Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2012, 22:44:14
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit

- In primul rand, ar trebui sa stii ca Dumnezeu este DREPT. Prin urmare, este exclus ca tu sa faci pacate sau sa fii insemnata in vreun fel, fara voia ta, iar apoi Dumnezeu sa te considere pe tine vinovata.
- In al doilea rand, chiar daca am presupune ca aiputea fi, fara voia ta, insemnata, drogata, manipulata prin cipurile astea, daca ai credinta in Dumnezeu, te rogi, si ramai de partea Lui, aceste lucruri nu vor avea efect asupra ta. Dumnezeu este ATOTPUTERNIC.

Asa ca nu uita: DUMNEZEU TE IUBESTE! El vrea ca tu sa te increzi in El si doar in El! Vrei si tu? Ai tu aceasta credinta?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 17:45:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andravenache Vezi mesajul
- In primul rand, ar trebui sa stii ca Dumnezeu este DREPT. Prin urmare, este exclus ca tu sa faci pacate sau sa fii insemnata in vreun fel, fara voia ta, iar apoi Dumnezeu sa te considere pe tine vinovata.
Asta asa e.
Insa e firesc sa ne intrebam ce fel de abuzuri se mai pot ascunde printre paragrafele acestei legi privind implantarea unor dispozitive medicale fara acordul pacientului. E firesc sa atragem atentia celor in drept sa ia masuri pentru ca in aceasta lege sa nu mai existe atatea ambiguitatti, in caz ca se doreste o lege corecta.

Un dispozitiv nu devine medical pentru ca se foloseste de catre medici in spital, ci in masura in care ii este util pacientului care si-a platit, poate, ani de zile asigurarile, in vederea ameliorarii starii sale de sanatate. Dispozitivele implantabile in vederea monitorizarii persoanelor sanatoase nu cred ca pot fi incadrate in categoria dispozitivelor medicale.

In baza asigurarii de sanatate, un pacient are dreptul sa stie daca si de ce i se implanteaza un anumit tip de dipozitiv.

De ce sa ne fie frica sa spunem lucrurilor pe nume?
Dincolo de aspectele strict duhovnicesti, ne putem pune intrebari foarte pragmatice. Cine vor fi urmatorii ,,beneficiari'' si in ce masura le va influenta sanatatea si chiar viata? Cati dintre noi trebuie sa mai sufere pentru a se corecta o lege astfel incat aceasta sa fie in folosul cetateanului? Daca acum nu ne intereseaza, pentru ca nu ne afecteaza direct, atunci cand ne va interesa, s-ar putea sa fie prea tarziu...
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 10:34:56
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Dispozitivele implantabile in vederea monitorizarii persoanelor sanatoase nu cred ca pot fi incadrate in categoria dispozitivelor medicale.
dar cine are astfel de dispozivite, cine le monteaza si de unde le-a procurat?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 13:52:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
dar cine are astfel de dispozivite, cine le monteaza si de unde le-a procurat?
Vezi ultima postare de pe pagina 3 a acestui topic, radiografii si explicatii.
Cei care au parte de astfel de dispozitive, fie figureaza pe o lista neagra, fie cineva important se impiedica de ei si de aceea trebuie sa dispara elegant si profitabil dintre cei vii. Persoana ale carei radiografii le-am postat este un cadru didactic constiincios.

Nu mica mi-a fost uimirea cand l-am auzit la televizor pe Raed Arafat spunand ca sistemul sanitar este pregatit sa rezolve si probleme de securitate nationala!!! Cine si ce intelege prin securitate nationala, asta se pare ca depinde de nationalitatea si de interesele fiecaruia!

Cert este ca si la noi persoanele fara aparare si cele incomode pot deveni victime ale traficantilor de organe.

Pentru simpla monitorizare cred ca ar fi fost suficient un singur dispozitiv. Daca exista deja doua, inseamna ca s-a dorit mai mult decat atat.

Este suficient sa-ti spui CNP-ul pentru ca stomatologul si medicul in general sa stie daca faci parte sau nu dintre persoanele vizate. Si atunci se face rost de tot ce trebuie fie sa fim supravegheati, fie sa murim bine, eventual compromisi nitel! Anumite dispozitive pot influenta comportamentul si atunci persoana in cauza, daca nu este infipta zdravan in credinta, poate deveni nesuferita pana si pentru cei apropiati. Cei care nu se hranesc vegetarian se pot trezi cu un surplus de energie care poate pune in pericol inima. De aceea, consider ca acele dispozitive care influenteaza negativ starea de sanatate a pacientului sa se numeasca altfel, nu ,,dispozitive medicale''.

Last edited by antoniap; 03.06.2012 at 19:06:55.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 15:04:18
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@andravenache Esti ortodoxa?
Sunt crestina.... sau, defapt, sunt o pacatoasa cu dorinta de a fi crestina (pentru ca prin crestina eu inteleg o persona care Il urmeaza pe Iisus), botezata in biserica ortodoxa de parinti (si nasi) cand eram mica, insa in prezent fara apartenenta la vreun cult, ci in cautarea Adevarului.
Desi m-a preocupat inca de mica sa cunosc mai multe despre Dumnezeu, la fiecare cult crestin am gasit anumite lucruri care mi se par ca nu se potrivesc (se contrazic sau nu corespund cu ceea ce stiu eu despre Dumnezeu in acest moment), astfel ca prefer sa fiu "independenta" si incerc sa traiesc avand ca reper cele 10 porunci, atat in forma in care au fost ele date lui Moise pe tablitele de piatra cat, mai ales, in forma explicata de Iisus cand i-a raspuns invatatorul Legii care l-a intrebat: (Matei, cap.22)
"22:36 Învățătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?
22:37 Isus i-a răspuns: Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, și cu tot cugetul tău.
22:38 Aceasta este cea dintâi, și cea mai mare poruncă.
22:39 Iar a doua, asemenea ei, este: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
22:40 În aceste două porunci se cuprinde toată Legea și Prorocii. "

Pot sa te intreb de ce ma intrebi? Am spus ceva gresit?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 18:38:32
nsimona nsimona is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Implicit dispozitive medicale

Eu sunt bolnavă de diabet și fac insulină. Și pompa de insulină este un dispozitiv medical. Este un lucru care îmi dă voie să am o viață normală. Dacă Dumnezeu se îngrijește de sănătatea sufletului, așa și medicul se îngrijește de sănătatea trupului.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 18:52:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andravenache Vezi mesajul
- In al doilea rand, chiar daca am presupune ca aiputea fi, fara voia ta, insemnata, drogata, manipulata prin cipurile astea, daca ai credinta in Dumnezeu, te rogi, si ramai de partea Lui, aceste lucruri nu vor avea efect asupra ta. Dumnezeu este ATOTPUTERNIC.

Asa ca nu uita: DUMNEZEU TE IUBESTE! El vrea ca tu sa te increzi in El si doar in El! Vrei si tu? Ai tu aceasta credinta?
imi aduc aminte ca prin anii '90-'95 era o adevarata isterie referitoare la cipuri, provocata de brosurile trimise de greci.
si aparuse ideea ca daca ti s-a implantat acel cip, esti lepadat.
eram de fata cand un credincios l-a intrebat pe preotul bisericii la care mergeam daca asa este.
"tu crezi ca dracul e atat de prost?" i-a raspuns el.
"nu! lepadarea o va face omul semnand cu mana lui si in deplina cunostinta."
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 19:12:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nsimona Vezi mesajul
Eu sunt bolnavă de diabet și fac insulină. Și pompa de insulină este un dispozitiv medical. Este un lucru care îmi dă voie să am o viață normală. Dacă Dumnezeu se îngrijește de sănătatea sufletului, așa și medicul se îngrijește de sănătatea trupului.
Aici e problema: ca lucrurile sunt amestecate. Alaturi de dispozitive benefice sanatatii pot aparea si dispozitive ,,in interesul securitatii nationale'' prin care fiecare poate intelege ce vrea. Nu e normal sa se numeasca tot ,,medicale'' si cele care au alta menire decat protejarea sanatatii.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2012, 19:15:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
imi aduc aminte ca prin anii '90-'95 era o adevarata isterie referitoare la cipuri, provocata de brosurile trimise de greci.
si aparuse ideea ca daca ti s-a implantat acel cip, esti lepadat.
eram de fata cand un credincios l-a intrebat pe preotul bisericii la care mergeam daca asa este.
"tu crezi ca dracul e atat de prost?" i-a raspuns el.
"nu! lepadarea o va face omul semnand cu mana lui si in deplina cunostinta."
Dar un buletin/pasaport cu cip nu-l iei cu buna stiinta ? De ce crezi ca va fi diferit cand toata viata ta va depinde de un cip ? Crezi ca vor fi multi care vor refuza ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre divort? lacrimi Secte si culte 90 21.11.2010 08:30:24
Ce parere aveti despre.... mihnea45 Generalitati 10 22.10.2010 15:27:53
Ce parere aveti despre OZN-uri? alexdu Generalitati 52 04.02.2010 18:46:56
Ce parere aveti despre margarina? emiliabirgau Generalitati 33 03.09.2009 20:16:48
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? ARHANGHELUL Generalitati 10 07.01.2007 17:47:54