Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2023, 14:24:29
tigeratlantic9's Avatar
tigeratlantic9 tigeratlantic9 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit Autoterapie cu ajutorul cărților?

Bună ziua.Este posibil sa am rata de succes?
Vreau sa cercetez eu si sa incerc sa îmi vindec sau ameliorez anxietatea, TOC-ul, schizofrenia creierului și vreau sa fac asta singur prin cărți bestseller self help despre creier scrise de doctori si psihologi renumiti cu accent pe cei din U.S.A si Anglia. Oare o sa reusesc? As putea sa reușesc? Am șanse sa reușesc sa imi mai alin si ameliorez creierul?
Evident deja iau și tratament cu antidepresive, rispolept si benzodiazepina lorazepam.Momentan sunt dependent de Anxiar adica lorazepam iau 3 pe zi ca anxietatea e la cote alarmante si e cronica deja asta e si motivul pentru care nu merg la biserica Mai întâi trebuie sa cercetez in carti mai multe, sa fac pe cercetatorul zicem asa :)))si apoi sa incep sa lucrez eu cu mine, ca asta contează cel mai mult terapia 1 la 1, eu cu sinele meu, lucrul cu mine.
Oare va merge?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2023, 15:34:12
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Am impresia ca daca iti vei invinge fricile-fobiile-anxietatile o sa fie tie mai rau caci toti medicii si oamenii de succes in care-ti pui tu nadejdea si-au vindecat frica lepadand si frica de pedeapsa lui Dumnezeu, adica s-au vindecat si de frica de Dumnezeu care este inceputul intelepciunii, asa ca un fel de constiinta, dar in care nu esti tu stapanul si seful ci Domnul Dumnezeu.

Hai sa identificam mai inainte cu cine vrei sa te lupti.
Te rog deci sa raspunzi cinstit:

De ce sau de cine iti este frica, cea mai mare frica, in afara de Dumnezeu?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 31.08.2023 at 15:37:15.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2023, 18:58:24
tigeratlantic9's Avatar
Senior Member

Implicit

Morocco,nu cred ca e asa cum zici..
Reply With Quote
Vechi 04.09.2023, 13:46:05
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigeratlantic9 Vezi mesajul
Citat:
Hai sa identificam mai inainte cu cine vrei sa te lupti.
Te rog deci sa raspunzi cinstit:

De ce sau de cine iti este frica, cea mai mare frica, in afara de Dumnezeu?
Morocco,nu cred ca e asa cum zici..
Pai eu nu zic nimic important si memorabil insa tu trebuie, daca vrei sa invingi, sa identifici si sa-ti dai seama care este cea mai mare frica a ta si de cine anume te temi?

Poti fi cinstit?

Stiu ca e greu fiindca de frica nu poti sa vrei sa-ti dai seama findca te apuca o frica incontrolabila, ca o criza insuportabila si faci atac de panica stiind ca vine starea aia nasoala si nu vrei sa o retraiesti, ca un rau care vine in viitor si de care n-ai cum sa scapi, vine sau revine orice ai face. Care e deci raul cel mai mare care vine s-ati faca raul cel mai mare si de care te temi cel mai mult si de care ai vrea sa scapi si de care nu poti sa scapi orice ai face?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Vechi 05.09.2023, 00:49:04
tigeratlantic9's Avatar
Senior Member

Implicit

De moarte,100%sigur și 100%sincer.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2023, 13:21:16
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigeratlantic9 Vezi mesajul
De moarte,100%sigur și 100%sincer.
Ti-e frica de moarte?... de spaimele insingurarii in chinurile mortii pana la trecerea dincolo, la despartirea sufletului de trup?

Ti-e frica de moarte in sensul ca ai impresia ca prin moarte o sa dispari?

Adevaratul sens-inteles al starii de moarte este ca moartea este starea celui ce nu crede in Dumnezeu (Sfanta Treime) si in Mesia (Domnul Iisus Hristos-Cuvantul), acela este un om mort ce se afla in somnul pacatului si in chinurile mortii (ale necredintei in Dumnezeu) si iata toata lumea se afla in aceste chinuri-patimi si nu pare ca le e frica de moartea lor in care se afla, unii stand asa morti de cand au fost nascuti de parintii lor trupesti pana azi.

Tie cred ca ti-e frica-teama ca te sufoci, te inneci, ca lesini, ca te pierzi, ca intri in disperarea si panica de la credinta ca esti in faza de stingere a vietii primind de la simturi informatii concludente prin care iti dai seama ca tocmai piei simtind si vazand cu ochii cum mori ca si atunci cand simti ca ai o hemoragie sau cineva te stranguleaza sau te inneci cu apa sau te sufoci sau esti otravit sau ca ametesti si paralizezi, ca te doare ceva si nu se mai opreste durerea...

Ai o stare de chin interior avand o groaza si o stare de rau simtind ca nu te mai faci bine ci te indrepti spre moarte iminenta ca intro boala cronica nevindecabila care ajunge la sfarsit...

Dar iata ca tu de 15 ani stai in starile astea, deci e ca si cum ai fi foarte friabil si plapand in sensul ca mori foarte usor si prea repede de parca ai fi foarte usor de ucis, orice miscare si orice vantulet te raceste si fiind transpirat iti apare inflamatia pulmonara sau a aparatului respirator superior, laringe-faringe, nas, sinusuri si simti ca te sufoci si imediat crezi ca iar o sa mori incat te sperii si intri in panica crezand si simtind ca nu te poti opri din criza decat medicamentos sau printr-o minune.

Deci de 15 ani tu esti in starea de innecare, sufocare, strangulare traind o frica si o fobie, un stress si o groaza ingrozitoare a prezentei si iminentei mortii incat ai un rau si o nemultumire cronica simtita fizic launtric si sufleteste ca o boala psihica.

Accepta-ti situatia in care te afli si nu te mai teme. Nu se intampla nimic rau daca chiar mori in una din crizele pe care le ai, la un moment dat se va intampla asta pentru fiecare dintre noi, iar asta tine o clipa si apoi sufletul tau despartit de trup va urma ceea ce i se va da de la Dumnezeu mai departe pentru vesnicie. E o realitate cu care toti ne intalnim asa ca nu esti tu mai special, mai nedreptatit, mai discriminat... toti infruntam aceasta soarta si acest adevar tragic de care nu scapa nimeni oricat te-ai speria si te-ai infricosa toata ziua si toata noaptea de frica revenirii iadului sau a prezentei mortii.

Ca recomandare te sfatuiesc sa-ti cumperi un sicriu si sa dormi in el si te vei obijnui cu gandul la moarte si cu prezenta mortii si te vei linisti.

Last edited by Moroco; 06.09.2023 at 15:11:05.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2023, 21:03:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul

Ca recomandare te sfatuiesc sa-ti cumperi un sicriu si sa dormi in el si te vei obijnui cu gandul la moarte si cu prezenta mortii si te vei linisti.
Cred si eu ca e o idee foarte buna, la care neaparat as adauga inainte o spovada generala, pentru ca mi se pare ca Alin are restante mari la acest capitol (daca gresesc imi cer iertare).
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde