Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2013, 23:20:54
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Cainii nu sunt in nicio situatie, este starea lor naturala sa se apere. Este instinct NU trauma :) Nenatural este sa stea in orase in haite!

iar copilasul acela nu cred ca a apucat nici sa se tipe da sa traga de coada. Si nu e singurul caz, au mai fost oameni omorati de caini si adulti. Sophia ai incercat sa intrii in curtea unui om care are caine slobod? este acelasi lucru. Strada e curtea lor, si tu esti cel care le trece teritoriul. Repet daca ai gandaci de bucatarie dai cu raid, vin lacustele stropesti recolta, ai sobolani pui otrava.

As vrea sa te vad aducand aceste argumente de fata cu cei care au fost muscati de cainii fara stapan, ca sa nu zic de tragedia de astazi.

Sa iti fie frica sa te deplasezi in oras cu bicicleta, role, sa alergi in parc sau sa stranuti ca sar cainii? Cat intelege un copil de 4 ani sa nu alerge in parc? Parca aveai copii acasa, scuza-ma dar destul de infantil ceea ce spui

Last edited by Jamaica; 02.09.2013 at 23:23:34.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 23:32:52
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ba da, ai dreptate. Si oamenii sunt traumatizati. Dar ei pot sa faca ceva, sa ia niste masuri.
Cainii nu pot. Ei nu pot decat sa muste, sa se apere.

Si nu este deplasata comparatia mea. Un om care face ceva rau, desi are mintea si poate sa n-o faca, il lasam in pace, dar pe un caine il omoram.
Cati oameni, raufactori, nu sunt pedepsiti?

Cainii nu sunt vinovati pentru situatia lor. Intelegi asta? Numai oamenii sunt vinovati pentru tot. Si pentru acesti caini care musca. Nu pe caini trebuie sa-i pedepsim, ci pe oamenii vinovati de asta.

Si inca ceva: trebuie sa-ti inveti copiii sa se poarte cu animalele, in special cu cainii.
- sa nu le faca rau
- ca sa mangai un caine dragut al cuiva, intrebi mai intai despre caine si daca poti sa-l mangai
- nu fugi, nu faci miscari bruste
- nu tipi la el, nu-l lovesti, nu-l tragi de coada
- nu ai frica
Asta am invatat si eu.
Majoritatea cainilor au frica de copii, pentru ca acestia nu stiu sa se poarte cu ei. Nu stiu. Asa este.
Aici cand iei un caine de undeva, ceri si ti se dau informatii despre el, printre care si: accepta copiii? Mai mari, mai mici, etc.
Da, si mie imi mai este frica uneori si da, nu mi s epare normal sa umble in haite pe strazi. Dar repet, ce vina au ei pentru asta? Vor ei sa stea asa pe strazi ca vai de mama lor? Nu si-ar dori o casa, o familie undeva, conditii?

Si nu, n-as pune otrava la sobolani. As avea grija sa nu ajung sa am sobolani in casa.
Eu iubesc animalele. Unele pot dauna, dar mai sunt si alte solutii.
Nu pot sa cred ca trebuie sa omoram, sa fim criminali, de animale vii. Sa te uiti in ochii lor si sa-i omori cu sange rece.
-ma iertati dar tinand cont ca azi a fost omorat un copil -nu caine animal-- nu pot sa nu ma abtinupatii in ...pe cainii vagabonzi doamna daca asa ganditi.
-a fost omorat un copil de cainii vagabonzi si tu le iei apararea cainilor?!!,pai mai bine te inpusti in cap decat sa gandesti asa

Last edited by antiecumenism; 02.09.2013 at 23:36:24.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 23:48:40
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Imi doresc si eu sa se faca ceva in privinta cainilor maidanezi. Nu stiu, dar ar trebui sa-i adune si sa-i tina inchisi undeva, in adaposturi, sa-i sterilizeze, sa-i eutanasieze, orice, pentru ca sunt un pericol public.
Sunt omorate atatea animale pentru carnea lor delicioasa: vitei, miei, iezi, pui, pasari de tot felul, pesti, si altele, care de altfel sunt total inofensive, blande si docile... De mila acestora nu mai plange nimeni, doar de mila cainilor care ne pun in pericol viata.
Asta este, animalul e animal, a fost facut de Dumnezeu cu porunca "Sa fie!", au fost facute sa ne fie noua de folos, sa ne slujeasca, sa le fim stapani, nu sa ajungem noi sa fim stapaniti de ele. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.
Oricat pledeaza unii pentru desteptaciunea si bunatatea unor animale, versus prostia si rautatea oamenilor, totusi, omul este facut dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu, omul a fost facut cu mainile lui, a zis "Sa facem om". Desi in timp ne-am pierdut asemanarea cu Dumnezeu, totusi in noi este Chipul. Adevarat, uneori ne comportam ca niste animale, dar suntem si ramanem deasupra lor.
Asa ca omul primeaza, nu animalul. Ca sa salvam omul, sacrificam animalul.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2013, 23:53:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Contul meu de FB este plin cu activitatea unor voluntari care nu mai prididesc cu sterilizarea si plasarea animalelor de pe strazi-pe cont propriu,
Nu in Romania.

Citat:
basca ca in fiecare saptamana gasesc cutii si plase de plastic in care sunt aruncati pui de caini si mai nou,de pisica.
Asa ceva nu se mai poate!Asa tara? Asa mentalitate? Asa oameni?
Ii arunci pe strazi ca sa-si bata altii capul cu ei? Ca sa creasca fara stapan si sa atace oameni nevinovati?
Nu isi asuma nimeni responsabilitatea greselii?
Mentalitatea clasica, romaneasca, de la tara, are in componenta ei tot punga/sacul, dar in loc de strada, ii arunca in apa.
Problema rezolvata.
Vechi 02.09.2013, 23:56:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Observ ca din cauza traiului bun si modern, unii oameni au ajuns mai dobitoci decat dobitoacele.

De fapt, este trendy inversiunea de situatie, in loc sa fie omul stapanul animalului, animalul trece pe locul intai si omul pe locul doi.
Vechi 02.09.2013, 23:58:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
.. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.

Asa ca omul primeaza, nu animalul. Ca sa salvam omul, sacrificam animalul.
-ce caraghios.... e putin spus sunt niste vite de oameni ,niste imbecili cei care fac asa ceva,chiar ca sunt ca sunt sclavii animalelor de companie
-chiar era un magazin in Brasov langa scoala 5 cea de langa Ambulanta,si cand ma duceam la servici treceam pe langa magazinul pt caini,cred ca un fel de pedichiura pt caini sau asa ceva,oricum ma enervam cand vedeam cat de cretini pot sa fie unii.

Last edited by antiecumenism; 03.09.2013 at 00:04:45.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 00:05:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-chiar era un magazin in Brasov langa scoala 5 cea de langa Ambulanta,si cand ma duceam la servici treceam pe langa magazinul pt caini,cred ca un fel de pedichiura pt caini sau asa ceva,oricum ma enervam cand vedeam cat de cretini pot sa fie unii.
prost nu e ala care ia banii ci ala care ii da!
Vechi 03.09.2013, 00:12:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
prost nu e ala care ia banii ci ala care ii da!
-da asa este prostii cu cainii coafati
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 00:14:05
Banned

Implicit

-exista o solutie umana sa zic ca sa scapam de caini:gazarea cu azot.
Câinii să fie băgați într-o încăpere închisă ermetic, o pompă să scoată aerul iar o altă pompă să introducă azot.
În maximum 5' câinii leșină din cauza hipoxiei, iar în alte 5' mor, fără nici un chin.
Azotul se găsește în proporție de ~80% în aer, nu este detectat prin miros și... dacă nu e amestecat cu oxigen, omoară rapid și fără durere.

-Sau...trimisi in tarile din Asia unde se consuma carne de caine,la pachet cu handicapatii de la protectia animalelor.
...........
-Bă, nu înțeleg. Cum adică, un om care omoară un om e ucis sau îndepărtat din societate, indiferent dacă are sau nu discernământ, și noi dezbatem în 2013 dacă un câine care a omorât un om ar trebui lăsat în pace să-și facă treaba în continuare? Serios, suntem debili? De acord, părinții trebuie să-și supravegheze copiii. Ăștia în cauză cred că putem fi de acord că și-au plătit greșeala de a nu-l supraveghea crunt, LE-A MURIT UN COPIL. Dar nu părinții l-au mâncat de viu. Hai să nu fim imbecili până la capăt, vă rog. Vorbim despre animale periculoase, care atacă și ucid oameni. Anul trecut au fost mușcate (doar câte s-au prezentat la vaccinare) peste 16.000 de persoane în București, din care 3.000 de copii. Cred că nu mai are sens discuția despre dacă și cât de periculoși sunt cățelușii. Sau, dacă facem excepție pentru câini, să facem și pentru tigri siberieni, urși sau oameni care ucid. Să-i lăsăm să zburde prin oraș. Nu uitați că asociațiile pentru protecția animalelor iau bani doar dacă au ce să protejeze. Deci pentru ele e mai bine cu câini în stradă. Pentru copilul tău cum e?

Last edited by antiecumenism; 03.09.2013 at 00:25:35.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 00:17:22
Senior Member

Implicit

solutia pe care o sustin este : castrarea iar oamenii sa nu hraneasca cainii strazii, si treptat se va diminua situatia pana la disparitie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36