Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 13:57:28
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@cocacoc

Mai bine zi frate exact ce nu iti convine la Ortodocsi.
Fa o lista si enumera toate "rautatile" noastre.

Ca vad ca esti ros de rautate, si ca ochii tai sunt rai, pentru ca vad numai cele rele.

Cam asta este un punct comun la toti protestantii. Au ochi numai pentru "relele" ortodocsilor, dar la cele bune nu se uita.
Asa este cand ti se repeta incontinuu de pastori sa vezi numai cele rele si la cele bune sa nu te uiti.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 14:01:39
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
http://www.romanialibera.ro/exclusiv...zi-243942.html

Jaful castanilor. Cum se îmbogățesc preoții și călugărițele din defrișări ilegale în pădurile Mănăstirii Hurezi

Sute de hectare de pădure protejată au dispărut în ultimii zece ani din jurul mănăstirii vâlcene Hurezi. Tăierile nu au fost anchetate niciodată de autorități, pentru că defrișările sunt făcute chiar de oamenii Bisericii Ortodoxe Române.

...
Postul tau este argumentat complet aiurea.

1. Proprietatea asupra padurii este a "MANASTIRII".
Preotii si calugaritele NU SUNT PROPRIETARI si NU beneficiaza direct din defrisari.

Deci chestia cu imbogatiri ale preotilor si calugaritelor este o mizerie ieftina.

2. Ai fost tu la manastirea respectiva sa vezi pe preotii si calugaritele respective cu masini noi, cu case noi, bogati si impodobiti cu aur la gat si maini?

Ai vreo dovada ca "preotii" sunt imbogatiti?

Cu siguranta ca nu ai. Nu ai dat nici un nume de preot "imbogatit", ai invatat pe de rost un articol din cine stie ce sursa...

3. Daca sunt bani facuti din taierea de padure, cu siguranta ca NU s-au dus in buzunarele vietuitorilor manastirii respective.

Banii aia s-au dus la arhiepiscopie si au fost cheltuiti pe construirea de biserici, plata salariilor, programe sociale, construirea de asezaminte monahale noi.

4. Inainte sa arunci cu mizerie, vorbeste si tu cu persoanele in cauza, ca altfel ajungi de rasul curcilor.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 14:05:03
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Sunt inregistrat pe forum de ~500 zile. Am 21 thread-uri deschise, din care vreo 8 cu stiri din ziare. Cale lunga pana la zilnic :) .
Stim si noi care sunt problemele in Biserica.

Problema este ca tu nu stii, si citesti si ne arunci noua gunoaie publicate pe toate hartiile igienice aparute drept "presa"....

Numai o particica din ce se scrie este adevarat. Restul sunt inflorituri, si presupuneri care de care mai fantasmagorice.

Ca sa afli problemele bisericii, trebuie sa vorbesti cu clericii si nu sa citesti ziarele...

Halal sursa de informare ti-ai gasit.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 23:49:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai pierdut uzul limbii romane?

Accentul cade pe cei care apara dreptul proprietarului de a-si folosi proprietatea.

Cu alte cuvinte, luam una bucata Ioana care afirma (printre altele) dreptul proprietarului de a dispune de proprietatea lui , una bucata Dumitru care se lauda cu realizari personale-de-grup si ii batem cap in cap, Dumitru fiind binenteles partea tare, exemplu, iar Ioana fiind cea la care trebuie sa-i "dam o lectie".
Si toate astea pe baza unui articol incert, care acuza oameni ai bisericii, dar dovezi - ioc.

Si mai vine si dreptcrecioasa BOR si zice mai pe ocolite (cica): preotii taie, dar nu pun mana pentru a planta la loc.

Ce ar fi ca mai intai sa-ti schimbi tu atitudinea, punand-o in acord cu varsta care o invoci, si pe urma sa astepti un feedback corespunzator?

Ca daca te comporti si gandesti ca la 15 ani, nu te astepta la prea multe menajamente, mai ales cand altii compara persoana care scrie si ce scrie cu varsta care o vad la profil.
Ti-ai facut un obicei din a fi extrem de obraznic. Si zici ca aperi interesele Patriarhiei cu acest ton obraznic? Dar Patriarhul e de acord ca un individ cu o gandire atat de vulgara sa se asocieze cu Patriarhia? Ma indoiesc. Alt limbaj se foloseste acolo.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 23:52:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
E mai greu să aducem o scuză după atâtea acuze gratuite.

Asta e ca vorba aia de la Ploiești. O știi?

În loc de a pune la punct pe altul, poate în final veniți totuși cu o scuză. Interesantă tactică, ne folosim de vârstă doar pentru a-i "pune la punct pe alții". Ioana tocmai vi s-a adresat cu "dumneavoastră"...dar înțeleg că e greu de văzut.
Cele scrise mai sus sunt valabile si pentru tine. Esti rau intentionat.
Degeaba se adreseaza ioanna cu "dumneavoastra", daca restul mesajului nu este politicos.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 23:57:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Conteaza cand te dai exemplu in fata altora cu ceea ce este in majoritate, munca altora.
Dumitru a participat la plantat puieti. Deci: rade ciob de oala sparta. Tu in schimb nu ai plantat nici macar unul, dar te legi de altii, care si-au adus aportul.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 00:07:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cele scrise mai sus sunt valabile si pentru tine. Esti rau intentionat.
Păi vezi mătăluță...cam toți userii de pe acest topic ți-au atras atenția că greșești...oare toți greșesc, numai mătăluță o fi având dreptate? Știu că e greu să ceri niște scuze prin care tu singură te-ai făcut datoare comentând niște lucruri pe care nu le stăpânești.

Citat:
Degeaba se adreseaza ioanna cu "dumneavoastra", daca restul mesajului nu este politicos.
Poate îmi subliniezi și mie unde în acel mesaj nu se adresează politicos. Te rog bolduiește acele cuvinte sau formă de adresare, eu nu le văd.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 00:15:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Păi vezi mătăluță...cam toți userii de pe acest topic ți-au atras atenția că greșești...oare toți greșesc, numai mătăluță o fi având dreptate? Știu că e greu să ceri niște scuze prin care tu singură te-ai făcut datoare comentând niște lucruri pe care nu le stăpânești.

Poate îmi subliniezi și mie unde în acel mesaj nu se adresează politicos. Te rog bolduiește acele cuvinte sau formă de adresare, eu nu le văd.
Acesta este ultimul mesaj la care iti raspund: cand gresesc, imi cere iertare; dar numai cand e cazul.

Inca mai esti la topicul despre botezul, care nu se face odata cu mirungerea? Crezi ca nu am auzit de cele 7 Sfinte Taine? Este o obraznicie, ca cineva sa-mi spuna ca botezul nu se face in aceeasi zi cu mirungerea la ortodocsi si totodata sa afirme ca eu gresesc. Ce am gresit aici? Nimic. Asa ca vezi-ti lungul nasului, tinere. Eu ma documentez inainte de a scrie, asa ca nu tine!

Esti rau intentionat si de acum te ignor. E clar?

Pe viitor as vrea sa vad ca dai rspunsuri documentate la topicuri, nu doar cuvinte aruncate in zeflemea.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 01:03:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Acesta este ultimul mesaj la care iti raspund: cand gresesc, imi cere iertare; dar numai cand e cazul.
În cazul de față este. Că nu vezi e partea a doua.

Citat:
Inca mai esti la topicul despre botezul, care nu se face odata cu mirungerea? Crezi ca nu am auzit de cele 7 Sfinte Taine? Este o obraznicie, ca cineva sa-mi spuna ca botezul nu se face in aceeasi zi cu mirungerea la ortodocsi si totodata sa afirme ca eu gresesc.
Ai luat-o rău prin bălării! Ce treabă am eu cu topicul despre botez? Suntem pe topicul ”Cum se imbogatesc preotii din defrisari ilegale”...am spus foarte clar ”userii de pe acest topic”. Deci să revenim on topic.

ps: pe topicul cu botezul un alt user a făcut corectura, eu nu am avut nici o treabă, dar este obrăznicie când cineva îndrăznește să te corecteze, deși ai dovedit că nici măcar noțiunile de bază nu le stăpânești.

Citat:
Ce am gresit aici? Nimic.
Alin, Dumitru, Yasmina și Ioana...ți-au atras atenția că nu poți taia cât vrei chiar și din propia pădurea..să înțeleg că nu ai greșit?

Citat:
Asa ca vezi-ti lungul nasului, tinere.
Ce să mai zic...din nou o gratuitate.

Citat:
Eu ma documentez inainte de a scrie, asa ca nu tine!
Sunt profund impresionat.

Last edited by ovidiu b.; 28.02.2013 at 02:13:46.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 01:24:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Dumitru a participat la plantat puieti. Deci: rade ciob de oala sparta. Tu in schimb nu ai plantat nici macar unul, dar te legi de altii, care si-au adus aportul.
Bun, n-ai priceput, hai sa te lamuresc: pe topicul asta nu este nici un concurs de plantat puieti.
Mai cauta.

Citat:
Ti-ai facut un obicei din a fi extrem de obraznic. Si zici ca aperi interesele Patriarhiei cu acest ton obraznic? Dar Patriarhul e de acord ca un individ cu o gandire atat de vulgara sa se asocieze cu Patriarhia? Ma indoiesc. Alt limbaj se foloseste acolo.
Desigur, tu nu poti fi trasa de urechi pentru ca esti o doamna, ai o varsta venerabila, esti buna crestina si din spatele acestor aparente iti poti permite oricand sa ataci BOR sau persoanele care nu sunt de acord cu enormitatile pe care le afirmi.

Iar daca cineva isi permite sa te corecteze, nu poate fi fara doar si poate decat "extrem de obraznic" sau "cu o gandire vulgara", domnia voastra fiind fara doar si poate exemplu viu de cuminteie si curatenie mentala si verbala iar cei vare va contrazic nu pot fi decat la polul opus al virtutii, altfel v-ar da 100% dreptate, multumindu-va pentru perlele de "intelepciune" cu care ii binecuvantati.

Si nu apar interesele nimanui - iarasi o afirmatie gratuita din partea cuiva care cere mereu altora sa-si masoarele vorbele, pur si simplu sanctionez anumite atitudini anticlericale tipice pentru cei certati cu Biserica, indiferent ce masti isi pun si aere dau.

Pricepusi acum?
Daca nu, nu-i bai, mai explicam.

Last edited by AlinB; 28.02.2013 at 01:30:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii din diaspora sophia Preotul 131 15.06.2010 19:16:58
Cele doua preotii Marius22 Preotul 4 30.09.2009 12:13:02
CE ne fac preotii nostrii Laurentiu Generalitati 50 17.09.2007 18:18:11