mesajul
Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25).
Eu am întâlnit altceva interesant. În Noul Testament. Zice, referitor la vremurile din urmă, că "mulți profeți mincinoși se vor ridica și vor amăgi pe mulți". Matei 24 cu 11. Am o intuiție la cine se referă.

Dimpotrivă, despre Biserica pe care Cristos a întemeiat-o pe Petru, spune că "nici porțile iadului nu o vor birui". În același Matei, dar 16 cu 18. Și, într-adevăr, avem deja perspectiva a aproape 2000 de ani și vedem bine și în zilele noastre: din ce "porțile iadului" o atacă, din aceea Biserica strălucește și mai tare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 06.05.2012 at 07:45:40.
Vechi 06.05.2012, 07:48:44
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Intr-un fel ai dreptate, numai ca te-ai exprimat total gresit.

Adventistii de ziua a saptea, pazesc sambata (ziua a saptea) asa cum a pazit-o Domnul Sambetei, nu cum o pazeau (si o pazesc) evreii.

In concluzie, ceea ce pazeau evreii, pe vremea Domnului Iisus Hristos, era "o falsificare penibila" (ganditi-va numai la sumedenia de reguli fariseice, puse pentru pazirea sambetei - Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna inchinata Domnului, de astfel de reguli absurde).
Vă umflați în pene ca niște nebuni, născocind tot felul de justificări aberante. Parazitați creștinismul așa cum parazitați și forumul ăsta, cu o nesimțire fără margini.
Vechi 06.05.2012, 10:12:53
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Domnul nu a schimbat ceea ce a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). "Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pe vecie".(3 Regi 17:27)

Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Acela a schimbat ce Domnul a binecuvanta si sfintit, de la facerea lumii.
Domnule Bar Zilai, cititi, analizati si va cruciti:
"3.Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea S'a odihnit El de toate lucrurile Sale, cele pe care Dumnezeu le-a izvodit făcându-le." Facere 2.

"17.Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“." Ioan 5.
Vechi 06.05.2012, 20:02:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
6 zile lucratoare+ una de odihna.
Principiul zilei de odihnă stabilit de Dumnezeu este: "ziua a 7-a", nu "una din șapte".

Citat:
Invatatura Bisericii este in spiritul invataturii lui Hristos
Dacă nici litera nu este respectată, ce să mai vorbim de spirit?... Adică merge și cu călcare de porunca a II-a, și a IV-a, și cu mântuirea prin fapte proprii, și cu... și adăugați dumneavoastră zeci și zeci de alte învățături din care spiritul lui Hristos lipsește cu desăvârșire.
Vechi 06.05.2012, 20:10:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, în accepțiunea dumneavoastră, ziua în care a înviat Mântuitorul este ziua sfântă a diavolului.
  1. Mai întâi de toate, eu n-am afirmat așa ceva.
  2. Diavolul nu are zi sfântă. De fapt, el nu are nimic sfânt...
  3. Mântuitorul a înviat pe 16 Nisan 31 A.D., singura conexiune fiind că în acel an a căzut duminica. Anul următor nu a mai căzut duminica, și așa mai departe... În consecință, nici Paștele (Paștele duminical) nu mai este Paște, nici duminica nu e ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu. Plus că ambele sărbători nu au nicio bază legală, ele nefiind poruncite de Dumnezeu. Revenind la chestiunea care v-a intrigat (ciudat că nu v-a intrigat cînd Mihailc ne-a catalogat drept rezultat al maimuțărelilor diavolului), mă gândesc că într-adevăr diavolul maimuțărește cam orice acțiune a lui Dumnezeu (începând cu Evoluționismul-maimuțăreala Creațiunii și culminând cu apariția Antihristului-maimuțăreala revenirii lui Hristos), desigur cu scopul de a amăgi pe creștini. De ce n-am accepta că a pregătit cu migală în laboratoarele lui și o alternativă la ziua sfântă a lui Dumnezeu? Nu v-ați pus această întrebare niciodată? Poate ar fi cazul...
Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Cu câteva pagini în urmă, când userul mihailc s-a exprimat la adresa doctrinelor D-vs. cu epitetul "satanic", mi s-a părut o mare exagerare. Acum nu mai mi se pare.
În consecință v-ați decis să folosiți și dumneavoastră această "drăcuială de catifea". Nicio problemă... și de Hristos s-a spus că are drac (Ioan 10,20), nu mă aștept ca noi să avem un tratament preferențial din partea celor ce se numesc creștini...
Vechi 06.05.2012, 20:11:54
Banned

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa va mirati, din moment ce "profetul" adventist Ellen G. White care a pus bazele bisericii adventiste de ziua a 7-a, a catalogat pe crestini ca fiind supusi ai Satanei, dovada supunerii fiind ziua Domnului duminica. (in cartea "Marea Lupta") Astfel si-a intemeiat propriul cult religios, cu propriile reguli si doctrine interpretate de dansa.
Mulțumim frumos pentru reclama gratuită pe care o faceți cărților ei!
Dacă am face-o noi [adventiștii], cu siguranță am fi banați.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01