Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2012, 11:11:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ca sunt ipocriti si asta cu sanatatea e doar o masca - se stie, dar ceea ce fac este 100% legal.

Sunt cult recunoscut de stat si "prozelitismul" nu cred ca e definit si nici pedepsit conform vreunui cod de lege.

Sa fie sesizati profesorii de religie ortodoxa din orasele respective si sa le spuna copiilor sa fie prudenti vizavi de materialele difuzate de respectivi, cam asta e tot cee ce se poate face pentru inceput.

De ce nu dezvolta si BO activitati conexe prin care oamenii sa fie adusi la Biserica sau tinerilor sa li se ofere ocupatii decente?

Sa nu spuneti ca e vorba de bani, ca BO n-ar avea.. sa fim seriosi.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 11:39:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De ce nu dezvolta si BO activitati conexe prin care oamenii sa fie adusi la Biserica sau tinerilor sa li se ofere ocupatii decente?

Sa nu spuneti ca e vorba de bani, ca BO n-ar avea.. sa fim seriosi.
Iată o bună întrebare! Sunt convins că cu posibilitățile și fondurile BOR s-au putea construi zeci de spitale ultradotate și sute de școli. "Ipocriții" fac cât le îngăduie resursele umane (medici, asistente, profesori) și resursele materiale incomparabil mai reduse.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 11:42:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Iată o bună întrebare! Sunt convins că cu posibilitățile și fondurile BOR s-au putea construi zeci de spitale ultradotate și sute de școli. "Ipocriții" fac cât le îngăduie resursele umane (medici, asistente, profesori) și resursele materiale incomparabil mai reduse.
Asta e o exagerare.
Daca BOR ar strange impozitul pe profit si TVA -ul atunci poate ca da.

Dar de curiozitate, "ipocritii" cate spitale au construit?
Chiar nu cred ca sunt atat de modesti la capitolul dotari materiale.

Daca isi permite sa construiasca case de adunare pentru 5-6 indivizi dintr-un sat, nu cred ca n-ar putea sa construiasca macar un spital intr-un judet.

Ca de masurat tensiunea si greutatea si impartit carti ale EGWhite rasfirate printre cele de sanatate nu cred ca reflecta cu adevarat putearea financiara a "bisericii" adventiste de ziua a saptea.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 11:55:21
Banned

Implicit

Citat:
Asta e o exagerare.
Daca BOR ar strange impozitul pe profit si TVA -ul atunci poate ca da.
Lăsați domnu' Alin modestia, că nu e cazul...

Citat:
Dar de curiozitate, "ipocritii" cate spitale au construit?
Deocamdată doar două sanatorii și câteva școli...

Citat:
Chiar nu cred ca sunt atat de modesti la capitolul dotari materiale.

Daca isi permite sa construiasca case de adunare pentru 5-6 indivizi dintr-un sat, nu cred ca n-ar putea sa construiasca macar un spital intr-un judet.
Acum exagerezi tu... Ar fi ipocrizie să ceri unei confesiuni religioase să construiască spitale în loc de biserici! Dar probabil că am face și asta dacă Statul ne-ar construi (de fapt dacă ne-ar da doar materiale de construcții) bisericuțe (nu Catedrale ale Neamului).
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:00:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Lăsați domnu' Alin modestia, că nu e cazul...

Deocamdată doar două sanatorii și câteva școli...

Acum exagerezi tu... Ar fi ipocrizie să ceri unei confesiuni religioase să construiască spitale în loc de biserici! Dar probabil că am face și asta dacă Statul ne-ar construi (de fapt dacă ne-ar da doar materiale de construcții) bisericuțe (nu Catedrale ale Neamului).
Modestie?
Sunteti cumva contabilul BOR si stiti lucruri pe care eu nu le stiu?

Ce sanatorii?
Sa vedem despre ce e vorba.

Scolile - de uz intern probail, altfel cu grad ridicat de prozelitism dupa cum va cunoastem .

Ipocrizie? Pai tu ai cerut mai sus.

Nu, probabil ca ati construi tot case de adunare pentru 5-6 indivizi.
Cat mai multe, sa fie, poate la un moment dat intra pe profit.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:18:34
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

sa construiasca spitale? pai in Romania zilelor noastre s-au inchis spitale deoarece nu exista bani de la buget ca sa fie intretinute, ce ar insemna sa se construiasca altele noi? maxim ar fi sa se deschida cele inchise.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:23:23
Banned

Implicit

Citat:
Modestie?
Sunteti cumva contabilul BOR si stiti lucruri pe care eu nu le stiu?
Nu sunt, dar dvs. sunteți? Știu și eu ce știe fiecare cetățean al țării: posesiunile retrocedate BOR (atâtea câte au fost retrocedate).

Citat:
Ce sanatorii?
Sa vedem despre ce e vorba. Centrul de sănătate de la Hergelia (MS) și cel de la Podiș (SV).

Citat:
Scolile - de uz intern probail, altfel cu grad ridicat de prozelitism dupa cum va cunoastem.
Nu sunt școli de "uz intern", sunt școli la care pot învăța (și chiar învață) copii din toate confesiunile. Sunt acreditate de stat, deci nu au un grad mai mare de "prozelitism" decât cele puse în discuție pe acest topic.

Citat:
Nu, probabil ca ati construi tot case de adunare pentru 5-6 indivizi.
Cat mai multe, sa fie, poate la un moment dat intra pe profit.
Până la "probabil" și până la "dacă și cu parcă", construim în limita bugetului nostru de minoritari. Înmulțește aceste posibilități cu [aproximativ] 300 și o să ai o imagine [aproximativă] a ce ar putea face BOR în această țară.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:24:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
sa construiasca spitale? pai in Romania zilelor noastre s-au inchis spitale deoarece nu exista bani de la buget ca sa fie intretinute, ce ar insemna sa se construiasca altele noi? maxim ar fi sa se deschida cele inchise.
Cultele religioase din România ar putea să facă ceva în acest domeniu. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea încearcă să facă după posibilitățile ei. Fără ajutor de la Stat.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:28:48
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Cultele religioase din România ar putea să facă ceva în acest domeniu. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea încearcă să facă după posibilitățile ei. Fără ajutor de la Stat.
si totusi un spital este o investitie de mare anvergura, s-a dovedit ca Statul nu are bani sa intretina toate spitalele, cum ar putea avea un cult, oricare ar fi acel cult, bani sa intretina macar un spital?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2012, 12:31:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
si totusi un spital este o investitie de mare anvergura, s-a dovedit ca Statul nu are bani sa intretina toate spitalele, cum ar putea avea un cult, oricare ar fi acel cult, bani sa intretina macar un spital?
Sunt țări în care există asemenea spitale, la noi de ce nu ar fi posibil? Doar pentru că suntem români?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atentie! sfantul_calinic Umanitare 11 14.03.2010 11:32:44
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte Iustin32 Secte si culte 1872 20.12.2009 22:41:43
Misiune vs prozelitism georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 12.10.2009 12:41:05