Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2012, 12:36:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Jamaica, uite stiu si eu un caz in care cutare nu putea sa aiba copii (de cativa ani buni incerca) si deodata a ramas insarcinata, fara nici un remediu.
Daca ar fi luat remediul X cu putin timp inainte, cineva ar fi putut zice ca remediul X este solutia la infertilitate, cand de fapt nu avea nici o treaba cu asta ca sa nu mai vorbim ca pot fi N cauzele infertilitatii si fiecare are alt tratament sau unele n-au deloc.

Tocmai din cauza ca exista o nebuloasa - nu se stie care tratamente naturiste au efect relativ sigur in anumite afectiuni si care sunt doar placebo.

Ca sa nu mai vorbim ca mai conteaza si doza si modul in care sunt preparate, ce gasim pe piata ca fiind "extract" rareori mentioneaza modalitatea de extractie si niciodata concentratia - care este esentiala.

Ce merge la X poate sa nu mearga la Y, daca X s-a vindecat, se poate sa se vindecat din alte motive decat remediul A pe care Y o sa-l ia pana cand boala se agraveaza iremediabil crezand ca o sa functioneze si la el.

Sunt destui escroci si in industria "naturista" care vand remedii strict placebo pe bani multi si doar Dumnezeu stie cati si-au pierdut viata mergand pe mana lor, de bani nu mai vorbim.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2012, 21:06:44
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Alin acelasi lucru ai putea spune si despre cele care povestesc ca nu au putut avea copii si dupa rugaciuni au reusit.....

eu am scapat de anumite afectiuni ginecologice cu plante.... se pare ca si marina. am scris ca sunt situatii in care tratamentul medicamentos este necesar (de baza),si ma bucur ca nu a mai fost nevoie in cazul meu.
Vechi 14.08.2012, 10:56:27
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Doar ala care ti-l faci cu mana ta.
Adica termometru, si alti parametri care te ajuta sa fentezi perioada fertila a nevestei.
Nu sunt niste metode atat de sigure acestea.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 12:41:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu nu stiun daca aceste medicamente hormonale au fost mai intai anticonceptionale si mai apoi bune ca tratament in diverse afectiuni, sau invers.

Inainte vreme nu existau la noi in tara anticonceptionale. Nu era voie sa folosesti. Totusi se faceau tratamente pentru diverse dezechilibre hormonale.

Un complex de hormoni are in general rolul de a trata un dezechilibru in corp.
Ca unele persoane il folosesc pentru a nu avea copii, exclusiv, este alta mancare de peste. Sa nu le facem ghiveci totusi.
Este adevarat ca aceleasi medicamente (complexe hormonale) se pot folosi si la tratamente pentru diverse boli, dar si
ca anticonceptionale.

Acum cu infertilitatea si exemplele voastre.
Exista mai multe feluri de infertilitate.

1.Mai intai aia idiopatica, din exemplul lui Alin, sau a celor care raman brusc insarcinate, dupa mult timp, fara tratament.
Acolo nu exista o cauza organica, ci o cauza necunoscuta, de cele m,ai multe ori un blocaj, sau ceva psihic.
In rest organismul este fertil si apt pentru sarcina.

Si la asta mai bei un ceai, te mai relaxezi, te rogi (rugaciunea este si ea relaxanta si are multe efecte benefice) si gata ramai insarcinata.

2. Exista infertilitate din motive de dezechilibru hormonal, adica valorile si combinatia din organism nu permit sarcina. Fie ca nu se formeaza ovule deloc, fie ca ele nu sunt bune calitativ, fie ca este avortat embrionul si nu este lasat sa se dezvolte mai departe.

Ovarul polichistic este de fapt un dezechilibru hormonal. Mai mare sau mai mic.
Eu stiu persoane care cu putin tratament, exact cu complex de hormoni, bine dozat, s-au vindecat si au avut mai apoi si copii, si mai stiu si persoane care trebuie sa faca tratament o viata intreaga, pentru a avea macar ciclu si a evita niste efective f.nedorite (stari proaste, dereglari ale altor organe, ingrasare peste masura, etc.). De copii nici nu mai vorbim.

Ca or fi si plante care ajuta in astfel de afectiuni. Este minunat.

Tot dezechilibru hormonal este si menopauza, si si acolo este o intreaga discutie asupra tratamentului la femeile care sufera cumplit. Unele nici nu simt si nu au nevoie de tratament.

3. Mai exista o infertilitate de natura organica: organele nu sunt bine formate, sau nu functioneaza bine (trompe infundate, uter cu afectiuni).
Acolo ori trebuie operatie, ori se recurge la ajutor medical pentru sarcina.
De ex. pentru ca trompele sunt infundate si nu ajunge embrionul in uter sa se fixeze, medicul ajuta si duce embrionul in uter, sarin peste faza cu trompele.
Dar biserica nu permite aceste ajutoare.

Si mai exista o problema in fertilitate:
Exista intotdeauna doua persoane care concura la procreere. Si n-o sa credeti dar si barbatul poate avea infertilitate. Cateodata trebuie si ii ajuta si lui sa ia niste hormoni, dar in general pentru el nu exista tratament.
Si...tot femeia sufera.
Si la barbat poate fi ceva hormonal, sau ceva organic.

Ah, si uitam.
Mai exista inca un fel de infertilitate: de natura genetica, cromozomiala.
Acolo nu ajuta chiar nimic. Sunt cromozomii bolnavi.

Si tot infertilitatea mai depinde si de varsta. Cel putin la femei.

Deci sa nu le punem pe toate intr-o oala si sa judecam oamenii.
Medicamentele au si ele necesitatea lor. Sigur ca toti am prefera sa ne tratam numai cu plante, in toate bolile. Cat se chinuie bolnavii de cancer cu terapii care au atatea efecte secundare!

Si sigur ca trebuie sa ne rugam. Dar la un moment dat trebuie si sa intelegem ce este posibil si ce nu, ce se potriveste la unul si la altul nu.

Dumnezeu asa vrea, ca la unii sa nu le dea deloc copii, oricat de mult s-ar ruga. Din motive numai de El stiute.

Si tot Dumnezeu vrea sa le dea altora, tot timpul, sau dupa cativa ani, sau in diverse alte conditii.

Rugati-va cu totii sa nu aflati vreodata ce inseamna boala, suferinta, lipsa de copii, disperare, durere. Situatii in care esti in stare sa faci orice ca sa rezolvi.

Si le rog pe femei sa intelegeaga ca la ovarul polichistic nu e vorba de un chistulet acolo, ci de chinuri de ani de zile.

Si Mihnea, ca medic, ar trebui sa stie toate aceste lucruri.

http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni...col-11752.html

Aici numai un site, din cele multe unde puteti citi si va informa.

Si pana la urma n-am inteles care este problema voastra de fapt?
De ce va impotriviti tratamentelor hormonale?
Ah, ca nu trebuie sa impiedicam procreerea am inteles.

Dar daca le luam tocmai pentru vindecare si pentru a putea avea copii?

Last edited by sophia; 14.08.2012 at 12:50:50.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 13:09:40
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
Rugati-va cu totii sa nu aflati vreodata ce inseamna boala, suferinta, lipsa de copii, disperare, durere. Situatii in care esti in stare sa faci orice ca sa rezolvi.
Prea tarziu ( pt mine)

Citat:
Ah, ca nu trebuie sa impiedicam procreerea am inteles.

Dar daca le luam tocmai pentru vindecare si pentru a putea avea copii?
Eu zic asa ca scopul conteaza.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 13:13:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pentru că există și resusrse naturale de vindecare, reglare etc..Ah că nu vrem să le vedem, auzim este întradevăr cu totul altceva.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 13:16:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si Mihnea, ca medic, ar trebui sa stie toate aceste lucruri.

http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni...col-11752.html
Păi cu site-ul asta combatem un medic?
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 17:53:12
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Păi cu site-ul asta combatem un medic?
site plin de propaganda. multi insa confunda propaganda cu informatia adevarata.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 18:06:33
Laura19
Guest

Implicit Conferință la Oradea 2004 - dna. C. Todea-Gross

Ce sunt metodele contraceptive?

Metodele contraceptive nu sunt nimic altceva decât înlocuirea unui avort chirurgical cu un avort hormonal. Ce înseamnă acest lucru? În anii ‘55 au încercat doi medici din America să descopere o metodă contraceptivă. Ei au aflat că progesteronul, unul dintre hormonii feminini, poate face acest lucru. În ‘56 se știa că cei doi hormoni, și estrogen și progesteron, pot să pună ovarul în repaus, să nu se mai elimine ovulul, și atunci este practic oprită fecundarea și prevenită o sarcină.

În anii 60 prima pilulă a apărut în SUA. Să nu credeți că pilula a fost, să zic așa, din anii ‘27 sau știu eu, să nu credeți că s-a încercat să se descopere doar pentru un tratament, fie el chist ovarian, fie endometrioză, fie tulburări de ciclu. Pilula nu a fost descoperită pentru a fi un tratament, ceea ce este în ziua de azi, ci în primul rând ca metodă contraceptivă pentru „libertatea” omului, pentru „libertatea femeilor”.

În anul ‘61 a început să fie pe piață nu doar în America, ci și în Anglia și în Franța, iar apoi în toate celelalte țări occidentale, urmând ca la noi în țară să intre pe piață, știți bine, după revoluție, în anul 1990.

Medicii ginecologi s-au gândit și așa au considerat, că în sfârșit s-a descoperit miraculosul medicament pentru oprirea unei sarcini. Apoi foarte rapid, medicii și-au dat seama că au greșit. Nu este un medicament contraceptiv. Si de curând s-a dovedit că acești hormoni de fapt nu fac altceva decât să producă unele, și chiar mari, dereglări în organism.

Ce fac acești hormoni? Cei doi hormoni, progesteron și estrogen, sunt hormoni feminini care sunt secretați în mod normal, natural, de ovarul femeii. Când o femeie rămâne însărcinată, are loc o modificare a secreției lor, ovarul este pus în repaus. Femeia nu mai are ciclu menstrual și se dezvoltă acel așa-zis corp galben sau placentă.

În momentul în care noi luăm pilula, noi introducem în organism, de fapt, un surplus de hormoni, nu naturali, ci sintetici(hormoni modificați în laborator)- structura lor chimică este în așa fel modificată ca să aibă un efect maxim contraceptiv și abortiv. Și în primul rând abortiv.

Pilula nu este doar contraceptivă, este și abortivă. Pilula duce la avorturi.

În momentul în care ingerăm acești hormoni, nu se întâmplă ca în cazul celor naturali care dimineața, după un timp de înjumătățire, se elimină din organism orice surplus de hormoni naturali. Aceștia sunt hormoni sintetici, chimici, care se depozitează în timp în organism. Oricine care ia pilula timp de ani de zile, și mai ales cinci ani și peste cinci ani, va avea un stoc de hormoni în ficat. Acest stoc de hormoni din ficat va produce în lanț niște reacții ireversibile, cronice, care duc la boli cronice, pe care noi, medicii de familie ne străduim să le vindecăm. Și nu reușim. Este deja târziu!

În momentul în care acești hormoni intră în organism, ei au trei acțiuni. În primul rând v-am spus că pun ovarul în repaus, în al doilea rând acționează pe mucoasa uterină. Ce fac aici? În momentul în care are loc fecundarea – pentru că trebuie să știți că pilula are o mare rată de eșec, nu este contraceptivă doar, v-am spus, eșecul este între 3 și 8 %, chiar mai mult – în momentul în care această pilulă duce totuși la fecundare, în acel moment copilul ajunge în mucoasa uterină. Mucoasa uterină este modificată de această pilulă, este chiar distrusă, ca acest copil să nu se poată nida și atunci el este avortat. Și iată că se ajunge la un avort. Statistic, o femeie care ia o pilulă timp de 2-3 ani de zile are cel puțin două avorturi hormonale.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2012, 18:11:46
Laura19
Guest

Implicit

Avort hormonal

Ce înseamnă avort hormonal? Tu iei o pilulă, are loc fecundarea, care duce, desigur, la acea sarcină nedorită, copilul ajunge la nivelul uterului unde este avortat după aproximativ 7-14 zile. Copilul care este avortat este atât de mic încât nu se vede, nimeni nu-și dă seama că are un avort, doar atâta își poate da seama o femeie, că are un ciclu menstrual mai abundent, dar este de fapt un copil avortat.

Luând pilula 5 ani, o femeie are deja multe avorturi hormonale. Ea nu le știe, nu le conștientizează, dar ne trezim cu sindrom post-avort hormonal.

Am studiat cazuri de sindrom post-avort hormonal. Ce înseamnă asta? Avem tot mai multe cazuri de femei care intră în depresii nervoase cronice, care intră exact în același sindrom post-avort, au tot aceleași simptome după ce iau ani și ani de zile pilula.(desi nu au facut avorturi chirurgicale)

De ce pilula este mult mai periculoasă, după părerea mea, decât avortul chirurgical pe care îl vezi și îl știi! Este mai periculoasă pentru că nu este cunoscut, nu este știut. Iată, din punct de vedere religios și creștin, acesta este marele pericol că nu se cunoaște că ai avut un avort sau două sau trei. Și acestea sunt păcate care nu vor fi nici cunoscute, nici spovedite.

De aceea cred că avortul hormonal este mult mai periculos și am cazuri chiar de schizofrenie. Am avut cazuri de femei care au luat pilula ani și ani de zile și ajung în acest sindrom post-avort fără să aibă nici un avort chirurgical.

Sigur că o să spuneți că pilula totuși este și contraceptivă. Este, e adevărat, dar micropilula, cu cât se ajunge la o scădere a cantității substanțelor hormonale, ca să nu dea acele reacții secundare, cu atât mai mult e abortivă.

Boli favorizate de pilulă

După varsta de 35 de ani pilula nu se mai administrează. De ce dintr-o dată, după 35 de ani, nu mai e voie să se administreze pilula? Fiindcă ea produce toate bolile cronice de care o să vă spun imediat. De ce numai după 35 de ani? Pilula produce aceleași boli cronice și înainte de 35 de ani și s-a dovedit – cel puțin materialele care au venit din străinătate au dovedit că, chiar prin întreruperea pilulei după ani de zile, nu se poate stopa cursul acestor boli.

Și care sunt aceste boli? Aceste boli sunt date de acel stoc de hormoni care rămân în organism. Mai ales afecțiunile cardiace.

Știm bine că pilula, după ani de zile de administrare, poate duce la tromboflebite. Tromboflebitele sunt cele care în 2/3 din cazuri duc la tromboflebite profunde, cronice. 2/3 din tromboflebite sunt date de pilulă.

Vedeți, în momentul în care se ia pilula, organismul este de fapt păcălit. Asta ce înseamnă? Fiind pus în repaus ovarul, el reacționează ca și cum femeia este gravida. Acesta este motivul pentru care, ani de zile luând pilula, organismul reacționează In acesti ani ca și când ar avea o sarcină. Și atunci cresc cheagurile, apar acele tromboflebite, crește colesterolul, crește hipercoaguabilitatea sângelui. Colesterolul duce la acele boli cardiace, apar toate celelalte reacții secundare, de obezitate să nu mai spun, te simți ca și în sarcină.

De ce credeți că după ani de zile de pilule se ajunge la un cancer de sân sau la cancer de col? După varsta de 25 de ani, pilula crește cel puțin cu 4 % riscul de cancer la sân. Cancerul de col uterin, la fel. Apoi cancerul de piele, este favorizat de pilulă. La fel diabetul zaharat, accidentele cerebrale vasculare sunt date în mare parte de pilula luată ani și ani de zile. Am avut cazuri în care primeam bilete de la institutul inimii că într-adevăr anumite femei aveau o hipertensiune arterială gravă la bilă sau insuficiență cardiacă sau infarct miocardic făcut din cauza unui exces de pilule luate peste 10 sau chiar 20 de ani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre anticonceptionale ortodox4life Generalitati 21 28.04.2010 18:06:19
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08
Cateva nelamuriri zoridezi Din Vechiul Testament 17 28.09.2009 18:41:21
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35