Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2012, 02:24:25
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Raspuns posibil la intrebarea topicului: pentru ca nu ofera raspunsuri la toate intrebarile legate de Evanghelie dar afirma a detine tot Adevarul si toate raspunsurile legate de aceasta.
Vechi 09.07.2012, 06:31:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nici nu mai este nevoie... din primul "caz" deja am înțeles. Dacă ați expus bine situația, aveți o problemă (adventiștii și cei ce cunosc principiile adventiste știu la ce mă refer), dar mi-e mie jenă să vă mai atrag atenția. Aveți deja destule la activ...
Da, dumneavoastra ati distrus o familie, dar problema e la mine ca nu inteleg bine situatia. Dar o inteleg adventistii...Si puteti sa nu mai fiti chiar asa de pudic si sa-mi atrageti atentia. Nu am nici cea mai vaga idee unde gresesc in rationamentul meu.
Citat:
Nu doamnă, e un caz clasic de autoînșelare. Nici această afirmație nu-mi aparține, e doar propria dvs. prejudecată. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum [v-ar place să] credeți...
Atunci sinteti vicleni de-a dreptul. Una din intrebarile pe care le-am pus a fost: Dumnezeu, care e infinit de Bun, nu are cum sa-i condamne la iad pe bunicii mei care nici nu stiau de existenta nu stiu carei secte care propovaduia "adevarul" (bunici care au mers la biserica in fiecare duminica, au tinut posturile rinduite de Biserica, nu i-am auzit niciodata injurand etc). Raspunsul a fost ca de fapt si catolicii se pot mantui. Ar fi bine sa-i lamuriti si pe cei care sint "apostoli", macar sa fie cinstiti. Ori sustin ca noi nu ne mantuim (si in consecinta Dumnezeu nu e infinit de Bun), ori ne mantuim si atunci dumneavoastra nu urmariti decit atragerea de noi membri.
Iar din punctul meu de vedere problema e foarte simpla: Dumnezeu vrea ca toti sa ne mantuim. Daca, de exemplu, eu sint mai inceata la minte si nu pot intelege planul de mantuire al Lui Dumnezeu, cu siguranta ma voi mantui si fara sa inteleg acest plan. Important e sa nu pacatuiesc si sa iubesc. Daca totusi pacatuiesc, pentru ca diavolul ma inseala si e mai ager la minte decat mine, Domnul ma iarta la spovada. Si ma mai hraneste si cu Trupul Lui ca sa ma intareasca in lupta cu cel rau.
Citat:
Și spuneți că vreți să vă dau credit și de această dată? Mai bine hai s-o lăsăm așa... a fost suficient...
Dar nu-i nevoie sa-mi dati mie credit! Sambata e libera prin lege. Poate ca or mai fi cazuri de discriminare pentru ca unii vor sa se lucreze sambata, iar altii nu accepta, dar nu va faceti din asta un titlu de glorie, caci acelasi lucru se intimpla si in cazul duminicii.

Citat:
"Căci jugul Meu este lesne de purtat, iar povara mea este ușoară" (Mat.11,30 - versiunea Catolică)
Asa este, chiar daca inainte pare ca am spus altceva. In acest context, jugul nostru e usor doar daca ducem jugul pregatit de Hristos pentru noi. In cazul colegei mele, dumneavoastra, biserica adventista, i-ati schimbat jugul si iata greutatea jugului.

Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 06:50:51.
Vechi 09.07.2012, 07:20:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Raspuns posibil la intrebarea topicului: pentru ca nu ofera raspunsuri la toate intrebarile legate de Evanghelie dar afirma a detine tot Adevarul si toate raspunsurile legate de aceasta.
Raspuns si mai probabil: pentru ca sunt ademeniti sa plece, sunt atrasi de membrii diferitelor secte existente pe "piata religioasa", intr-un moment mai dificil al vietii. Daca un om nu gaseste raspunsuri, se instraineaza de Biserica, nu o frecventeaza, dar nu o paraseste. Doar intalnirea cu un abil "misionar" il face sa-si renege propria credinta, pe care nu o cunoaste in profunzime si sa adere la ideile acelei persoane, prezentate intr-o maniera convingatoare. Cum omul n-are cunostinte teologice, accepta raspunsurile primite ca fiind logice, pentru ca sunt, privite dintr-un anumit unghi si doar din acela si adera la secta religioasa a misionarului. In maniera asta au crescut toate cultele neoprotestante (martorii lui Iehova, adventistii, penticostalii, evanghelicii etc.)

Un film ce merita a fi vazut (s-a mai postat pe forum):
http://catehetica.ro/secta-film-rusesc

Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența. Filmul este inspirat dintr-un fapt real petrecut in Rusia. Pe de altă parte necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii niciodată nu va fi păcălit de vreo secta, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică.

Last edited by ioanna; 09.07.2012 at 07:47:37.
Vechi 09.07.2012, 07:47:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Doar Dumnezeu detine tot adevarul, dar totusi care este marea dvs intrebare la care invatatura BO nu a putut raspunde?
Vechi 09.07.2012, 08:00:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Da, dumneavoastra ati distrus o familie, dar problema e la mine ca nu inteleg bine situatia. Dar o inteleg adventistii...Si puteti sa nu mai fiti chiar asa de pudic si sa-mi atrageti atentia. Nu am nici cea mai vaga idee unde gresesc in rationamentul meu.
Nu greșiți în raționament, ci în prezentarea corectă a faptelor. Dar de fapt nici nu mai contează, pe acest topic nu ne-am propus să prezentăm greșelile personale ale celor ce părăsesc bisericile istorice, ci care a fost resortul ce i-a determinat s-o facă.

Citat:
Atunci sinteti vicleni de-a dreptul. Una din intrebarile pe care le-am pus a fost: Dumnezeu, care e infinit de Bun, nu are cum sa-i condamne la iad pe bunicii mei care nici nu stiau de existenta nu stiu carei secte care propovaduia "adevarul" (bunici care au mers la biserica in fiecare duminica, au tinut posturile rinduite de Biserica, nu i-am auzit niciodata injurand etc). Raspunsul a fost ca de fapt si catolicii se pot mantui. Ar fi bine sa-i lamuriti si pe cei care sint "apostoli", macar sa fie cinstiti.
Dumneavoastră înșivă care-i știți pe acei "apostoli" puteți s-o faceți, căci eu n-am avut de-a face cu asemenea specimene. În Biserica mea nu se învață că [toți] ortodocșii și catolicii vor arde în Iad.

Citat:
Iar din punctul meu de vedere problema e foarte simpla: Dumnezeu vrea ca toti sa ne mantuim. Daca, de exemplu, eu sint mai inceata la minte si nu pot intelege planul de mantuire al Lui Dumnezeu, cu siguranta ma voi mantui si fara sa inteleg acest plan. Important e sa nu pacatuiesc si sa iubesc. Daca totusi pacatuiesc, pentru ca diavolul ma inseala si e mai ager la minte decat mine, Domnul ma iarta la spovada. Si ma mai hraneste si cu Trupul Lui ca sa ma intareasca in lupta cu cel rau.
Corect ce scrieți!
Vechi 09.07.2012, 08:03:14
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cum omul n-are cunostinte teologice, accepta raspunsurile primite ca fiind logice, pentru ca sunt, privite dintr-un anumit unghi si doar din acela si adera la secta religioasa a misionarului. In maniera asta au crescut toate cultele neoprotestante (martorii lui Iehova, adventistii, penticostalii, evanghelicii etc.)
Marea întrebare ar fi:
După ce omul acela ajunge să dobândească "cunoștințe teologice" mult peste nivelul mediu al credincioșilor din biserica istorică, cum de nu se întoarce acolo după ce și-a dat seama că a fost "înșelat"?
O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".
Vechi 09.07.2012, 08:20:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Mulți chemați, puțini aleși.
Vechi 09.07.2012, 08:24:22
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Una din intrebarile pe care le-am pus a fost: Dumnezeu, care e infinit de Bun, nu are cum sa-i condamne la iad pe bunicii mei care nici nu stiau de existenta nu stiu carei secte care propovaduia "adevarul" (bunici care au mers la biserica in fiecare duminica, au tinut posturile rinduite de Biserica, nu i-am auzit niciodata injurand etc).

Musulmanii se mantuiesc? ma refer la cei care tin cu sfintenie preceptele religiei lor. Dar budistii? hindusii?
Vechi 09.07.2012, 08:35:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În Biserica mea nu se învață că [toți] ortodocșii și catolicii vor arde în Iad.
Atunci concluzia care m-a facut sa nu parasesc Biserica de care apartin este corecta: exista mantuire in Biserica Catolica, iar eu ma pot mantui.

Concluzia a doua, care si ea este corecta, este ca atunci cand sectantii bat la usile catolicilor/ortodocsilor, singurul interes urmarit e cel personal, acela de a mari numarul de membri si de incasa astfel mai multi bani, pentru ca acesti ortodocsi/catolici se afla deja pe drumul care duce la mantuire. Nu exista alta motivatie pentru care cineva sa vrea sa devieze drumul spre mantuire al unui om decit banii.

Si concluzia a treia este ca in goana dumneavoastra de a va mari numarul de membri, distrugeti vieti.
Vechi 09.07.2012, 08:56:51
Senior Member

Implicit

Citat:
O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".
Pai raspunsul e simplu: nu cunoasterea si Hristos ii determina pe ei sa-si schimbe religia, ca doar se pot mantui si in religia lor. Dar sa fii independent si de capul tau nu e permis in Bisericile Traditionale. Ascultarea, supunerea, umilinta sint lucruri foarte grele si lipsesc cu desavirsire in secte. De cine sa asculte np cand el considera ca e in relatie permanenta si directa cu Duhul Sfant? Cui sa i se supuna np cind el e deja egalul Domnului (ei sint sfinti deja!)? Chiar si denumirea dumneavoastra de "protestanti" arata ca sinteti in protest permanent, asemenea ingerului intunecat la culoare! "A murit acuzatorul fratilor nostri" (citez din memorie, din Apocalipsa). Este asa simplu sa acuzati (Biserica nu e buna, duhovnicii nu sint buni, crestinii se foiesc in biserici, vorbesc, Biblia modificata -cand dumneavoastra ati scos fara rusine din Biblie capitole intregi- etc, etc, etc) dar e mult mai greu sa ne intrebam:" ce vrea sa-mi spuna Domnul nostru cu aceste lucruri?; daca mi le-a trimis, am ceva de invatat din ele, trebuie sa le suport asa cum vin ca imi va arata Domnul calea, si asa mai departe).

Oricit de mari ar fi cunostintele unui preot, cunostintele nu pot suplini trairea duhovniceasca. Iar daca acel preot ramane setat pe intelect si nu pe duh, in bisericile traditionale nu va gasi prea multi admiratori (ca oameni-s mai simpli, nu inteleg marile probleme teologice). Si atunci iata si solutia: sectele.

Si nu in ultimul rind, acum vre0 5-6 ani, vreo 75% din populatia Romaniei striga "sus Basescu". Probabil acelasi procent o sa strige acum "jos Basescu". Daca biserica adventista se va umfla ca un balon de sapun, tot asa se va si sparge. Pentru ca daca numai interesul ii va mina pe unii crestini sa-si schimbe religia o data, tot interesul va fi motivul pentru care isi vor schimba religia si a doua oara. Singura motivatie care ii face pe oameni sa fie statorinici si sa persevereze oricat de mari ar fi piedicile este Isus Hristos.

Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 09:04:51.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09