![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am nici 35 încă:))
Eu va mulțumesc dvs,și lui Iorest, că îmi țineți companie în toate speculațiile mele de aici de pe forum. În ultima vreme m-a prins destul de grav episodul nostru comunist din istorie, raportat la realitățile actuale. Și am reluat studii și vizionari pe acest subiect. Într-adevăr de obicei vârsta nu-mi permite dialog cu persoanele care au trăit și experimentat comunismul,pe aceste subiecte. "Taci că n-ai trăit sa vezi cum a fost". Plus că nu mai găsesc nici materiale pe YouTube sau site-uri românești. Am revizionist "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de pe un site rusesc,de exemplu. Pare că se tot elimină treptat. Eu am fost atras de utopii/distopii dintotdeauna. Am tot pendulat între cele politice și religioase.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși ce s-a greșit e că n-a fost o tranziție pașnică de la Nicolae Ceaușescu la Regele Mihai concomitent cu schimbarea constituției să permită alegeri libere, monarhia etc, atunci era bine că era și el mai în putere și ar fi asigurat medierea între partidele politice. Eram mai bine astăzi dacă era o predare de ștafetă pașnică, cu un schimb de idei despre cum văd cele două regimuri master-planurile de țară, principalele princiipii dirijoare în dezvoltare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si multi altii si tu ai ramas cu impresia ca polonezul Papa Ioan Paul al 2-lea era un fel de batranel neajutorat care in afara de a face cu manuta de la geam si de a tine discursuri fara noima cu viteza de un cuvant pe minut de altceva nu mai era bun. Nu este chiar asa :)). In cazul Poloniei PROFUND catolice, PAPA a redirectionat pe loc in 90 o armata uriasa de investitori europeni care le-au construit infrastructura uriasa mentionata de tine. Noi la cine sa apelam, la Constantinopol?Pfff... Intelegi, la asta se reduce disutia referitoare la de ce la ei e mai frumos si mai bogat ca la noi. 2. Propietatea statului post decembrista. Ai uitat ca smecherii care stateau pe saci de bani au pus-o de scotere la vanzare a TOT SI TOATE pentru ca intrasem in capitalism? IMEDIAT pe 2-4 IANUARIE 90 s-a dat legea vanzarii si cumpararii A ABSOLUT TOT CE MISCA SI NU MISCA in tara Romaneasca. Este o naivitate sa mai crezi intr-o tranzitie pasnica, ca s-ar fi putut realiza:)). Glumesti? Este posibil sa nu fi vazut imaginile disperate de atunci( erai inca pusti), ...disperarea de a cumpara absolut tot ce se poate, de la case, fabrici, hoteluri si restaurante spatii comerciale, cu o furie demonica nestapanita SI NELIMITATA< ORICAT TE TINEA BUZUNARUL, cum numai in filmele de groaza poti vedea. Si toate manevrele astea aveau loc in timp ce poporul amarat, sarac( "pe saraci ii veti avea pururea!") statea pe DUPA PERDELUTE in blocuri speriat de televizor speriati de jmecherii cocliti din TV ca vine baubau si le da in cap daca ies din casa. Si tu vorbesti de rege ca mediator :))) ma pufneste rasul si cred ca nu numai pe mine. Aia nu stiau cum sa-si imparta bulevardul Primaverii intre ei mai repede iar tu o tii cu regele :)) hahaha!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 25.08.2025 at 11:43:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba că aveai nevoie de o autoritate tutelară care să le dea peste bot dacă devin bagabonți, s-a profitat de lipsa legilor în 90 tocmai că a fost o tranziție spre haos, anarhie, sălbăticie capitalistă, nemaifiind un pol de putere puternic și diriguitor.
|
|||
|
|||
![]()
Nu se putea. Pedeapsa cu închisoarea pe viață ar fi perpetuat ororile și teroarea pe care le-a instaurat. Singura soluție a fost împușcarea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|