Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2013, 13:53:54
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu stiu cum era la ei, dar la noi nu cred ca era asa.
In plus, poate vii cu referinte din care sa reiasa ce ai afirmat mai sus.
Uite aici textul legii în baza căreia a fost condamnat Turing:

"Any male person who, in public or private, commits, or is a party to the commission of, or procures, or attempts to procure the commission by any male person of, any act of gross indecency with an other male person, shall be guilty of a misdemeanour, and being convicted thereof, shall be liable at the discretion of the Court to be imprisoned for any term not exceeding two years, with or without hard labour.

Mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Labouchere_Amendment

În cel privește pe Turing, acesta a avut o relație cu un alt bărbat. Nimic public. S-a săvârșit o spargere la casa lui Turing, acesta a sesizat poliția, suspectul era un cunoscut al partenerului lui Turing, poliția a pus întrebări, de la una s-a ajuns la alta și deoarece Turing a recunoscut că avea o relație cu un alt bărbat, s-a trezit pus sub acuzare.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 18:52:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
În cel privește pe Turing, acesta a avut o relație cu un alt bărbat. Nimic public. S-a săvârșit o spargere la casa lui Turing, acesta a sesizat poliția, suspectul era un cunoscut al partenerului lui Turing, poliția a pus întrebări, de la una s-a ajuns la alta și deoarece Turing a recunoscut că avea o relație cu un alt bărbat, s-a trezit pus sub acuzare.
OK. Si ? Daca asta era legea, ce anume va face sa credeti ca solutia penala a fost o nedreptate ? Meritele profesionale ale condamnatului ? Ofera meritul vreo imunitate ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 18:59:31
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
OK. Si ? Daca asta era legea, ce anume va face sa credeti ca solutia penala a fost o nedreptate ?
Bunul simț.

V-am mai spus și o repet, nu faceți greșeala să confundați litera legii cu dreptatea. Nu uitați că și BRU a fost desființată în baza unei legi.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 19:39:56
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Laura Stifter,

Tocmai pentru că îi iubim pe eretici (nu alte confesiuni creștine, ci direct și pe față eretici, ca să nu mai fim ipocriți) trebuie nu doar să le arătăm diferențele dogmatice dintre Biserică și ereziile lor, ci să le spunem clar și în față că faptele bune sau închipuit bune nu te scutesc de erezie; erezia e erezie, și arienii și pneumatomahii făceau multe fapte bune, poate chiar mai multe decât ortodocșii dar asta nu îi scutea de faptul de a fi eretici, și nu ortodocși.

Nu este propriu-zis vorba de superioritatea față de niște semeni, este vorba despre superioritatea și incompatibilitatea în cele din urmă dintre Ortodoxie adică Biserica lui Hristos și secte eretice (catolicism, protestantism, și altele). Nu este vorba în esență despre niciun fel de discriminare: a spune despre sectari și eretici că sunt ceea ce sunt nu înseamnă a îi discrimina, ci doar a prezenta în mod nepărtinitor adevărul.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 20:19:45
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu este vorba în esență despre niciun fel de discriminare: a spune despre sectari și eretici că sunt ceea ce sunt nu înseamnă a îi discrimina, ci doar a prezenta în mod nepărtinitor adevărul.
Si adevarul doare. Asa cum si injectia il doare pe un bolnav, dar trebuie tratat chiar daca il doare. Este erezia pacat? Este erezia pacat mare sau mic? Ce este erezia? Astea de fapt sunt intrebari la care majoritatea "crestinilor" nu stiu raspunsul. Un fel simplist de a spune: erezia este un fel de injuratura la adresa divinitatii pe care cei vizati o rostesc in rugaciunile lor, in viata lor, in conceptiile lor.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 20:25:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Eu scriu de fiecare data cand cineva spune astfel de lucruri neadevarate, nu stiu unde a scris Decebal si oricum nimeni nu si-a pus o asemenea semnatura care are un singur rol pe un forum ortodox.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 20:36:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Nu știu ce înțelegeți dvs prin expresia "ar duce chestiunea 1054 până în pânzele albe", dar dacă vă referiți la atitudinea pe care am observat-o, uneori, aici, pe forum, atunci... chiar ar fi o problemă și profesorul respectiv ar avea nevoie de consiliere din partea părintelui său duhovnic, ar trebui ajutat să înțeleagă că el are misiunea de a forma creștini ortodocși, nu habotnici ortodoxiști...
Desigur, NU ar fi drept sub nici o formă ca un astfel de profesor de Religie să fie sancționat pentru opiniile și atitudinea sa! Ar trebui doar convins să se corecteze, oferindu-i-se argumente pertinente de ordin teologic și pedagogic.
Un profesor de religie ar trebui sa ii invete pe copii adevarul ortodox, adica toata invatatura ortodoxa, inclusiv faptul ca e adevarata credinta. Tu spui ca ar trebui sa invete ca toate cultele sunt bune, iar daca un profesor ar spune ca adventismul e o credinta gresita ar trebui sa fie atentionat. Si daca "habotnicul" asta crede si dupa aceea la fel atunci cred ca trebuie luate masuri mai dure, pana devine si el ecumenist.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 20:38:48
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Bunul simț.

V-am mai spus și o repet, nu faceți greșeala să confundați litera legii cu dreptatea. Nu uitați că și BRU a fost desființată în baza unei legi.
si preotii catolici puteau fi omorati pe loc pe vremea lui Robespierre, conform unui decret.
Vechi 23.05.2013, 20:40:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Bunul simț.
Bine, dar aceste nu este un argument. Bunul simt poate fi invocat in orice situatie. De exemplu, bunul simt poate la fel de bine sa fie invocat pentru a sustine ca o lege care incrimineaza legaturile sexuale impotriva...bunului simt este justa.

Citat:
Nu uitați că și BRU a fost desființată în baza unei legi.
Domnul nostru a spus ca homosexualitatea este pacat. Deci, o lege care incrimineaza homosexualitatea nu poate fi injusta. Spre deosebire de dv, eu nu cred ca toti legislatorii din toate tarile, au fost niste...nesimtiti, secol dupa secol.

Dimpotriva, Domnul nostru nu a spus sa fie interzis cultul Sau. Deci, un normativ care sa desfiinteze BRU este injust.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 21:05:54
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
chiar ar fi o problemă și profesorul respectiv ar avea nevoie de consiliere din partea părintelui său duhovnic, ar trebui ajutat să înțeleagă că el are misiunea de a forma creștini ortodocși, nu habotnici ortodoxiști...
Sfintii Parinti au luptat impotriva altor religii (nu impotriva oamenilor din alte religii, ci au incercat sa ii atraga la ortodoxie) si au sustinut sus si tare ca numai ortodoxia e mantuitoare. Sunt si ei "HABOTNICI ORTODOCSI"?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11