![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ai fi în focul evenimentelor nu ți-ar mai arde să o dai cu islamul, ultima revelație. Văd că țări precum Siria care au avut opere de civilizație creștine și un istoric solid în patrimoniul lumii cu mult înainte să apară islamul, în care un minoritar era la putere guvernând cu un regim laic, în care femeile nu erau obligate să poarte batic șamd a fost ușor răsturnat de niște junte paramilitare ultrareligioase manevrate din umbră de Occidentul colectiv. Așa că în islam nu se face distincție între stat laic și autorități religioase, decât în teorie și ca să dea bine în afara statului.
|
|||
|
|||
![]()
Ești total pe lângă subiect, și habar n-ai ce am vrut sa spun.
Măcar nu-mi murdării discursul religios cu politică. Eu vorbesc despre revelația divină,nu despre extremismul și radicalismul islamic. De ce te ataci și ataci in orice conversație?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai că islamul pretinde supunere totală și are interesul să controleze și legile și mersul statului, nu există o distincție, și unde e e fragilă la prima lovitură a ultra-religioșilor.
|
|||
|
|||
![]()
Tu crezi că eu sunt singurul care consideră Iudaismul, Creștinismul și Islamul, revelații divine venind de la același Dumnezeu?
Pe mine mă interesează lucurile care unesc această revelație,nu războaiele interminabile. Tu crezi că luptele se duc doar din rațiuni politice și economice? Ele se duc mereu din CREDINȚA! Eu n-am să pretind că înțeleg Islamul sau iudaismul și nici măcar creștinismul! Însă incerc pe cât posibil să le studiez măcar așa de la distanță. Ar fi bine că toți să încercăm asta, înainte de a arunca opinii superficiale. Am deschis topic separat despre Islam și nu voi emite opinii asupra lui , decât după un studiu mai aprofundat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ar fi o religie revelată de Dumnezeu de ce canibalizează creștinismul și Magomed s-a luptat și cu triburi iudaice ? Câți profeți atacau caravane comerciale prin deșert ? Singura motivație a războiului e economică, motivul religios e aruncat în față de niște șmecheri care spoliază prada smulsă prin violență militară.
|
|||
|
|||
![]()
Eh, uite ça in sfârșit pui o întrebare pertinentă și pe placul meu...
"De ce mai este nevoie de islam, dacă totul era cuprins în Iudaism?" Cu siguranță voi dezvolta acest subiect, însă am răspuns pe scurt in alt topic despre asta. Islamul a preluat întreaga revelație, inclusiv cea creștină și a oferit Lumii posibilitatea de a adera la Dumnezeul revelat evreilor. La fel cum Iisus a deschis o ușă Lumii,Islamul a preluat întregul mesaj revelat desăvârșindu-l in Coran și ,supunere față singurul Dumnezeu adevărat. Chiar cel propovăduit de Iisus și de profeții vechiului testament. Nu ți se pare că Lumea in general a deviat de la revelație și a îmbrățișat împărăția lui Satan? Mai ales în mediile religioase....Din păcate creștinismul nu a mers pe calea revelată de Iisus spre Dumnezeu,ci a îmbrățișat căile lui Satan
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 01:07:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă era revelație de ce au luat cu forța femeile creștine, și le-au ucis tații, frații, unchii șamd ? De ce creștinul luat prizonier se vindea ca o carne vie în târgurile țărilor stăpânite de islam ? Dacă islamul ar fi cuprinzător de ce se contrazice cu creștinismul susținând poligamia ?
|
|||
|
|||
![]()
Citește Coranul,la întrebările astea n-am cum să-ți răspund eu...
Ți-am mai spus,este imposibil să înțelegem și definim Iudaismul și Islamul doar din asemenea aspecte de suprafață sau comparații și raportări la creștinism. Doar pentru că ceva este diferit față de ce crezi nu înseamnă că este fals!
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 01:26:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt aspecte de suprafață cum persiflezi subiectul, s-au aplicat imediat cum s-au constituit militar trupe islamice, deci a fost cu aplicare imediată. Iar poligamia încă e valabilă.
|
|||
|
|||
![]()
................
Dacă o tot lungim așa nu ajungem nicăieri, plus că m-ai deviat de la subiectul actual,plus altele la care lucrez... Despre Islam von discuta in topicul rezervat islamului, ți-am mai spus,nu are rost să le amestecăm. Că sunt erezii că sunt irelevante,că sunt tabloide religioase sau can can spiritual... Lasă să fie!!! Vreau că aceste subiecte să fie cât mai atractive pentru orice om, să trezească interesul, să-l intrige, să-l facă să fie viu și să caute sensurile spiritualității in el însuși și în revelație. Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 08:52:08. |
|