![]() |
![]() |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Uită-te și tu cîți oameni de la țară, în special femei, sînt la limita obezității. De ce? Pentru că mănîncă dezordonat, mult, și deși nu stau toată ziua, grăsimea nu se topește de la sine. Citat:
Da, grija pentru ceea ce mîncăm trebuie să fie pe planul secund, de acord. De aici pînă la ignoranța totală este mult, Loredana. Iar ăsta este un flagel, este dezastrul zilelor noastre, deoarece trăim într-o lume care nu realizează pericolul alimentației greșite, al otrăvii pe care o consumăm noi și familiile noastre. Dacă nu ne pasă, vom sfîrși tragic. Citat:
Citat:
Citat:
Asta apropo și de discuția despre aghiazmă pe care am avut-o cîndva. Totul trebuie să fie sfințit, începînd cu mintea noastră și pînă la apa pe care curge la robinet. "Alte lucruri asemănătoare" sînt pentru cazuri-limită, cînd vrei să-ți salvezi viața și nu ai ce mînca. Nu interpreta greșit. Dar hai să te întreb și eu: cînd pregătești carnea, asta nu-ți provoacă repulsie? Ai tăiat vreodată o găină cu cuțitul sau cu toporul? Ți se pare normal să faci așa ceva? Cînd prepari peștele cum miroase în bucătărie? E simplu să-l tranșezi, eventual să-l cureți? Nu mai spun de curățatul unei păsări sau ce mai pomenesc de animalele mari... Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Mergînd pe ideea că prin fierbere ne păzim de paraziți, ar trebui să nu mai consumăm nimic crud, nu? Parcă tu aveai replica aia că hai să nu mai trecem strada că s-ar putea să ne calce mașina... Iar dacă pe adulți îi calcă mașina, atunci duc mai ușor boala, deci ei pot totuși să se riște trecînd strada. :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Viețile Sfinților care au dus o existență ascetică nu sînt model pentru noi, cei din lume. Așa cum nici postul negru care se ținea în vremuri imemoriale nu se mai practică astăzi decît poate de către nevoitorii care s-au retras prin munți și prin pustii. Ei se alimentează direct cu energiile Duhului prin convorbirea continuă cu Dumnezeu și prin prezența Lui nemijlocită în trupul lor. Aici nu mai discutăm despre o viețuire lumească obișnuită, ci despre una îngerească; e cu totul altă poveste pe care puțini creștini o mai cred. Cît despre vitamina C, hai să vă spun ce am mîncat dimineață (și acum nu mi-e deloc foame, după aproximativ 4 ore): un pumn de fructe de goji, care scrie acolo pe sait că: "Este al doilea in lume ca continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele. Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 2o grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti!! "
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 09.07.2012 at 12:00:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am mai întîlnit părerea asta, că e mai bine să consumăm alimente care se găsesc numai în zona unde trăim. Pentru că o dată ce distanța crește, produsele trebuie conservate mai intens, se culeg crude ca să se coacă pe drum sau pe raftul magazinului șamd. Eu nu văd o problemă în a înlocui ciocolata cu curmalele, "sucurile" acidulate cu ananasul... De ce să nu cumpărăm semnițe de fistic, caju, migdale? Dacă ți se par scumpe, compară-le cu cît cheltui pe bomboane, ciocolată, carne și alte lucruri pe care vegetarienii nu le cumpără. Ieri am mîncat pentru prima oară amaranth. Este interesant, ca și quinoa. Asta da semințe exotice! Dar hrișca, năutul, soia și fasolele nu-s nici pe departe în categoria lor, se găsesc de multă vreme în România. Ucrainienii consumă frecvent hrișcă, francezii și multe alte țări o cultivă pe suprafețe mari. Să știi că vegetarienii trebuie să consume cît mai divers și mai mult decît ceilalți, ca să compenseze spre exemplu proteinele care se găsesc în carne. De aia avem acum năut (făcut cu usturoi crud) în frigider, de aia am atîtea boabe în cămară. Altfel ajungem la deficiențe și la boli, după cum am constatat citind despre vitamina B12. Nu am pretenția să înțelegi toate acestea dintr-o dată, dar văd că ai pus început bun și pe partea asta, alimentară, și mă bucur foarte mult pentru că începi să te gîndești mai mult la sănătatea ta și a familiei tale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
"Și a văzut acolo pre bătrâni strălucind cu lucrurile cele bune și cu gândirea de Dumnezeu, cu duhul arzând, Domnului slujind; pentru că cântarea lor era neîncetată, starea de toată noaptea, având pururea în mâini lucrul și Psalmi în gurile lor. Hrană aveau neîmpuținată, pre cuvântul lui Dumnezeu; iară trupul îl hrăneau cu pâine și cu apă, precum fieștecăruia îi era înfocarea cea spre dragostea lui Dumnezeu." - extras din viața Sf Maria Egipteanca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
http://drcalinmarginean.blogspot.fr/...-in-dieta.html
Vă recomand și conferințele dînsului, aveți ce învăța din ele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Sînt totuși cîteva puncte cu care nu pot fi de acord. El susține că e suficient ca o mamă să alăpteze pînă la 6-9 luni, nu ține cont prea mult de combinațiile nepermise între unele alimente, zice că soia trebuie neapărat fiartă (deși aici recunoaște că e în dubiu). O laudă adeseori pe E. White, fiind adventist, și probabil mai sînt și altele.
Cu toate acestea, merită să urmăriți filmele, aveți ce învăța de la dînsul. Tot respectul pentru campania lui de informare și pentru cunoștințele acumulate.