![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Bună ziua,
Mă numesc Pascaru-Seiciuc Maria, studentă la masterul de Comunicare și consiliere psihologică și spirituală din cadrul *Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Vă adresez acest mesaj în contextul cercetării mele pentru *lucrarea de disertație, având ca temă Beneficiile si sensul umorului in viata Bisericii Ortodoxe. 📖 Scopul cercetării Îmi propun să adun și să analizez întâmplări amuzante, dar pline de tâlc duhovnicesc, care ilustrează felul în care umorul creștin se integreaza si ce roluri are in viata omului bisericesc. 😊 Importanța umorului în viața creștină Umorul trăit cu discernământ devine o expresie a inimii curate și a unei credințe vii. Așa cum spunea Arhiepiscopul Justinian Chira, „o zi în care nu râdeți este o zi pierdută”. ✉️ Invitație la contribuție Vă rog, dacă este cu putință, să îmi trimiteți*relatări, pilde sau întâmplări vesele din: 1. viața parohiilor sau a mănăstirilor, 2. întâlniri cu duhovnici, 3. sau alte situații din viața bisericească în care umorul a fost o formă de înțelepciune și bucurie. Poveștile pot fi trimise la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFdg15sLNhsrTb-Z9KHGFZNBH5tCMl8ffo67zyO2Tc6ciVIA/viewform?usp=dialog sau la maruscaseiciuc0@gmail.com (contribuțiile pot fi anonime, iar identitatea va fi protejată integral). Vă mulțumesc sincer pentru disponibilitatea de a sprijini această cercetare și pentru împărtășirea unei dimensiuni luminoase a vieții duhovnicești. |
|
|
|||
|
|||
|
Sunt destule chestiuni amuzante, exemplu am văzut oameni care duc vin „Sânge de Taur”' la parastase, probabil în memoria răposatului care avea palmares de cuceriri.