Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2016, 19:17:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Asta cu stelele care-s aproape e din propaganda pamantului plat. Eu nu cred ca se pot sti cu certitudine distantele la care sunt stelele ( de exemplu una despre care se spune ca s-ar afla la un milion de ani lumina poate nu-i chiar acolo poate e mai aproape sau poate e mai departe) dar de aici si pana la a crede ca se afla foarte aproape de pamant si ca soarele ar fi si el mititel si foarte aproape e cale lunga.

E ca la DNA, una e sa ai suspiciuni rezonabile fata de ceea ce spune stiinta si alta e sa crezi ca orice tampenie este rezonabila.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 20:35:12
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Abia aștept să-mi cumpăr telescop.
Decat sa arunci banii aiurea, mai bine imbraci sau le cumperi de mancare
la copii sau la batrani.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 21:45:36
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
la copii sau la batrani.
Excelent, bah, i-ai zis-o fratelui; trebuie trezit din fesul pe care cei de la FES i l-au pus peste cugetare.
Florin, o spun fără pic de ironie. Sau mai bine zis, ironia e pentru gașca de la FES, nu pentru tine, care nu ești încă 100% în their grip. Anume, spun că Dumnezeu, Care Preaslăvit fiind, e mai presus de orice putem numi sau demonstra noi cu amărîtul de nous, nu poate fi găsit spațial. Nu e "zece parseci la stînga după Andromeda, apoi colț cu Magellan". Și nici dincolo de imaginara și primitiva "tărie" din mitul Facerii. El este Cel Care Este, iar unde este nu este nici treaba, nici putința noastră sau necesitatea-spre-mîntuire ca să aflăm.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 21:49:10
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Excelent, bah,
Mersi bah.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:02:22
Senior Member

Implicit

Mda, imaginea din Scriptura e primitiva...spre deosebire de ce crede Adrian cu ET-ul care a trimis dronele sa omoare egipteni. Aia e deja o imagine vizionara, doar un Jules Verne al timpului nostru s-ar fi gandit la ea. :)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:20:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Cît de puternic?
Cît să văd detalii ale obiectelor din sistemul solar și cîte ceva despre stele dacă se poate. Încă nu m-am documentat, mai am ani pînă acolo.

Citat:
Ce sînt stelele? Sori, aflați la distanțe uriașe. Ce este Soarele? O stea, în jurul căreia orbitează, între altele, planeta Terra. E simplu, dacă alegi să nu te depărtezi de binefacerile științei și culturii.
Or fi...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:26:23
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E ca la DNA, una e sa ai suspiciuni rezonabile fata de ceea ce spune stiinta si alta e sa crezi ca orice tampenie este rezonabila.
Tocmai, că nu trebuie să crezi orice. Bunăoară, peste 90% din cei care merg pe varianta PP cred că Pămîntul e un fel de disc cu Polul Nord în mijloc și cu Antarctica de jur-împrejur. Or s-a demonstrat că modelul ăsta, oficial aș putea spune, e imposibil din cîteva motive care nu au contraargument logic. Ceea ce nu demonstrează că locuim pe un Glob.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:29:44
Senior Member

Implicit

Pai in cate feluri poti sa construiesti un pamant plat ? :)

Si cat de aproape sunt stelele de pamantul plat ? Sub un an lumina toate ?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:33:39
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
la copii sau la batrani.
Da, trebuie și asta.

Dar și educația copiilor contează, apropo de școala care nu are laboratoare dotate cu anumite instrumente care ne ajută să descoperim minunata lume în care trăim, așa cum este. De aceea trebuie să-mi dotez laboratorul de acasă pentru proiecte din diverse domenii, căci la școală se predă doar teorie în timp ce practica tinde asimptotic spre zero. Unde prin școală se înțelege de la clasele primare pînă la ultimul an de facultate.

Reply With Quote
Vechi 07.08.2016, 22:35:08
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeu, Care Preaslăvit fiind, e mai presus de orice putem numi sau demonstra noi cu amărîtul de nous, nu poate fi găsit spațial. Nu e "zece parseci la stînga după Andromeda, apoi colț cu Magellan". Și nici dincolo de imaginara și primitiva "tărie" din mitul Facerii. El este Cel Care Este, iar unde este nu este nici treaba, nici putința noastră sau necesitatea-spre-mîntuire ca să aflăm.
Și unde am susținut eu că Dumnezeu poate fi localizat spațial?

Reply With Quote
Răspunde