![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este vreo diferenta daca se tine cununia religioasa la o biserica sau la manastire?
|
|
||||
|
||||
![]()
nu, pentru ca si la manastire, tot intr-o biserica (biserica manastirii) se va oficia slujba religioasa de catre preot
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In schimb, este o diferenta daca mirele si mireasa se afla sau nu in stare de gratie sfintitoare. Chiar daca taina casatoriei este valida in ambele cazuri, nu in aceeasi masura se dobandesc harurile sacramentale.
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea cred ca este acelas lucru.
Slujba o fi la fel. Eu nu stiu in primul rand daca se fac nunti la manastire. In al doilea rand la o manastire trebuie sa respecti niste reguli si pe vietuitorii ei (calugari) si atunci exista anumite stricteti. Nu stiu de ce si-ar dori cineva nunta sau botez la o manastire. Mi s-ar parea trist si s-ar tulbura izolarea monahilor. Lor nu asa ceva le trebuie.
|
|||
|
|||
![]()
@mihnea : "nu in aceeasi masura se dobandesc harurile sacramentale" la asta vroiam sa ma refer
@sophia: "Nu stiu de ce si-ar dori cineva nunta sau botez la o manastire" cred ca toti am fost la slujbe la biserica din cartier sau la catedrala , dar parca la o manastire alt e aerul, simti o liniste patrunzatoare. |
|