Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2012, 22:10:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
se pare ca nu toti sunt asa (celibatari/abstinenti), unii au relatii cica "stabile" chit ca nu sunt casatoriti...
afirmatia asta e vreun apropo cumva?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 22:11:56
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Felicitari,am sa va trimit un buchet virtual la nunta si toate urarile de bine :)
Multumesc. :) Va tin la curent. :)
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 23:46:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
se pare ca nu toti sunt asa (celibatari/abstinenti), unii au relatii cica "stabile" chit ca nu sunt casatoriti...
Chiar daca teoretic aveti dreptate,nu se cade sa-i luam in balon pe cei care ne fac niste destainuiri intime,personale.
Ei nu ne-au cerut sfaturi,sau lamuriri in acest sens,sa ne abtinem sa dam sfaturi gratuite.
Eventual,puteti sa luati initiava de a-l indrepta in privat :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 08:37:11
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Chiar daca teoretic aveti dreptate,nu se cade sa-i luam in balon pe cei care ne fac niste destainuiri intime,personale.
Ei nu ne-au cerut sfaturi,sau lamuriri in acest sens,sa ne abtinem sa dam sfaturi gratuite.
Eventual,puteti sa luati initiava de a-l indrepta in privat :)
nu vreau sa iau pe nimeni in balon, insa asa gandesc, ca mi se pare straniu sa spui, la 34 de ani (!) ca esti intr-o relatie "stabila", ca iubesti o persoana de sex opus, lucrurile mergand foarte bine si fiecare fiind multumit de situatie, dar inca nu ai motive sa te grabesti la casatorie (astfel de fraze ar merge spuse de catre un adolescent de 14 ani care se plimba prin parc cu vreo colega si se tin de mana, doar atata tot!)

si in plus de asta, cine posteaza trebuie sa se astepte la comentarii vis-a-vis de posturile respective, nu? atunci, daca nu ne asteptam la raspuns, sau nu dorim niciun raspuns/comentariu, pentru ce sa mai scriem mesaje?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 08:39:47
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
afirmatia asta e vreun apropo cumva?
apropo la ce? eu nu fac apropouri ! te-am intrebat ce intelegi prin "relatie stabila", nu ai catadicsit sa raspunzi !

te rog nu ma intelege gresit, nu ma intereseaza, ar fi nepotrivit din partea mea sa te chestionez asupra unor detalii ce tin de viata ta personala, privata; insa as dori sa stiu, daca asa ai scris pe forum, ce mai intelege, in ziua de astazi, un tanar crestin prin relatie stabila, care-l multumeste si pe el si pe fata, incat nu se gandesc la casatorie, asta la 34 de ani!

te rog nu te supara pe mine, dar eu la varsta ta duceam copilul la scoala.

Last edited by Cornel Urs; 03.06.2012 at 08:48:58.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 09:58:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
apropo la ce? eu nu fac apropouri ! te-am intrebat ce intelegi prin "relatie stabila", nu ai catadicsit sa raspunzi !

te rog nu ma intelege gresit, nu ma intereseaza, ar fi nepotrivit din partea mea sa te chestionez asupra unor detalii ce tin de viata ta personala, privata; insa as dori sa stiu, daca asa ai scris pe forum, ce mai intelege, in ziua de astazi, un tanar crestin prin relatie stabila, care-l multumeste si pe el si pe fata,

Foarte frumos,eu va felicit sincer,insa vedeti din contextul de fata ca nu toti impartasesc aceleasi sanse...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 10:39:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

te rog nu ma intelege gresit, nu ma intereseaza, ar fi nepotrivit din partea mea sa te chestionez asupra unor detalii ce tin de viata ta personala, privata; insa as dori sa stiu, daca asa ai scris pe forum, ce mai intelege, in ziua de astazi, un tanar crestin prin relatie stabila, care-l multumeste si pe el si pe fata, incat nu se gandesc la casatorie, asta la 34 de ani!

prietene, Nu m-am suparat. Nu am de ce sa ma supar. Dar subiectul topicului este altul, nu relatia mea stabila cu persoana iubita. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 11:30:10
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Foarte frumos,eu va felicit sincer,insa vedeti din contextul de fata ca nu toti impartasesc aceleasi sanse...
din punctul meu de vedere, stabilitatea este oferita doar de relatia de casatorie.

daca cautati "scuze" pentru a gasi "stabilitatea" sub o alta forma...dar ce-mi pierd eu vremea incercand sa dau povete unor tineri carora putin le pasa?!
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 12:04:39
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, Nu m-am suparat. Nu am de ce sa ma supar. Dar subiectul topicului este altul, nu relatia mea stabila cu persoana iubita. Doamne ajuta!
nu te-am intrebat de relatia ta stabila cu persoana iubita, te-am intrebat (la modul informativ, deoarece acest forum este citit de multa lume) ce intelegi, la modul general, prin relatie stabila intre un barbat si o femeie.
atat, si nimic mai mult.
bineinteles, nu esti obligat sa raspunzi, eu te-am intrebat deoarece am observat ca la teme teologice esti foarte activ, de exemplu pe bietul "osutafaraunu" l-ai desfiintat efectiv cu argumentele puternice pe care i le-ai adus incat acum sunt convins ca sta in cumpana, nestiind ce sa faca, ce drum sa apuce in viata...
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 12:28:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
bineinteles, nu esti obligat sa raspunzi, eu te-am intrebat deoarece am observat ca la teme teologice esti foarte activ, de exemplu pe bietul "osutafaraunu" l-ai desfiintat efectiv cu argumentele puternice pe care i le-ai adus incat acum sunt convins ca sta in cumpana, nestiind ce sa faca, ce drum sa apuce in viata...

Eu cred ca s-a inteles ce a spus Stefan-Florin prin relatie stabila: ,,din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. (1 Corinteni 7 2-3) , adica traiesc prin anticipatie casatoria, urmand ca legatura lor sa fie inaltata din ordinea naturii , in ordinea harului, la demnitatea reprezentarii unirii duhovnicesti dintre Hristos si Biserica prin Cununie. Cat il priveste pe fratele d-voastra adventist, nu cred ca trebuie compatimit, poate face fata disputelor teologice.

Last edited by ioanna; 03.06.2012 at 12:44:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Sindromul "baiatului rau" adimirea Generalitati 30 13.07.2012 10:50:16
Ajutor in suferinta Hionia Umanitare 6 13.06.2012 00:28:55
Mila si Suferinta florin.oltean75 Generalitati 0 04.04.2011 21:44:24