Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2013, 19:13:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

” Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.
Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin. ”

” Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, ajutătoarea săracilor și primitoarea străinilor, bucuria celor întristați și acoperământul celor necăjiți, vezi nevoia mea și necazul meu; ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi, dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin ”

” Important este însă pentru noi să avem conștiința legăturii cu Maica Domnului și să ne simțim angajați întru cinstirea Maicii Domnului ca să fim în cultul Bisericii noastre, să fim încadrați în cultul Bisericii noastre, nu numai la sărbătorile Maicii Domnului, ci totdeauna când ne aducem aminte și de Maica Domnului, și să o ținem în cinstirea care i se cuvine celeia ce este, după exprimarea Bisericii, “mai înaltă decât cerurile și mai curată decât strălucirile soarelui”, ca ceea ce este “mărirea a toată lumea”, ca ceea ce “din oameni a răsărit și pe Stăpânul – pe Domnul Nostru Iisus Hristos – L-a născut”. Să avem conștiința aceasta a măreției Maicii Domnului și să ne simțim sub acoperământul ei, în ocrotirea ei, în cuprinsul atenției ei și pentru fiecare dintre noi. În cazul acesta suntem în rosturile pe care le vrea Biserica noastră și pe care Biserica noastră ni le pune în atenție.
Cât privește pe cei care nu sunt cinstitori ai Maicii Domnului, străini de ortodoxie, eterodocșii, să ne rugăm lui Dumnezeu să-i miluiască și să ne pară rău că n-au bucuriile pe care le avem noi din cinstirea Maicii Domnului, că n-au ajutorul pe care-l avem noi din cinstirea Maicii Domnului. Cred că Maica Domnului va fi bună și cu necinstitorii ei, sau în orice caz va fi bună cu cei care nu o cinstesc pur și simplu, nu că au ceva împotriva Maicii Domnului, pentru că Maica Domnului e bună și o să-i înțeleagă și pe cei care sunt cuprinși de neputința aceasta a mândriei sau de păcate care nu-i lasă să înțeleagă lucrurile așa cum sunt, pentru că nu se lasă conduși de Biserică. Părintele Arsenie Boca, Dumnezeu să-l odihnească, zicea că “în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” așa că Maica Domnului o să-nțeleagă pe cei care au avut minte strâmbă și noi dorim ca oamenii să aibă măcar bucuria pe care o avem noi din faptul că suntem cinstitori ai Maicii Domnului. Dumnezeu să ne ajute! ” ( Arhimandrit Teofil Părăian )
Vechi 03.07.2013, 19:33:02
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Preacurată Născătoare de Dumnezeu, că nu sunt vrednic, nici în stare să caut și să privesc spre înălțimea cerului, încovoiat fiind de greutatea păcatelor mele. Deci cu dreptate este ca eu, desfrânatul, eu, spurcatul, cel ce am greșit mai mult decât tot omul să fiu urât, ca un necurat, de tine, cea curată, de tine, cea fără prihană, de tine, cea neîntinată, și cu sufletul, și cu trupul. Dar fiindcă te-ai arătat Maică Aceluia ce „nu a venit să cheme pe cei drepți, ci pe cei păcătoși la pocăință”, iată cu frică mă apropii de tine, cerând să iau iertare prin tine greșelilor mele celor nepovestite.
Deci să nu mă treci cu vederea, Stăpână de Dumnezeu Născătoare, nici pe mine cel leneș, necurat, nevrednic cerului și pământului și vrednic de toată munca și pedeapsa, cel ce mai mult decât toată firea omenească an greșit, ci urmând milostivirea și iubirea de oameni a Fiului și Dumnezeului celui bun, caută spre mine cu ochiul tău cel milostiv și primește această proastă și trândavă rugăciune a mea, și ducând-o Fiului tău și Dumnezeu, cere-mi mie iertare, Preacurată, de cele ce nebunește în viață am săvârșit, înputernicindu-mâ cu rugăciunile cele bine primite către Fiul tău, să întâmpin cu osârdie și slujbele cele de amiază și de noapte și de miezul nopții și de dimineață. Așa, Stăpână de Dumnezeu Născătoare, nu lepăda suspinele mele cele din inimă, nu trece cu vederea tânguirile mele. ci caută spre dorul meu cel înfocat către tine, nu stinge nădejdea mea spre tine, ci primește ticăloasa mea cerere, nu mă lepăda pe mine de la fața ta, ca nu cumva vicleanul vrăjmaș, aflându-mă pustiu și gol de acoperământul și sprijineala ta, să mă smerească și să mă înghită cu desăvârșire.
Pentru aceasta întâmpină-mă și mă sprijinește, Preafărădeprihană, pe mine, păcătosul și smeritul. Și mă scoate din tirania cea amară a diavolului. lzbăvește-mă de pândirea și de bântuiala viclenilor draci și mă învrednicește fără de împiedicare să viețuiesc și împărăția cerului să o dobândesc, pentru că ai putere, fiind Maică a lui Dumnezeu. Ca și eu, prin tine dobândind mântuire, totdeauna să măresc și să slăvesc sprijinirea ta cea adevărată și temeinică, pentru că binecuvântată ești în vecii vecilor. Amin.

(Din rugăciunile Sfinților Părinți publicate de
Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), traduse în românește la Mănăstirea Neamțul (1827))
Vechi 05.07.2013, 20:34:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Preasfăntă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Doamna lumii, lauda mea, nădejdea mea, scăparea mea, părtinitoarea mea, acoperământul, mângâierea, veselia mea, mi- luiește-mă pe mine cel stăpânit de multe greșale și arată îndurările tale cele grabnice către mine, păcătosul și cu totul spurcatul. Ceea ce ai născut Lumina cea adevărată, luminează ochii cei înțelegători ai inimii mele. Ceea ce ai purtat în pântece Izvorul nemuririi, înviază-mă pe mine, cel omorât de păcat. Maica cea bună a Celui bun, cea iubitoare de oameni a Celui iubitor de oameni, cea milostivă a Celui milostiv, a Preaînduratului Dumnezeu, dă umilință și zdrobire în inima mea, scoate-mă din robiile cugetelor mele și dăruiește-mi minte mâhnită și ostenitoare intru această slăvire a ta. Și imi dă mie lacrimi de pocăință și de umilință, ca să laud și să slăvesc întru tot sfânt numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Ceea ce singura esti bucurie celor scârbiți și părtinitoare celor ce se nedreptățesc, mângâierea celor ce plâng și ajutor celor neajutorați, cercetare celor neputincioși, acoperământ și sprijineală celor ce se chinuiesc, liman celor ce se înviforează și toiag orbilor, povățuitoare celor rătăciți și scăpare tare celor din nevoi, Născătoare a lui Dumnezeu cu totul fără de prihană, ia aminte la această ticăloasă și netrebnică rugăciune a mea, pe care o aduc ție cu inima strânsă și scapă-ină de viforul cel rău al gândurilor. Izbăvește-mă de somnul cel greu care mi sa pricinuit din lenevire și depărtează de la mine trândăvia cea cumplită. Izbăvește-mă de tirania cea amară a dracilor, scoate-mă din obiceiul cel rău al patimilor și, precum știi, mântuiește-mă pe mine, nevrednicul robul tău, cel ce intru tine, după Dumnezeu, mi-am pus nădejdile mântuirii.
Dă-mi mie, Preacurată, cu osârdie să fac poruncile Fiului tău și Dumnezeului nostru și să păzesc totdeauna așezămănturile Lui cele mântuitoare și mă întărește sâ-I înalț cu cuget treaz și cu minte deșteaptă cântări de slăvire bine primite. Căci nădăjduind întru tine, Pricinuitoarea bunătăților și Ajutătoarea, aduc această cerere, așadar, să nu cad din nădejdea cea către tine, Preacurată, nici să mă întorc smerit și rușinat ci să aflu prin tine , de Dumnezeu dăruită Stăpână, sfârșit grabnic cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutătoare a noastră, a păcătoșilor, și împlinitoare a cererilor mele, să te laud și să te măresc pe tine, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

(Preluate din Rugăciunile Sfinților Părinți
publicate de Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), tradus e în românește la Mănăstirea Neamțul (1827).

Va doresc un sfarsit de saptamna binecuvantat.
Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ocroteasca.
Doamne ajuta!
Vechi 10.07.2013, 20:18:10
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.

Last edited by cristiboss56; 10.07.2013 at 20:28:49.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2013, 21:16:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O, Fecioară preamărită, înfrumusețarea prodromiților și lauda închinătorilor, tu i-ai spus Sfântului Petru Athonitul ca "Muntele Athosului l-am ales din toate părțile pământului și am hotărât să îl afierosesc spre a fi îndestulată locuință monahilor si pustnicilor", și în acest munte ai voit a aduce icoana ta. O,împăcarea noastră cu Dumnezeu, care ne-ai dăruit nouă praznic de minuni izvorâtor al icoanei tale, nimeni n-a pierit din cei ce aveau spre tine nădejdea bunei credințe. Tu, care împletești cununi după vrednicie celor ce te lauda și dăruiești cererile tuturor ce te cinstesc după cuviință, din negura patimilor mântuiește-ne, curățind necurăția noastră. Neadormită nouă păzitoare, care degrabă îi întâmpini pe cei ce te cheamă, dat-ai robilor tăi chipul feței tale cel preacinstit și cu totul luminos, pe care îl sărutăm mulțumind, și cu dragoste și credință închinându-i-ne. Arată-ți milele tale, Născătoare de Dumnezeu, primind cererile de folos ale robilor tăi. Depărtează de la noi norul patimilor și al ispitelor, izbăvește-ne de toată vătămarea trupească și sufletească și fii mijlocitoare a mântuirii noastre. Ajută-i pe cei ce cu dragoste se închină chipului tău nefăcut de mână omenească, ca să cinstim înfricoșatele minuni, semnele mai presus de fire ale icoanei tale. O, pavăză tare a clerului bisericesc și sprijin al celor din cinul monahicesc, miluiește și mântuiește cu rugăciunile tale pe ortodocșii arhierei, preoți și diaconi, pe toți monahii și pe tot poporul la icoana ta făcătoare de minuni. Caută spre noi cu milostivirea ta si cu rugăciunea ta, învrednicește-i pe toți creștinii să viețuiască cu Hristos și în locașurile cerești să se desfăteze. Cercetează-ne, maică iubitoare de fii, pe noi, robii tăi, cu darul tău și dăruiește celor neputincioși tămăduire și sănătate desăvârșită, liniște celor înviforați și mântuire tuturor, în vecii vecilor. Amin.

Vechi 12.07.2013, 20:51:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

ICOANA FACATOARE DE MINUNI DE LA MÂNASTIREA PRODROMU DE PE MUNTELE ATHOS

Rugaciunea pe care o spun preotii este urmatoarea:
"Prea Sfânta Stapâna, de Dumnezeu Nascatoare, pururea Fecioara Marie, protectoarea si aparatoarea noastra, cerem a Ta nebiruita aparare.
Împarateasa Cerului si a pamântului, ceea ce ai cu dreptate numele de 'Prodromita', adica înainte-mergatoare, întareste-ne întru lucrarea faptelor bune si ne du de mâna întru împaratia cea cereasca; povatuieste-ne pe noi, toti drept credinciosii crestini, spre a vedea si vesnic a ne îndulci de marirea Fiului Tau si Dumnezeul nostru, ca Binecuvântata si Prea Proslavita esti, în vecii vecilor.
Amin".

Chipul minunilor Tale nu poate mintea noastră a-l tâlcui după vrednicie, dar ca Una Ce ești Mireasă împodobită cu darurile Duhului, Fiică binecuvântată a Tatălui și Maică preacurată a Cuvântului dăruiește din destul talanții milostivirii Tale celor ce cad cu credință înaintea icoanei Tale și cu glasul inimii strigă către Tine: Stăpâna lumii, nu ne lăsa pe noi, robii Tăi lipsiți de adăparea din izvorul darurilor Tale, cu curățește sufletele noastre trimițând ploaia rugăciunilor Tale și cu razele Soarelui dreptății pe Care-L porți în brațele Tale, arătându-Te cer înțelegător, luminează mintea noastră, ca să ne suim gândurile pe muntele slavei dumnezeiești, unde să-Ți cântăm Ție: Bucură-Te, Marea cea lină a milostivirii, care ne porți pe noi cu valurile rugăciunilor Tale la limanul mântuirii, Munte îmbrățișat de Lumina Cea necuprinsă, care luminezi cămările inimilor noastre, bucură-Te, Stâlpul de foc al rugăciunii care aprinzi făcliile gândurilor credincioșilor, Maica Domnului, Prodromița, Nădejdea și Acoperământul sufletelor noastre !

La prăznuirea icoanei Tale, pe toți ne-ai adunat din toate laturile pământului, făcându-Te nouă Scară a rugăciunii, ca urcând cu gând smerit treptele inimii, să înălțăm Ziditorului cântarea de: Aliluia !
Vechi 12.07.2013, 20:52:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O, Maică a Domnului, Prodromița, Ceea ce ne-ai dăruit nouă icoana Ta prin minune dumnezeiască zugrăvită ca ușă spre intrarea în cămara minunilor tale celor multe, nu trece cu vederea acum pe robii Tăi, cei ce se primejduiesc pe marea ispitelor, ci Însăși ca O Înaintmergătoare apucă cârma minții noastre și ne călăuzește la limanul Adevărului, ca să cântăm Stăpânului cu mulțumire : Aliluia !
Vechi 12.07.2013, 20:53:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PRODROMIȚA

O, Împărăteasă Prealăudată a îngerilor și Acoperământul milostivirii neamului omenesc, Maică a Domnului, Ceea Ce întru minunată icoana Ta ne-ai dăruit nouă chipul frumuseții Tale, nu-Ți întoarce nici acum fața Ta de la robii Tăi cei cu gândurile plecate spre cele pământești. Cu cheia rugăciunii Tale descuie-ne ușa milostivirii Fiului Tău și ne primește și pe noi, nevrednicii, în cămara cea de nuntă a Înțelepciunii, ca împreună cu îngerii să-Ți aducem jertfa laudelor dumnezeiești.
Pe mine, cel nepriceput întru cuvânt și străin de tainele rugăciunii, care port în călătoria mea prin deșertul patimilor povara sufletului sărăcit de roua evlaviei și de tăria credinței, cu milostivirea Ta mă cercetează. Ca Una Ce vezi de aproape slava cea preaînaltă a Treimii și primești cununile laudelor din mâinile îngerilor, pleacă-Ți blânda privire pe care ai închipuit-o în icoana Ta și ai dăruit-o nouă spre mângâiere în necazuri. Vezi rănile sufletelor noastre Preacurată, vezi că untdelemnul pocăinței ne lipsește și pururea cădem în prăpastia păcatelor. Vezi inima noastră tulburată de gândurile cele rele și cu fulgerul rugăciunii Tale gonește de la noi toată neînțelepciunea. Ridică mintea noastră din adâncul patimilor și-i arată întru lumina Duhului pe Cuvântul Cel născut din Mintea Cea dintâi.
Iată, eu, cel lipsit de evlavie și cumplit rănit de fiarele păcatelor mele, plec genunchii inimii mele înaintea Ta și Te rog ca să îmi ierți îndrăzneala întru nepricepere și Însăți să zugrăvești în sufletul meu icoana tainelor Tale. Cu dumnezeiasca Ta înțelepciune închipuie și în icoana cea părăsită a inimii mele chipul celor trei virtuți, credința, nădejdea și dragostea, spre asemănarea Treimii. Mută dorirea mea cea stricată de la cele pământești spre cele cerești și cu focul râvnei după Adevăr aprinde inima mea cea de prea mult timp adormită în somnul păcatului. Împacă viața mea Stăpână, cu bogăția rugăciunilor Tale aduse la tronul Treimii și în locul neputinței mele de a mă ruga adu untdelemnul milostivirii Tale.
Osteneala iconarului Iordache ai primit și l-ai făcut pe el părtaș minunii Tale mai presus de cuget. Pe mine, cel neînțelept, mă primește sub acoperământul milei Tale și măcar că nu știu a-Ți zugrăvi icoana laudelor cerești ca mulțumire pentru mijlocirea Ta înaintea Domnului, nu mă lipsi pe mine de darurile Tale neîmpuținate. Ajuns-au în urechile Tale, Fecioară, glasul rugăciunii evreicei ce simțea apropierea morții și ai scăpat-o pe ea din prăpastia pierzării. Ba încă și ușile dreptei credințe i-ai deschis, ca să se facă ea biserică a Duhului Sfânt, lăudându-Te pe Tine, Biserica slavei dumnezeiești. Pe mine, cel ce deși am fost binecuvântat cu darul dreptei credințe, însumi îmi gătesc spânzurare cu legătura fărădelegilor mele, trage-mă din groapa pierzării, întinzându-mi scara rugăciunii Tale. Mustrat-ai pe învățătorul cel întunecat de necredință, dar vai, cât mă rușinez eu, care de prea multe ori am mâniat bunătatea Ta prin tulburarea din puținătatea credinței și prin neluarea aminte la păzirea chipului curat al evlaviei. Cerut-a învățătorul acela să vină icoana la el, dar te-ai împotrivit mândriei lui, însă eu cu nevrednicie stau în sfânt locașul Tău, find pustiit de nădejde, credință, evlavie, frică și dragostea cea după Dumnezeu. Întoarce-Ți fața Ta de maică și spre mine și fă să învieze și în sufletul meu credința cea tare întru milostivirea Ta.
Sfârșit binecuvântat cu pace ai dăruit robului Tău, schimonahul Inochentie, ca să arăți că pe robii Tăi, cei ce cu credință Îți slujesc până la apusul vieții lor nu îi lași în mâinile vrăjmașilor nevăzuți. Pe mine, smochinul cel neroditor, care nici o roadă de credință nu am adus Ție, fiind eu uscat de seceta patimilor, îndură-Te iar și mă stropește cu ploaia rugăciunilor Tale, ca să aduc rod însutit de fapte bune și să iau din mâna Ta prin mila Cuvântului cununa vieții celei veșnice.
Pe monahul Sergie, cel ce se prăbușise în prăpastia neascultării, cu starea Ta de față înaintea Cuvântului l-ai ridicat și i-ai dăruit iarăși auzul cel pierdut, ca să ia aminte la glasul Evangheliei lui Hristos și cu îngerii să-ți aducă Șție totdeauna jertfa laudelor cerești. Pe mine, cel ce în toate zilele vieții mele am mers pe cărările neascultării de părinții cei duhovnicești și adesea am căzut în groapa deznădădjuirii, mă înțelepțește la ascultarea de Fiul Tău, ca să moștenesc și eu, nevrednicul, partea celor mântuiți.
Pe cel ce se îndoia de minunile revărsate prin icoana Ta l-ai îndreptat cu blândețe prin bogăția peștelui dăruit la praznicul Tău. Însăți, ca O Milostivă, adu la masa inimii noastre ca hrană bogată mai ales în ziua prăznuirii icoanei Tale înțelegerile cele dumnezeiești, care luminează sufletul și alungă toată negura patimilor.
Potolește viforul necazurilor pornite asupra noastră cu grabnica Ta rugăciune și întru ispite ne solește răbdare. Schitul Darvari minunat s-a împodobit cu icoana Ta, care ca o legătură a iubirii păzește unitatea între nevoitorii ei. Înaintea icoanei Tale toți plecăm genunchii inimii și căzând înaintea ei cu umilință cerem să se depărteze de la noi toată tulburarea vrăjmașului, ca pacea Mântuitorului nostru să odihnească pururea în sufletele noastre. Deci, ca Una Ce ai fost dăruită de Însuși Cuvântul și Fiul lui Dumnezeu spre păzirea obștii acesteia, împacă-ne pe noi toți, cei greșiți, iarăși cu Cel pe Care în pântecele Tău L-ai purtat ca pe un scaun al slavei. Ca la o iconoamă a tuturor darurilor Duhului la Tine alergăm în necazurile și întristările noastre și Te rugăm să mângâi inimile noastre cu vestirea izbăvirii, ca una Ce ai luat în auzul Tău glasul Arhanghelului, dezlegând blestemul cel pus asupra noastră prin glasul lui Dumnezeu. Înaintea icoanei Tale aducem lacrimile noastre cele de umilință și suspinurile inimilor noastre de la privirea feței Tale nu le tăinuim. Căci pe Tine Te știm Maică Milostivă a Cuvântului și pururea Apărătoare a noastră a credincioșilor, celor gârboviți de prea multe păcate. Știm mulțimea nelegiuirilor noastre cu care am mâniat bunătatea cea multă a Ziditorului, știm nevrednicia noastră, dar încă mai știm că milostivirea Ta este neasemănată și nu este păcat ca să Te împiedice pe Tine a ne zidi nouă iarăși podul împăcării noastre cu Dumnezeu.
Caută cu milă, Împărăteasă Prealăudată, Care stai pe scaunul slavei și primești cununile laudelor îngerești, și spre oștea schitului acestuia și ca o iconoamă înțeleaptă rânduiește toate spre mântuirea tuturor, căci în mâinile Tale s-a dat cârma mântuirii obștii acesteia, ca pe toți să-i primești cu bunăvoință în cămările cerești.
Celor își pleacă genunchii sufletelor și ai trupurilor înaintea icoanei Tale celei de minuni izvorâtoare, cerând grabnică izbăvire din adâncul necazurilor, le răsplătește cu bogatele Tale daruri, ca ieșind nerușinați din biserica Ta să ne facem și noi mărturisitori ai minunilor Tale, strigând: Bucură-Te, Împărăteasă a Luminii, Care prin arătarea strălucitului Tău chip în icoana Ta ai voit să ne chemi pe noi cu glasul cel tainic al Duhului la lucrarea cea duhovnicească, spre a preface inimile noastre stricate de păcat în icoane ce oglindesc slava Treimii.

Sa ne rugam icoanei Maicii Domnului “Prodromita”,sa faca minuni si in viata noastra,sa ne daruiasca multa sanatate si sa ne calauzeasca pasii pe calea cea dreapta.
Sfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara,milueste-ne pe noi pacatosii.
Doamne ajuta!

Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, sfintei și dumnezeieștii icoanei tale cu dragoste și cu credință închinându-ne, o sărutăm mulțumind; căci prin ea celor credincioși dăruiești cu adevărat tămăduiri sufletelor și trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale, slavă milostivirii tale, slavă purtării tale de grijă, Ceea ce ești Una Binecuvântată.
Vechi 12.07.2013, 20:54:01
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Nectar de milotivire, Stăpână, ne-ai izvorât nouă, prin ivirea sfintei tale Icoane, de unde curg râuri dulci și prea veselitoare, fântâni preacurate și pâraie de viață purtătoare, din care, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, pe mine, cel ce mă închin ei cu credință, adapă-mă, Preacurată. (din Canonul Icoanei ce se citește la Utrenie)

O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.

Veniți acum să dănțuim în duhovnicești cântări, o, iubitorilor de praznic! Și cu credință să prăznuim, cinstind pomenirea înfricoșatei și preaslăvitei minuni a Maicii lui Hristos Dumnezeu, care, cu negrăit chip, și-a închipuit dumnezeieștile fețe pe sfânta sa Icoană, de la care primim tot felul de tămăduiri. (dintre Laudele ce se cântă la Utrenie)
Cu umilinta sa cantam,Sf. Marie roaga-te lui D-zeu pentru noi !
Vechi 23.07.2013, 22:15:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Maică Sfântă,

-Maică Sfântă,

Maică Sfântă,

De ce-i răutate multă,

Încât inima se-afundă?

- E mai multă bunătatea,

Acoperă nedreptatea.

Dar nu o puteți vedea,

De aveți inima rea.

Și nu o puteți simți,

Dacă nu veți pătimi.

Veniți toți la Fiul meu,

El vă mântuie de rău!

Vă deschide ochii vieții,

Spre vederea bunătății.

Mă rog pentru voi mereu,

Să v-ajute Dumnezeu.

Trebuie și ruga voastră,

Ca El să vă mântuiască.

Sub privirea de creștin

Apa se transformă-n vin,

Iar cel mai amar pelin

Capătă un gust divin.

Asta e menirea voastră:

Dragostea să prisosească,

Încât răutatea lumii

Și goliciunea minciunii

Să dispară, precum ceața

Se-mprăștie, dimineața.

Străluciți cu inimi calde

Și cu rugăciuni înalte.

Răspândiți roua dreptății;

Asta-i calea bunătății.

- Maică Sfântă,

Maică Sfântă,

De ce inima nu cântă,

Dragostea nu ne-nfierbântă

La o viețuire sfântă?

- Lacrimile mele curg

Pentru cei ce nu ajung

Să-L vadă pe Fiul meu,

Iisus Hristos, Dumnezeu.

Cât trăiți pe astă lume

Este timp pentru minune,

Ca inima să tresalte

La viața cea fără moarte.

Nu vă deznădăjduiți,

Copiii mei mult-iubiți!

Nu vă uitați rugăciunea,

Cu toată amărăciunea;

Într-o zi, Domnul va da

Și inima va cânta:

Cântec îngeresc, curat,

Ce curge neîncetat.

Sfânt izvor de nemurire,

Ruga cea fără oprire.

Ea vă va fi apă vie,

Necurmată bucurie.

Eu mă rog să o primiți

Și nicicând să n-o opriți.

Fiul meu să dăruiască

Rugăciunea îngerească

Către firea omenească.

- Maică Sfântă

Și Fecioară,

De ce grija ne-mpresoară

Ziua toată, -întreaga seară?

Cum uităm de tine, Sfântă,

Chiar de-avem durere multă?

- Voi uitați, eu nu vă uit,

Fii creștini de pe pământ!

Voi nu știți că, nevăzut,

Eu vă mângâi cu dor mult.

Ochiul vostru ostenit,

Al vostru obraz muncit,

Părul vostru-ncărunțit,

Sufletul vostru mâhnit,

Le învălui cu privirea

Și le-nfășor cu iubirea.

Nu vă temeți de nevoi,

Ci aveți frică de voi,

Ca să nu alunecați

În păcate, ci să stați

Treji în luptă și în rugă,

Căci mila o să v-ajungă.

Goniți grija cea lumească

Pentru pacea îngerească.

În case, s-aveți icoane,

Ce vă feresc de uitare.

Când priviți spre chipul meu

Și spre al lui Dumnezeu,

Amintiți-vă îndată

Că Dumnezeu vă e Tată,

Nu vă uită niciodată,

Ci de grijă El vă poartă.

- Maică Sfântă,

Nenuntită,

Și cu haină aurită,

Cum ne putem feri fiii,

Toți urmașii, toți copiii,

De ispite necurate

Ce-s în lume presărate?

- Luați aminte, dragii mei,

Să nu faceți din prunci, zei.

Nu vă închinați la fii,

Chiar de-s ai voștri copii.

Ca s-aveți urmași curați,

La inimi nevinovați,

Cu blândețe-i îndreptați,

Calea bună le-arătați,

Calea Domnului Hristos,

A Pruncului luminos.

Mult mă rog pentru părinți,

Ca să aibă fii cuminți;

Să aibă înțelepciune,

Să știe cum să-i îndrume.

Mă rog pentru-nvățători,

Să fie luceferi, sori,

În drumul copiilor,

În viața tinerilor.

Slujbele Bisericii,

Întărirea creșterii.

Cuvântul dumnezeiesc,

Ajutor de sus, ceresc.

Adevărul învățați

Pe copiii luminați,

Și cum să-și înalțe ruga,

Ca la Domnul să ajungă.

Amintiți-le mereu

Cât de bun e Fiul meu,

Cât de mult îi ocrotește,

Cât de tare îi iubește!

- Măicuță ocrotitoare,

Din icoană veghetoare,

De ce, Maică, pe de-o parte

Însetat-am de dreptate,

Dar mă port cu lașitate?

- Ai răbdare, fiu creștin,

Chiar dacă de dor ești plin.

Nu poți fi bun dintr-o dată

Și cu inima curată.

Roagă-te și te veghează,

Căci păcatul te-nnoptează.

Roagă-te și te căiește,

De tot ce te depășește.

Roagă-te și te silește

Și darul ți-l înmulțește.

Pic cu pic și strop cu strop,

Mai agale și-n galop,

Sufletul tău însetat

Va fi binecuvântat.

Ține-te pe calea dreaptă

Cu inimă înțeleaptă.

Nu te teme să fii bun,

Chiar de ești crezut nebun.

Lasă-ți dorul să doinească,

Inima să-ți gângurească

Spre luminarea cerească.

Maicuta Domnului sa va ocroteasca.
Doamne ajuta!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru claudiu-marius Rugaciuni 208 18.02.2019 20:00:38
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... dorinastoica14 Diverse Sarbatori 18 25.03.2018 04:20:35
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu alecsandru Rugaciuni 20 06.02.2010 18:42:59
Maria Nascatoare de Dumnezeu danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 28 29.08.2008 12:39:39