Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2025, 02:46:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

una din concluzii ca un top al zilelor de prezență :

Locul 1. 25.12 Nașterea Domnului,
Locul 2 părerea mea din observație directă Duminică a 4-a zi din maratonul cu Cruce Roșie - 28.12.2025 - probabil au revenit mulți de prin concedii, că-i așteaptă munca - surprinzător fiindcă a 4-a zi de fapt e oboseala maximă.
Locul 3. - 26.12.2025
Locul 4 - 27.12. 2025 - Sfântul Ștefan.

influențează prezența - concediile prin stațiuni, sărbătorile la petrecute la sat sau în altă țară, magazinele deschise - unii nu se pot abține 3-4 zile fără magazine, indiferentismul, netflixul, comoditatea, frigul-vântul-gheața-zăpada - vom vedea în următoarele 3 săptămâni cu temperaturi exterme.
Vechi 29.12.2025, 14:59:58
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
una din concluzii ca un top al zilelor de prezență :

Locul 1. 25.12 Nașterea Domnului,
Locul 2 părerea mea din observație directă Duminică a 4-a zi din maratonul cu Cruce Roșie - 28.12.2025 - probabil au revenit mulți de prin concedii, că-i așteaptă munca - surprinzător fiindcă a 4-a zi de fapt e oboseala maximă.
Locul 3. - 26.12.2025
Locul 4 - 27.12. 2025 - Sfântul Ștefan.

influențează prezența - concediile prin stațiuni, sărbătorile la petrecute la sat sau în altă țară, magazinele deschise - unii nu se pot abține 3-4 zile fără magazine, indiferentismul, netflixul, comoditatea, frigul-vântul-gheața-zăpada - vom vedea în următoarele 3 săptămâni cu temperaturi exterme.
Iti dau eu explicatia mai simpla cu locul 2, ca si eu tot asa m-am dus.
Lumea ,daca e ca mine, are setat sa se duca la liturghie (duminica) si de sarbatorile importante . Sunt(em) din cei care nu merg sambata .
Pe locul 3 ar fi a 2 a zi dupa o sarbatoare importanta (Pasti Craciun) ,cum a fost acum 26

Nu zic ca e bine sau rau , dar eu cam asa sunt setat.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2025, 22:21:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Iti dau eu explicatia mai simpla cu locul 2, ca si eu tot asa m-am dus.
Lumea ,daca e ca mine, are setat sa se duca la liturghie (duminica) si de sarbatorile importante . Sunt(em) din cei care nu merg sambata .
Pe locul 3 ar fi a 2 a zi dupa o sarbatoare importanta (Pasti Craciun) ,cum a fost acum 26

Nu zic ca e bine sau rau , dar eu cam asa sunt setat.
Programul acesta chiar și cu 4 zile una dupa alta e ceva curent pt alți oameni care merg la slujbe la Mitropolie sau Patriarhie, sau Darvari, sau Cernica și alte mănăstiri în oraș să zicem.
Deci nu e woai ce am făcut, mai greu e pt preoți că trebuie să predice, să cânte, să slujească, să-și facă rugăciunile începătoare, etc.

Din ce văd maximul e 4 zile cu cruce roșie una după alta și pot pica doar în jurul Nașterii Domnului.
De Paști sunt doar 3 zile maxim cu cruce roșie pt că Paștile pică întodeauna într-o Duminică, deci mereu vor fi Duminică-Luni-Marți.
Iar Nașterea Domnului-Soborul Maicii Domnului-Sfântul Ștefan pot pica Joi, Vineri, Sămbătă plus prima Duminică.