Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2013, 17:35:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Definiti eutanasierea.
Au mai fost cazuri in care au fost eutansiati unii caini si li s-a dat cu bata in cap sau au fost injectati in inima cu acid. In tarile civilizate nu vezi asa ceva.
Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt exasperati.
In tarile civilizate, cainii nu sunt prinsi ca pe urma sa li se dea iar drumul pe strazi.

Citat:
Nu as vrea sa se rezolve problema cu taiatul gatului, caci violenta nu e prea draguta nici macar in cazul cainilor.
In tarile civilizate, unde sunt eutanasiati, nu li se taie gatul.

Citat:
Apoi, nu toate tarile au termen de 15 zile si au multi voluntari care doresc sa rezolve problema si sa fie bine si ptr. oameni si ptr. animale.
Serios? Zi-mi si mie o tara care tine cainii in tarcuri pana mor de batranete, pe banii publici.
Da, la noi voluntarii se ocupa cu lobby asupra factorilor de decizie ca acesti caini sa manince oameni si banul public.

Citat:
Adica, au cel putin o asociatie care se ocupa cu treaba asta, un fel de protectia animalelor sau politia animalelor(nu se ocupa doar cu animalele de pe strada, ci si cu stapanii care trateaza animalele cu cruzime, dar in acelasi timp nu sunt fanatici).
Si cu protectia oamenilor cum ramane?

Citat:
Apoi, inainte de eutanasiere, cainii sunt sterilizati, indiferent ca vor fi adoptati sau nu.
Motivul ar fi..?

Citat:
Daca sterilizarea s-ar fi facut cand a fost promisa, nu ar mai fost asa multi caini ca acum.
Serios??
Adevarul e ca sterilizarea nu poate tine ritmul cu inmultirea lor.
Si nici nu exista interes in acest sens.

In nici o tara civilizata, cainii nu sunt sterilizati si lasati liberi pe strazi.

Citat:
Nu stiu daca in Rou o sa se rezolve problema civilizat, caci politicienii sunt dupa bani, iar oamenii ori nu se implica si vor sa faca altii ptr. ei, uitand ca si ei fac parte din comunitate, ori sunt in extrema cealalta si se inchina la caini.
Pai asta este solutia "civilizata": se pompeaza bani in sterilizarea cainilor, vaccinarea lor, iar problema ramane, la schimb, pentru banii astia avem oameni muscati si omorati.
Vechi 02.09.2013, 18:44:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Cumplita stire,sarmanul copil.Copilul era orfan de mama ? Cum de era singur nesupravegheat prin terenuri pustii,la 4 ani???
Despre caini ce sa mai zic? Daca autoritatile nu au gasit nici o solutie in ultimii 10 ani ...?!???

Contul meu de FB este plin cu activitatea unor voluntari care nu mai prididesc cu sterilizarea si plasarea animalelor de pe strazi-pe cont propriu,basca ca in fiecare saptamana gasesc cutii si plase de plastic in care sunt aruncati pui de caini si mai nou,de pisica.
Asa ceva nu se mai poate!Asa tara? Asa mentalitate? Asa oameni?
Ii arunci pe strazi ca sa-si bata altii capul cu ei? Ca sa creasca fara stapan si sa atace oameni nevinovati?
Nu isi asuma nimeni responsabilitatea greselii?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 19:06:45
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

copii erau in parc cu bunica , iar ea i-a pierdut o secunda din vizor. a fost suficient. Saraca familie!
La mine in fata blocului e o haita intreaga, ziua este ok, seara si noaptea nu poti circula, devin foarte agresivi. Iar oamenii ii hranesc ca le e mila de ei....
Vechi 02.09.2013, 21:43:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

1. Cum se jucau acei copii atat de departe de bunica lor? Este si vina ei.
2. Si eu spun ca nu s-a facut si probabil nici acum nu se face sterilizarea asa cum trebuie, altfel nu continuau sa se inmulteasca asa.
3. Este crestin sa ceri omorarea de animale? Este asta o solutie la problema in cauza?
Cainii nu au vina. Oamenii sunt vinovati. De atata amar de vreme sunt aruncati pe strazi, batuti, maltratati, stau fara hrana si apa, sunt chinuiti, racolati de hingheri in mod barbar. Cainii astia sunt traumatizati si asta este rezultatul.
De ce nu sunt adunati si dusi la sate. In fiecare curte macar cate un caine?
Ar fi loc destul.
Sa nu uitam ca exista si destula lume muscata de caini de rasa, chiar de proprii caini. Cu aia ce facem atunci?
4. Si oamenii trebuie invatati sa umble cum trebuie cu animalele. Atata cu cele proprii, cat si cu cele de pe strada.
Eu as vrea sa inteleg de ce acesti caini musca anumite persoane, sau in anumite conditii.
Cainii nu se reped fara motiv, nu cred. Din cate vad la televizor nici macar lupii nu musca oamenii, asa aiurea. Am vazut la televizor si un serial filmat la un adapost de animale de langa Cluj, care a ars recent.
Era un om care ingrijea si iubea acei caini si nu a patit nimic.
Sunt destui oameni care cresc caini acasa, sau care lucreaza in gardini zoologice. Ei cum fac oamenii aceia de nu sunt muscati?

Si mie imi pare rau de cei care sunt muscati si sufera. Dar as vrea sa pricep de ce se intampla asta. Stiu ca sunt multi care au mare frica de caini si asta este foarte rau, pentru ca acestia simt si e pericolul mai mare.

Este simplu si rapid sa omori. Prin asta suntem insa mai presus decat cainii? ai destepti? Mai buni?
De unde au aparut acei caini pe strada? Nu cumva tot oamenii i-au abandonat, cu ani in urma? Nu sunt cumva oamenii vinovati totusi de aceasta drama?
Se spune: "vai, cei care ii iubesc si hranesc, sa-i ia acasa". Sunt multi care o fac, dar nu toti pot asta. Nu au conditii. Plus ca si la bloc am inteles ca au scos mai nou legi care interzic sau ingradesc posesia unui caine.
Vechi 02.09.2013, 21:51:50
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Sunt pentru eutanasiere. Asa nu se mai poate.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 22:04:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Cum se jucau acei copii atat de departe de bunica lor? Este si vina ei.
Poate este si vine ei, nu vreau sa imi imaginez durerea pe care o traieste acum. Dar problema este alta: in ce tara traim daca iesi in parc cu copiii si sunt mutilati, omorati de caini? Unde s-a mai pomenit asa ceva?

Citat:
2. Si eu spun ca nu s-a facut si probabil nici acum nu se face sterilizarea asa cum trebuie, altfel nu continuau sa se inmulteasca asa.
Oare de ce nu se face sterilizarea asa cum trebuie si cine raspunde de asta?

Citat:
3. Este crestin sa ceri omorarea de animale? Este asta o solutie la problema in cauza?
Dar este crestineste sa iti omoare cainii copilul? Cand animalul devine un pericol, omul trebuie sa ia atitudine, sa restabileasca un echilibru, o stare de normalitate.

Citat:
Cainii nu au vina. Oamenii sunt vinovati. De atata amar de vreme sunt aruncati pe strazi, batuti, maltratati, stau fara hrana si apa, sunt chinuiti, racolati de hingheri in mod barbar. Cainii astia sunt traumatizati si asta este rezultatul.
Si mai spun iubitorii de caini ca le fac un bine ca ii lasa in strada.

Citat:
Cainii nu se reped fara motiv, nu cred.
Nu este adevarat, cainii se reped si fara motiv, asa din senin.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 22:10:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Hai mai Ekaterina! Dar cainii sunt animale. Ei nu stiu ce fac! Nu sunt crestini!
Sunt insa tot fapturi ale lui Dumnezeu. Tot El i-a creat.

Si nu, nu cred ca se reped din senin. Sunt traumatizati.

Si atunci sa se introduca si pentru oameni peste tot pedeapsa cu moartea! Daca e pe asa.
Vechi 02.09.2013, 22:42:54
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Sophia daca sobolanii iti invadeaza casa nu pui otrava?
Cainii traiesc in haita , sunt teritoriali, si oricine le trece granita ei normal ca atatca. La ei legea e in sange, de aceea noi trebuie sa luam masuri. Ai gandit inainte sa scrii? Ce pericol ar reprezenta un copil de 4 ani pt un caine, stiut fiind ca animalele iubesc copii. Aici e vorba ca animalul si-a aparat teritoriul. Si sa dai vina pe o femeie in varsta cu 2 nepoti este groaznic, sa nu ai siguranta sa te plimbi in oras fara sa fii atacat?

Cainii nu au ce cauta in haite peste tot in orase, iar eu am animal de companie!
Si eu am patit-o , vagabonzi care ies de sub masini din senin si ataca. Doamne fereste de mai rau!

Last edited by Jamaica; 02.09.2013 at 22:49:38.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 22:56:13
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Hai mai Ekaterina! Dar cainii sunt animale. Ei nu stiu ce fac! Nu sunt crestini!
Sunt insa tot fapturi ale lui Dumnezeu. Tot El i-a creat.
Da mai Sophia, cainii sunt animale, dar este vorba de noi, oamenii: este crestineste sa vezi cum cainii iti omoara copiii si sa nu faci nimic, sa nu iei nicio masura. Sa dai din cap si sa spui ca nu ai ce sa faci, ca sunt si ei tot fapturi ale lui Dumnezeu. Da, Dumnezeu a creat animalele, dar a lasat o ordine, o ierarhie. Nu este normal sa traiasca haite de caini pe strada, animalele au un rost, un scop...

Citat:
Si nu, nu cred ca se reped din senin. Sunt traumatizati.
Dar oamenii nu sunt traumatizati de latratul lor din timpul noptii, de agresivitatea lor atunci cand sunt in haite?! Copiii care sunt muscati de caini fara vina cum sunt?

Citat:
Si atunci sa se introduca si pentru oameni peste tot pedeapsa cu moartea! Daca e pe asa.
Nu poti sa compari omul cu animalul, este foarte deplasat. Iubesc animalele, nu le doresc raul, dar nu in felul in care s-a ajuns. Cand ies in parc cu cei mici trebuie sa ii tin pe langa mine, sa nu alerge, ca este posibil sa ii muste un caine, sa nu se duca pe iarba ca este foarte posibil sa calce in mizerie de caine, nu mai spun cat este de periculoasa...
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 23:12:57
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Ba da, ai dreptate. Si oamenii sunt traumatizati. Dar ei pot sa faca ceva, sa ia niste masuri.
Cainii nu pot. Ei nu pot decat sa muste, sa se apere.

Si nu este deplasata comparatia mea. Un om care face ceva rau, desi are mintea si poate sa n-o faca, il lasam in pace, dar pe un caine il omoram.
Cati oameni, raufactori, nu sunt pedepsiti?

Cainii nu sunt vinovati pentru situatia lor. Intelegi asta? Numai oamenii sunt vinovati pentru tot. Si pentru acesti caini care musca. Nu pe caini trebuie sa-i pedepsim, ci pe oamenii vinovati de asta.

Si inca ceva: trebuie sa-ti inveti copiii sa se poarte cu animalele, in special cu cainii.
- sa nu le faca rau
- ca sa mangai un caine dragut al cuiva, intrebi mai intai despre caine si daca poti sa-l mangai
- nu fugi, nu faci miscari bruste
- nu tipi la el, nu-l lovesti, nu-l tragi de coada
- nu ai frica
Asta am invatat si eu.
Majoritatea cainilor au frica de copii, pentru ca acestia nu stiu sa se poarte cu ei. Nu stiu. Asa este.
Aici cand iei un caine de undeva, ceri si ti se dau informatii despre el, printre care si: accepta copiii? Mai mari, mai mici, etc.
Da, si mie imi mai este frica uneori si da, nu mi s epare normal sa umble in haite pe strazi. Dar repet, ce vina au ei pentru asta? Vor ei sa stea asa pe strazi ca vai de mama lor? Nu si-ar dori o casa, o familie undeva, conditii?

Si nu, n-as pune otrava la sobolani. As avea grija sa nu ajung sa am sobolani in casa.
Eu iubesc animalele. Unele pot dauna, dar mai sunt si alte solutii.
Nu pot sa cred ca trebuie sa omoram, sa fim criminali, de animale vii. Sa te uiti in ochii lor si sa-i omori cu sange rece.

Last edited by sophia; 02.09.2013 at 23:22:09.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36