![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
CAPITOLUL II Competența organelor judiciare SECȚIUNEA 1 Competența funcțională, după materie și după calitatea persoanei a instanțelor judecătorești Art. 38 Competența curții de apel (1) Curtea de apel judecă în primă instanță: a) infracțiunile prevăzute de Codul penal la art. 394-397, 399-412 și 438-445; b) infracțiunile privind securitatea națională a României, prevăzute în legi speciale; c) infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale și de procurorii de la parchetele care funcționează pe lângă aceste instanțe; d) infracțiunile săvârșite de avocați, notari publici, executori judecătorești, de controlorii financiari ai Curții de Conturi, precum și auditori publici externi; e) infracțiunile săvârșite de șefii cultelor religioase organizate în condițiile legii și de ceilalți membri ai înaltului cler, care au cel puțin rangul de arhiereu sau echivalent al acestuia; f) infracțiunile săvârșite de magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militară de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe; g) infracțiunile săvârșite de membrii Curții de Conturi, de președintele Consiliului Legislativ, de Avocatul Poporului, de adjuncții Avocatului Poporului și de chestori; h) cererile de strămutare, în cazurile prevăzute de lege. Citat:
![]() _______________________________________________ vezi, Aline? vezi, mai omule? edit.asa, ca fapt divers, ma gandesc ca ar fi bine sa-i publice aia averea (frumos cuvant, atat de dragalit de alt vajnic aparator al dreptei credinte de aici) inalt preasfantului... Last edited by Lancelot; 23.05.2017 at 16:42:37. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
de jure este laic, de facto stiu si eu ca nu este.
Art. 1 – Statul român (1) România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. (2) Forma de guvernământ a statului român este republica. (3) România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate. (4) Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor – legislativă, executivă și judecătorească – în cadrul democrației constituționale. (5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie. |
|
|||
|
|||
![]()
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:55:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici de jure, nici de înjure, România NU e stat laic. Punct.
Altă întrebare.
|
|||
|
|||
![]()
eu cred tocmai contrariul, cred ca aceasta lege a fost data ca sa-i protejeze pe respectivii, indiferent cine ar fi ei, si ca nu are legatura cu statul de drept. cum am zis, nici nu cred ca exista o astfel de lege intr-o tara democratica.
|
|
|||
|
|||
![]()
ai o problema. ca s-o rezolvi mergi la Patriarhie si mai puneti-o de-un referendum.
|
|
|||
|
|||
![]()
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:55:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iti repostez articolul: Art. 38 Competența curții de apel (1) Curtea de apel judecă în primă instanță: a) infracțiunile prevăzute de Codul penal la art. 394-397, 399-412 și 438-445; b) infracțiunile privind securitatea națională a României, prevăzute în legi speciale; c) infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale și de procurorii de la parchetele care funcționează pe lângă aceste instanțe; d) infracțiunile săvârșite de avocați, notari publici, executori judecătorești, de controlorii financiari ai Curții de Conturi, precum și auditori publici externi; e) infracțiunile săvârșite de șefii cultelor religioase organizate în condițiile legii și de ceilalți membri ai înaltului cler, care au cel puțin rangul de arhiereu sau echivalent al acestuia; f) infracțiunile săvârșite de magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militară de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe; g) infracțiunile săvârșite de membrii Curții de Conturi, de președintele Consiliului Legislativ, de Avocatul Poporului, de adjuncții Avocatului Poporului și de chestori; |
|
|||
|
|||
![]()
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:54:59. |
|