Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2012, 22:03:12
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cedry2k

Am citit pe un blog ca Cedry2k renunta la muzica. O parte dintr-un interviu cu artistul:

„Predica fără trăire nu-i decât o trăncăneală!” De ce renunță la muzică Cedry2k
http://hristos-imparatul-slavei.blog...i-decat-o.html

- Cine e Cedry2k?

- Un personaj pe care l-am creat ca să mă adaptez cerințelor anilor 2000 și totodată un răspuns la presiunile sociale pe care le-am simțit în cadrul copilăriei și adolescenței. Este un rebel, un neînțeles, a fost și nihilist la un moment dat…

- Un nihilist care a ajuns totuși la Dumnezeu… Ce-au zis cei care te cunoșteau când au văzut întoarcerea ta la credință?

- Evident că fiecare a văzut în mod diferit schimbarea mea. Unii se bucură pentru mine și mă încurajează constant; alții, dimpotrivă, sunt dezamăgiți, mă consideră un habotnic, un îndoctrinat. Bineînțeles, tema credinței este una extrem de sensibilă – mai ales astăzi, când foarte mulți renunță la religia lor, din diverse motive. În societatea modernă, tinerii manifestă o teamă constantă față de Biserică – normal, cineva a avut grija de asta… Oricum, nu mi-am propus să îi mulțumesc pe oameni, ăsta e rolul politicienilor.

Cum ai ajuns să-L cauți pe Dumnezeu?

- Din dorința de a fi fericit. Am rezonat dintotdeauna cu realitățile creștine… Dar ceea ce m-a împins să-L caut pe Dumnezeu vine, în mare parte, din eșecul științei (psihologie, filosofie, sociologie) de a-mi explica mersul vieții, în general – și rostul nostru, natura umană, în mod special. Căutarea în sine presupun că ține de natura mea. Niciodată nu m-a interesat nimic mai mult decât Adevărul ascuns în spatele realităților materiale. Descoperirea lui Dumnezeu încă se derulează – la sfârșit tragem linia…
Reply With Quote
Vechi 19.12.2012, 00:24:03
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

E adevarat, se retrage. Egoismul ma impinge sa-mi para rau, dar ma bucur pentru sufletul lui.

Un "multumesc" din tot sufletul din partea celor pe care i-a ajutat prin mesajele pe care le-a transmis.

Doamne ajuta!
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!

Last edited by Nicador; 19.12.2012 at 00:26:08.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 16:55:39
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Mi-a placut la Cedry2k ca a fost sincer, a simtit sa cante asa, a facut asta cu tot sufletul, nu pentru imagine, iar cand a considerat ca nu se mai regaseste in acest stil, s-a retras. Cred ca acest gen de muzica poate sa fie la un moment dat o etapa. Cu siguranta sunt oameni ce se folosesc de piesele lor, nu este o muzica de condamnat, doar ca nu reprezinta spiritualitatea ortodoxa, asa cum o face de exemplu muzica psaltica.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 19:59:21
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

la neoprotestanti gasim asa ceva, rap sau rock chipurile "crestin"; in Ortodoxie nu cred !
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 23:33:20
nameless1 nameless1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.12.2012
Implicit

Doamne Ajuta!

nu mai stiu unde exact am citit, dar era ceva de genul: "tot ce pune sangele in miscare este pacat".
Mie personal melodiile hip-hop mentionate anterior imi pun sangele in miscare; nu ma linistesc precum ma linisteste ascultand "Cuvine-se cu adevarat". Si cred ca la majoritatea se intampla la fel.

Bineinteles ca este de nenumarate ori mai bine sa asculti aceste melodii, decat sa asculti BUG Mafia, Parazitii, La Familia, etc.

Personal cred, ca ascultand acest hip-hop "ortodox" este un pas inainte in lupta de a te rupe de cantecele lumesti, dar nu cred ca avansezi prea mult spre mantuire.

Sa stiti (cei care asculta hip-hop/rap) ca daca reusiti sa intrerupeti a asculta acest gen de muzica, o sa va linistiti (sufletul) foarte mult; cel putin asa a fost la mine (dupa ani de ascultat sisu&puya, parazitii si restul). Din cand in cand mai ascult vreo melodie, dar nu le mai "traiesc" cum le traiam inainte.
Incercati o perioada de timp sa nu mai ascultati deloc sau sa le inlocuiti cu muzica religioasa, sa vedeti ce se intampla. Oricum pregatiti-va si nu dati inapoi cand "drogul" va incepe sa iasa din voi (sa nu ziceti: "macar o melodie") :D
Si banuiesc ca acelasi lucru este si cu cei care asculta celelalte genuri de muzica: rock, pop, etc.

Scuzati-mi cuvantul lung si sper sa reusiti sa lasati aceste mici placeri care nu va ajuta in drumul spre mantuire.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 03:04:25
EzioAuditore
Guest

Implicit

Dar asa ceva nu va place : Ingeri Pierduti

http://www.youtube.com/watch?v=1ibHdkIpAdQ

Acasa-i altfel, sunt ai tai prezenti
Cand zic familie, e vorba de-ai mei
Si ma gandesc de fapt ce sunt fara
Tu zici fara, eu stiu cum e
Despre bine de morti si despre bine de vii
Incerci sa fugi o viata intreaga, de ce
Stii bine ca devii unul din ei, de-ai tai
Care face la fel ca ei
Cand plangi ca ei, cand razi
Speranta moare ultima
Oricum te-ajuta, e, stii bine, sa ramana asa
Cand te-ai nascut incepi sa mori, respiri usor
Primul lucru esti departe, ti-e dor
N-are cum sa se termine asa, te-ntorci acasa
La fratii tai, la ale tale, nimic nu mai conteaza
Este aceeasi distanta de la tine la ei
Si inapoi, stii bine, anii par mai grei
Trece greu, tzighie, mi-e dor si mine
Nu-ti gasesti confort cand altii nu-ti plac, nici mie
Ingerii tai raman cu tine chiar daca pleaca.

MARFA ...

Last edited by EzioAuditore; 03.01.2013 at 03:08:57.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2016, 19:00:29
TransilvaniaMusic TransilvaniaMusic is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.03.2016
Implicit Rimezic - Timpu'

Dar ce parere aveti despre aceasta piesa?
https://www.youtube.com/watch?v=r35jBWywzAQ
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodox sau crestin ortodox? mara2008 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 07.01.2013 14:54:36
Rusinea de a fi ortodox sau politicianul ortodox in Europa unita mihaiB Despre Biserica Ortodoxa in general 0 08.08.2012 13:13:45
PC ortodox ? podariuv Generalitati 0 30.10.2009 23:59:54
Nunta ortodox rit nou cu ortodox rit vechi Lumi79 Nunta 2 05.01.2007 14:05:29