![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda... Posibil.
Dar incep sa pricep tot mai clar, cu mintea mea proasta si nedata la politichie, ca aceiasi oameni, cu aceleasi aliante, cu aceleasi scopuri si practici nenorocite care ne-au adus aici unde suntem azi (adica de rasul lumii), se infrunta si azi. Iar marionetele suntem noi, ca de obicei. Imi pare rau de un singur lucru. Ca unii oameni de la care aveam si eu niste asteptari, acolo, poate naive (si aici nu ma refer la politicieni, ci la altii care nu ar trebui sa se bage-n politica), s-au infratit iarasi cu urmasii lui Ilici. Pentru mine, Moshule, nici o speranta ca voi apuca alte vremuri. M-am nascut si am crescut in mizeria comunista si vad bine ca voi muri tot in mizerii. Cum bine zicea un amic: daca vrei sa traiesti asa cum aspiri, ia-ti gandul ca in tara asta mai poti miza pe vreo virtute sociala. Suntem condamnati la singuratate. Ici-colo, mai scapa cate unul... Evident, asta imi contrazice grav toate naivitatile cu care fusesem crescut de bietii mei parinti. Contrazice si toata demagogia fluturata consecvent sub ochii nostri in ultimele decenii - dar parca nimeni nu vede nimic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca vei cauta un preot induhovnicit (iar Bucurestiul e plin de asemenea preoti), iti va vorbi cu siguranta despre multi care traiesc in linistea si pacea de care vorbesti, fara sa se lase afectati de vreun gand nepotrivit al lumii inconjuratoare... Deznadejdea e buna ca si limita, nu ca insusire sufleteasca!
|
|||
|
|||
![]()
Moshule, autoinselarea si demagogia sunt bune uneori, pe termen scurt.
Dar pe termen lung sunt catastrofale. Asta ti-o poate spune orice om cu bun simt, nu neaparat un preot de Bucuresti. Mila lui Dumnezeu e una iar magaria de la noi e alta. Si tare ma tem ca Bunul Dumnezeu nu intervine in afacerile noastre personale din baltoaca populista autohtona. De aceea iti spun ca numai ici si colo, persoane izolate, mai fac azi ceva diferit de grosul turmei. Lumea s-a rinocerizat iarasi, in mod evident. Inutil sa ne mai ocupam acum cu cele omenesti. Iar solutia ta pe care o gasesc jumate iluzie demagogica si jumate teologie aburitoare (lucru care nu are nimic in comun cu barbatia Teologiei veritabile) imi sugereaza sa o iau din loc, iarasi. Regret ca m-am bagat in discutie. Mai bine il ascultam pe Dragos, cuminte. |
|
|||
|
|||
![]()
Te apuca si rasul. Ioan spune ca se vrea ca oamenii sa fie scaldati in arome emotionale, dupa care baga aia cu comunistii si urmasii lui Ilici.
![]() Pai de 25 de ani asta a fost campania. Votati contra comunistilor si a urmasilor lui Ilici. Daca nici asta nu a fost aroma emotionala... Eu cred ca Florin Corlatean a incercat un lucru util dar iata ca nici partidul din care face parte nu sustine cu adevarat initiativa asta. Eu cred ca ar fi fost singura tema de campanie care ar fi contat, ca oricum de joscomunismul, corupti si kilometri de autostrada sunt satul. Si nu cred ca lumea e asa de proasta incat sa-i aleaga pe unii doar pentru ca ar spune ce vrea poporul sa auda. Eu de exemplu nu as fi votat PSD chiar daca ar fi sustinut initiativa si la fel si alte partide.Nici nu cred ca ma voi duce la vot (sau daca ma duc il votez pe MM) dar pentru referendum ma voi duce. Lui Corlatean ii acord credit pentru ca stiu ca nu e prima initiativa de genul asta la care pune umarul. Din pacate e membru intr-o serparie care asculta mai degraba de comenzile vreunui ambasador decat de proprii cetateni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Una e faptul ca mi-am exprimat dezamagirea personala (fapt emotional al meu comunicat ca marturisire), alta ca puterea de la noi foloseste la greu, ca mijloc de manipulare, credintele oamenilor si alte "butoiase" cu energie din publicul-tinta. O stim cu totii, am trait aici si ne-am dat seama ce ni se intampla. Daca tu traiesti in alta parte, atunci e ok, te inteleg. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred că e bine să mergi la vot, indiferent pe cine vrei să votezi.
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu traiesc in alta parte dar nicaieri pe lumea asta nu s-au castigat alegerile cu frauda asta "anticomunista" care la noi dureaza din anii 90. Mie imi e mai frica de bolsevicii din vest decat de comunistii nostri - daca as avea de ales dintre Pruna si Ilici l-as alege pe Ilici fara sa clipesc.
![]() Si noi vorbim despre manipulari emotionale ? Adica s-ar tine strans pesedistii de referendum si lumea o sa-i voteze in draci din cauza asta ? Eu cred ca te inseli, aia care voteaza PSD l-ar vota oricum, aia care nu voteaza oricum nu l-ar vota. Eu de exemplu nu i-as vota chiar daca ar fi singurul partid care ar sustine initiativa asta pentru ca stiu ca nu au cuvant. E valabil mai degraba dincolo, la partidele celelalte care daca ar sustine initiativa ar putea pierde din voturile "liber-cugetatorilor" ca sa zic asa. De aia preferam sa avem partide care sa stea cu fundul in doua luntri si care sa nu spuna nici da si nici nu. Si adoptam si noi discursul cu "tema care nu trebuie sa capuseze campania". Ca in campanie trebuie sa vorbim despre comunisti, doar nu o sa o capusam cu o tema asa de neinsemnata ca familia. |
|
|||
|
|||
![]()
Cristian vad ca MM a cerut ca referendumul sa aiba loc odata cu alegerile. E greu de crezut ca partidul lui o sa intre in parlament, dar o sa ma duc sa-l votez. Sa fiu sincer nici in el nu am prea multa incredere dar altfel nu m-as duce deloc. Eu nu imi mai fac iluzii in ceea ce priveste politica, nu mai exista partide mari care sa reprezinte interesele romanilor si deja oricine ar castiga tara va fi pe pilot automat - nu-i exclus sa avem o mare coalitie care sa sustina nu stiu ce premier cat se poate de tehnocrat. :)
Asta e un cliseu cu voteaza cum vrei dar voteaza. Daca vezi ca e vorba de un bordel, nu e nevoie sa intri si tu acolo sa iti dai cu parerea care dintre fete este mai competenta. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu de-asta. Ci ca să dăm o șansă oamenilor noi, pentru că sunt și dintre cei care n-au făcut politică până acum. Dacă vor intra în Parlament, apoi vor crește. Nu votez cu ANR, dar nici nu spun cu cine :)
|
|||
|
|||
![]()
E problema ta daca mai crezi, mie mi-a fost intotdeauna frica de omul nou. Mai mult decat de cel vechi cu care deja eram obisnuit, nu ma mai putea surprinde. :)
Nu indemn pe nimeni sa voteze in vreun fel sau chiar sa se duca sa voteze - nu imi pasa ce se intampla. Dar e gresit sa credem ca initiativa lui Corlatean a fost o nu stiu ce "confiscare politica". Omul a facut ce a crezut el ca e mai bine pentru initiativa respectiva si eu cred ca era un lucru bun daca se intampla referendumul in acelasi timp pentru ca important e sa scrie chestia aia in Constitutie si sa nu se poata modifica decat printr-un alt referendum. Nu prin cine stie ce majoritati de stransura prin parlament sau prin decizia alora de la CCR asa cum s-a intamplat prin alte tari. E mult mai ingrijorator faptul ca PSD-ul s-a grabit sa se desolidarizeze de el, sa nu auda ambasadorul ca au calcat pe bec. :) |
|