![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu port la lucru,o cruce mica,mica la rever si am observat ca unele persoane se uita la cruce,apoi la mine...si in final au o atitudine dispretuitoare,o atitudine care arata ca daca port o cruce sunt o idioata si deci demna de tot dispretul lor. Nu va spun ca am vrut s-o scot(este o brosa mica) si nu pot s-o scot,s-a intepenit in material :) Asa ca nu am mai insistat si am lasat-o acolo...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Intr-o lume vadit anticrestina, oare toate astea sa fie intamplatoare???
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu aici am fost la o scoala unde erau 80% evrei si o romanca a sfatuit sa nu port Crucea ptr. ca am sa primesc comentarii si priviri urate. Comentarii n-am primit, insa priviri piezise da si dialog cu colegii evrei 0. In sfarsit. Bine ca am scapat de scoala aia ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
(„dogmă” - adevăr absolut ce nu poate fi pus sub semnul întrebării) Ești liber să pui sub semnul întrebării teoria evoluției sau să încerci să demonstrezi că este greșită/nu are sens/etc, sunt sigur că ai să câștigi un Nobel dacă reușești. Dar nu ai să reușești pentru că în știință când ceva este o „teorie” înseamnă că sunt dovezi empirice și că acel lucru este demonstrat deja.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Exista Scriptura. A crede nu inseamna a te increde numai in dovezi logice. Aici sta maretia credintei - sa te increzi in cuvintele lui Hristos, chiar daca de multe ori invatatura Lui pare a fi absurda, precum cererea de a te ruga pentru cei ce ti-au facut rau.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Greseala mea,dar sa stii ca pe fund nu am s-o pun!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Câteva întrebări: De ce nu ești musulman și nu crezi în alah și învățăturile Coranului? De ce nu crezi în Thor? De ce nu crezi în Zeus? De ce nu crezi în Isis? etc. Îți zic eu de ce, pentru că te ai înăscut într-o familie creștină și într-un loc/timp unde lumea este creștină. Dacă te nășteai acum 6000 de ani în egiptul actual credeai în altceva. Dacă te nășteai într-o țară/familie musulmana credeai în alah. Singurul lucru care dictează ce religie ești sau nu ești este locul, timpul și familia în care te naști. Concluzie, degeaba îmi zici tu mie că, crezi în cuvântul lui Hristos, asta nu schimbă realitatea cu nimic, dacă vrei să convingi pe cineva de ceva trebuie să aduci dovezi nu credință.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De fiecare data cand cineva ne cere dovezi pentru a crede sau spune trebuie sa vad pentru ca sa cred sau merge la spectacole evanghelice pe stadion, menite sa trezeasca credinta prin "minuni" facute live, imi aduc aminte de un pasaj din „Dăruind vei dobîndi. Cuvinte de credință” a lui Nicolae Steinhardt: „Căci nu numai că nu bănuiau pe Cine spînzuraseră pe lemn, ci nu știau nici ce înseamnă „a crede” și foloseau cuvîntul fără a-l înțelege deloc. Dacă, următor injoncțiunii arhierești, Domnul ar fi coborît de pe crucea pe care, grăiește atît de frumos Fericita Caterina din Siena, nu piroanele, ci dragostea Îl ținea țintuit, cuvîntul „credință” ar fi fost desființat pentru totdeauna și năvalnic s-ar fi înscăunat împărăția lui Dumnezeu. Faptul coborîrii nu putea fi crezut, ci numai constatat, înregistrat, luat la cunoștință în plinătatea evidenței sale. S-ar fi impus ca atare și ar fi redus la zero orice supraviețuire a enigmaticului verb „a crede”. A crede nu este sinonim cu a dovedi, a demonstra, a fi evident; cu sintagma „a crede pentru că”. A crede înlătură orice dubiu, rezervă și motivație. Brusca apariție a unei imense păsări roșii căzute din cer i-ar pune pe oameni, scrie Kierkegaard, față în față cu un eveniment extraordinar și senzațional care nu le-ar mai îngădui să nu-și dea seama că au de-a face cu un semn cert, unul dintr-acelea stăruitor cerute de farisei, scribi și cărturari. Coborîrea de pe cruce, la Golgota, ar fi fost o asemenea uriașă pasăre colorată; după ivirea căreia arhiereilor și tuturor celor aflați în perimetrul acela nu le mai rămînea altceva de făcut decît să se supună evidenței, să îngenuncheze, să cînte osana. (...) Coborîrea de pe cruce ar fi fost un act de autoritate, de constrîngere, de siluire a voinței și libertății, de înlocuire a credinței prin evidență. Cercetarea atentă a textelor evanghelice și meditarea lor ne îndeamnă să ajungem la concluzia că nu acesta a fost „stilul de lucru” al Domnului. Nu cu evidențe, cu dovezi, ci parcă, dimpotrivă, în mod tainic și dubitativ I-a plăcut să procedeze, lăsînd totdeauna posibilitatea sesizării unei doze de incertitudine și a conceperii validității unor îndoieli”. „E de mirare că un popor atît de ascuțit la minte ca acela iudeu s-a putut opri asupra unui Mesia glorificat, coborînd din cer cu un alai definitiv care nu ar mai fi îngăduit nici cea mai mică îndoială, ci doar prosternarea, constatarea. Cum de n-au bănuit că planul divin va recurge la o cale mai puțin simplistă? Soluția mesianică închipuită de Iuda este de o naivitate egală cu soluția scenică a unui deus ex machina“. (Jurnalul Fericirii p.517) Noi nu demonstram nimanui obiectivitatea realitatilor biblice, nu dorim sa convingem pe nimeni de nimic, pentru ca dovezile nu duc la credinta autentica. Daca demonstrez ca un om poate merge pe apa, nu e vestea cea buna a Evangheliei, nu asta inseamna "credinta". Vestea cea buna a Evangheliei presupune un mod de existenta, deci singurul anunt obiectiv compatibil cu evenimentul eclezial este invitatia “vino si vezi”, o chemare a omului sa participe la anumite relatii de impartasire a vietii in Biserica, iar acolo este punctul din care se naste credinta, prin deschiderea lui spre Dumnezeu. Vrea cineva sa vada Biblia drept o colectie de mituri ,o fictiune ideatica si literara? Nu o sa-l pot eu convinge ca nu este asa, atata timp cat e atasat obsesiv de ideea asta, inchizandu-si orizontul cunoasterii. Libertatea provine din incertitudine, pe care el nu o accepta, e indoctrinat, atasat obsesiv de propriul idol mental. Insa si un astfel de om poate ajunge la un moment de cumpana in viata, care il marcheaza si se trezeste. Last edited by ioanna; 15.06.2012 at 21:04:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumea copiilor | anna21 | Generalitati | 312 | 01.03.2012 22:12:28 |
Imbracamintea monahala si tunderea parului | Marius22 | Calugarul | 13 | 26.01.2012 15:34:42 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
|