![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"fericiti facatorii de pace, ca aceia fii lui Dumnezeu se vor chema".
Asa spune Mantuitorul. Daca nasii de cununie nu v-au gresit cu nimic, de ce sa-i schimbati?Daca nu sunt eretici, curvari sau nu au alte impedimente canonice de ce sa-i schimbati? Si mai ales daca ei isi doresc acest lucru. E asa usor sa ranesti un suflet, si asa greu sa indrepti o greseala. In definitiv, parintii sunt cei care se ocupa indeaproape de educatia copiilor lor. Umila mea parere: nu raniti niste oameni care v-au fost alaturi atunci cand ati avut nevoie. Si de ceilalti va puteti apropia si puteti avea o relatie frumoasa, fara sa va fie rude. P.S. intotdeauna cand vreti sa faceti un lucru, faceti un exercitiu de imaginatie si puneti-va in pielea aceluia pe care urmeaza sa il intristati. Daca voi ati fi nasii cuiva, si v-ar fi tare dragi finii, si le-ati fost alaturi de-a lungul vremii oare nu v-ar durea sa fiti dati la o parte ca niste obiecte uzate ptr altii?
|
|||
|
|||
![]()
Este doar un obicei. Eu mai am 2 frati si eu am alti nasi de botez decat fratii mei. Si nici nasii mei, nici ai fratilor mei nu au fost nasii de cununie a parintilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
E o problema tare delicata ...
Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu parintele duhovnic, la spovedanie. Dumnezeu iti va da - prin parinte - un raspuns potrivit. E adevarat ca e mai buna pacea decat dreptatea (ca sa nu se supere nasii de cununie), dar ... inteleg si dorinta ta de a avea nasi buni pentru copil (buni in sensul de oameni credinciosi) Vorbeste cu parintele ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce alt scop are o cununie in fata lui Dumnezeu daca nu aducerea pe lume de urmasi? Nasii vostri sunt foarte dedicati pentru toate roadele cununiei voastre, la care s-au angajat si ei; este un motiv de bucurie! Asadar, nasii de cununie sunt nasi de toata viata, cu strategie, nu nasi de "intersectie"(matrimoniala). Daca vreti puneti inca doi nasi pe langa ei(ca pe ei, dpmdv, nu puteti sa-i eliminati), dar cereti neaparat sfatul duhovnicului. E cat se poate de important ca familia in care se vor naste copiii vostri sa fie cat mai echilibrata, la asta aducandu-si contributia si nasii vostri. Doamne ajuta! Last edited by Demetrius; 12.12.2012 at 18:11:00. |
|
|||
|
|||
![]()
"Maniucu" vad ca a trecut ceva vreme de cand nu ai mai scris nimic. Ce decizie ati luat in alegerea nasilor de botez?
Situatia in care te afli e usor neplacuta, si chiar as fi vrut sa stiu in cele din urma pe care drum ati mers. Sa ne auzim cu bine! Last edited by Anyared; 01.05.2013 at 23:22:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a invit!
Nu stiu dc am mai intrebat, am auzit si eu o situatie : o vecina mi-a spus ca baietelul ei are nasul preot, iar la botez chiar dlui a oficiat sfanta taina, nasa (preoteasa) l-a tinut in brate pe bebelus, iar parintele a oficiat. Ati mai auzit situatii? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
asculta-ti inima si sa nu ai frica. decat sa-ti boteze cine nu iti doresti cu adevarat si sa regreti mai apoi, mai bine esti sincera cu tine si alege pentru copilul tai acel cuplu care ar putea sa-i fie parinti. nu iti alege cumetri si parinti spirituali pentru copiii tai.
nu este nicio regula ca nasii de cununie sa-ti boteze copiii. iti dau exemplul meu. anul viitor voi cununa un cuplu, care pana atunci va avea si un copil. mi-am exprimat dorinta de a boteza in cazul in care nu gasesc pe nimeni, dar ei fiind foarte departe de noi au decis sa le boteze cineva din orasul in care locuiesc. si nu m-am suparat. anul acesta botez, culmea, copilul nasei mele de cununie, copilul fiind cu un alt barbat. si parintele duhovnic ne-a dat binecuvantarea. ambele decizii sunt luate din iubire. nu-ti fie frica sa fii sincera, pana la urma este copilul vostru. fii deschisa, vei avea numai de castigat. ceilalti trebuie sa te accepte asa cum esti si sa nu-ti fie teama ca nu vor fi de acord cu decizia ta. ce-i drept trebuie sa fii un pic blanda, dar esti crestina, asa-i. numai bine iti doresc. Mihaela |
|
|||
|
|||
![]()
cu tot respectul Demetrius, casatoria in fata Lui Dumnezeu are ca scop mantuirea. daca Dumnezeu binecuvanteaza vor fi si urmasi. dar e un pic dur sa spui ca ce rost are casatoria daca nu urmasi. e dur si pentru noi cei care inca nu am fost binecuvantati, dar credem in mantuire. multumesc de intelegere
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nici o problema, chiar mi-ar conveni situatia, la o adica, desigur daca ar vrea si dansii. Atata doar ca la cununie n-ar mai putea tot ei sa fie nasi si sa si oficieze. Si sa boteze (sa fie nasi) copilului unor persoane necasatorite...probabil n-ar accepta, decat in cazuri exceptionale (ex. mama singura, vaduva, abandonata, etc).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nasii de botez | Liliana Feraru | Intrebari utilizatori | 9 | 05.04.2011 10:19:28 |
nasii de botez | danydelya | Generalitati | 4 | 01.04.2011 23:50:33 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
Nasii | catalinabalhui | Nunta | 3 | 16.03.2009 15:48:57 |
Nasii de cununie | allexxa | Nunta | 10 | 30.03.2008 22:22:00 |
|