![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Din pacate, asistam de-o vreme la o bulversare a societatii in sensul unei intoarceri cu susu-n jos !!!
Am ajuns, noi o majoritate buna si normala, sa fim condusi,de minoritati anormale !!! Pe noi ne conduc, aia care vor cani pa strazi, homosexualii cara mai au putin si vor eoficializa casatoriile lor anormale, hotii care ne fura...si tot asa ,exemplele curg garla !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Mai degrabă cu fața-n spate.
|
|||
|
|||
![]()
PRO TV, dat în judecată pentru prima "nuntă" gay
http://ro.stiri.yahoo.com/pro-tv-dat...060908452.html "PRO Tv a fost dat în judecată pentru organizarea și difuzarea primei "nunți" de homosexuali din România, în cadrul emisiunii „Patru nunți și o provocare”, informează joi wowbiz. 30 de ONG-uri, un arhiepiscop și câteva vedete din showbiz s-au aliat pentru a protesta împotriva emisiunii pe care o consideră un atac la una dintre valorile fundamentale ale umanității: familia, ca uniune sacră între un bărbat și o femeie. Emisiunea „Patru nunți și o provocare” a fost precedată de proteste ale societății civile, care a tras semnale de alarmă că televiziunea are (sau ar trebui să aibă) un rol educativ și că este nociv să impregnezi mințile celor din audiență, printre care copii și adolescenți cu discernământul încă în formare, cu ideea că o căsătorie între două persoane de același sex este ceva firesc. În ciuda protestelor, Pro Tv a dat totuși emisiunea pe post iar săptămâna trecută, românii au putut asista la "prima căsătorie" între doi homosexuali. În România, conform art. 259 din Codului Civil al țării, capitolul “Familie”, "Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, încheiată în condițiile legii", așadar, pentru oficierea primei "castorii" între doi bărbați, Pro tv a trebuit să aducă un (o doamnă) pastor, tocmai din Florida, unde mariajele gay sunt ceva permis." |
|
|||
|
|||
![]()
Dar de ce te-ai rusinat asa?
Astept totusi un raspuns, sau te-ai lamurit intre timp de confuzia care o faci intre stat laic si stat ateu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rusii au reusit sa faca asta, noi fiind o tara sub ocupatia din pacate nu mai putem decide pentru noi insine. Nu la nivelul asta.
|
||||
|
||||
![]()
Nu am ce răspuns să îți dau pentru că indiferent de ce scriu, tot cu a ta o ți.
În general când sunt topicuri „interesante” răspund la câteva idei/persoane, dacă reușesc să stimulez o conversație continui, dacă nu prefer să nu îmi irosesc timpul. Dacă tu nici măcar nu accepți că România este o țară seculară ce discuție vrei să am eu cu tine? Nu am să stau să dezbat o definiție la infinit, am alte treburi mai bune de făcut.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Statul comunist, deși pretindea că acorda libertate de conștiință religiilor, vorbind mai exact de libertatea de exercitare a cultului religios (și cam atât, alte lucruri erau interzise prin legi), totuși, prin intermediul partidului comunist și prin intermediul politicii pe care acesta o promova pe toate căile pe care putea și le avea la dispoziție, era un stat de tip materialist, ateist, laicist. Statul în fond, chiar dacă sub acoperirea partidului, promova anumite doctrine filozofice, anume a ateismului și materialismului dialectic și istoric (marxism-leninismul), cu alte cuvinte era cu adevărat un stat laicist, pentru că promova acele valori, în timp ce restrângea tot mai mult religia în sfera privată. După '90 statul nu mai este un stat propriu-zis laicist pentru că nu promovează o anumită doctrină sau ideologie filozofică (sau filozofic-religioasă); el este neutru din acest punct de vedere. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru curiozitatea mea, care anume este acea „doctrină a laicismului” care o susții tu.
|
|||
|
|||
![]()
Păi tocmai ți-am spus că nu există, că nu este impusă.
(și în general, mai studiază limba română înainte să vorbești.) |
|
||||
|
||||
![]()
Deci te rog eu, fă-mă să înțeleg. Statul Român nu este laic pentru că nu promovează o doctrină care defapt nici nu există? Zi-mi tu cuvânt cu cuvânt definiția sau cum se definește un stat secular/laic.