![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
La final, lăsăm piesa de rezistență a națiunilor rumâne,și anume Transilvania,care deși parte dintr-un Regat,era ea însuși o Regiune Autonomă.
Dacă vorbim despre situația românilor din Transilvania în acea perioadă,ei bine acesta era una ambiguă. Puteau exista privilegii, însă dacă serveai interesele Regatului sau a Regiunii. Cine conducea Transilvania atunci? Ei bine ,se numea practic Voievod,pus deasemenea tot de Regele Ungariei, însă fiind parte din Regat, practic era aproape independentă, având propria armată,propriile legi, propria monedă. Voievodul din acea perioadă chiar a “furat” coroana ce se cuvenea “prietenului” nostru învins de Basarab I,Carol Robert de Anjou. I-a dat-o abia după ce și-a impus condițiile de independență,și de autonomie a Transilvaniei față de Regat. Practic Transilvania avea la acel moment tot ce era nevoie pentru a se autoguverna , pentru a stabili relații cu toate teritoriile din jur, pentru a se desprinde de tutela maghiară. Era un stat mozaic,format din maghiari(nobilimea), sași(autonomi),secui(armata )rumâni (tolerați). Avem totuși de făcut o menține specială,nu am vorbit despre o parte esențială a unei părți din România și poate cea mai relevantă în ani 1300. Timișoara, deși nu era partea a nici unei Regiuni despre care am vorbit ulterior,ea fost pentru 8 ani chiar capitala lui Carol Robert de Anjou 1315-1323. Era administrată direct de Regat,ca parte à unui Comitat. Deasemenea tot atunci Regele a început construcția Castelului Huniade. Trebuie să menționăm că Regele era de origine franceză,nu era ungur. Deci avea o elită franceză și italiană in jur,cel puțin cât a avut reședința la Timișoara,se pot resimțiti aceste influențe. Totuși chiar și aici prezența rumânilor era la fel de numeroasă precum și în celelalte teritorii românești. Revenind în Voivodatul autonom (wanna be) al Transilvaniei,vom vedea ceva ce putem distinge subtile astăzi. Dacă căutăm organizarea Bisericii catolice din Romania de azi,vin vedea niște lucruri interesante. Există doar două arhidieceze,una este la București înființată în anul 1883. Și una este înființată acum aproape 1000 de ani in anul 1009, practic înainte de marea schismă. Deci dacă vorbim despre cea mai veche urmă a Creștinismului,care funcționează neîntrerupt este clar Arhidieceza de Alba Iulia,și Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia care este cea mai veche biserică din Romania. Paradoxul în imediata vecinătate se mai află fundația unei biserici în stil bizantin,deci practic probabil acolo era o biserică mai veche înainte de aceasta. Deci Alba Iulia era centrul spiritual al Transilvaniei în anii 1300, și implicit religios și politic chiar. Iar Voievodul se retrăgea in cetatea de la Deva. Practic prin mijlocul anilor 1250 a fost finalizată și după a devenit centrul de comandă,cel puțin militară a Transilvaniei. Mai avem și Kronstadt (Brasov), Klausenburg (Cluj) , Bistritz (Bistrița) și bijuteria Schäßburg(Sighisoara). Desigur Transilvania era cunoscută atunci sub numele de Siebenbürgen, adică cele șapte cetăți. Desigur nu toate sunt menționate de mine mai sus,iar unele menționate nu se încadrează în ce ceea ce ce este este cunoscut că rețeaua de șapte cetăți sau numele consacrat pentru Transilvania de , Siebenbürgen
|
|||
|
|||
|
Acum vom intra într-un nou capitol și vom aborda separat un subiect mai aparte, mai ocultat .
Ordinul Dragonului De ce este relevant pentru noi? Hai să vedem ce este întâi! Vom începe cu fondatorul acestui Ordin, și anume Sigismund de Luxembourg, care surprinzător sau nu este înmormântat la Oradea. Acesta a aparținut Casei de Luxemburg, născut în 1368 în Praga, devine pe rând, Principe, după Rege al Ungariei și Croatiei, după Rege al Boemiei, și în final Împărat al Sfântului Imperiu Roman,până la sfârșitul vieții. Ce să mai zici, o carieră….Nu glumă.. Ei bine,acesta a întemeiat Ordinul Dragonului, un fel de Templeri din centrul și estul Europei. În cadrul acestui ordin a fost inițiat și un domnitor român și anume Vlad al 2 lea,fiul lui Mircea cel Bătrân,care se va numi ulterior,Vlad Dracul, și va deveni tatăl lui Vlad Tepes sau Vlad Dracula, și din cauza acestui ordin s-a născut mitul lui Dracula la noi, împletit cu românul irlandezului Bram Stoker. În latină ordinul se numea “Societas Draconistrarum” Practic termenul românesc drac, asociat cu demon privine tocmai de la asocierea acestui ordin cu Tepes, și a ideea de drac,cu numele său preluat de la tatăl său ce a aparținut ordinului. Iar, referința este la un Dragon,nu la un demon. A,bine că era o societate secretă, tipic ocultă și masonică, asta nu-i o noutate, ăstea existau dintotdeauna și există și în prezent. Bine, atunci nu exista masoneria modernă și Iluminati, însă acest Ordin a pregătit terenul pentru ele. Bun, acum să ne și distrăm și destindem puțin după atâta istorie seacă și de manual. Vom intra puțin în miezul acestui Ordin al Dragonului, legătură cu vampirul Țepeș și actualele elite mondiale, cât și cele care au urmat lui Țepeș. În 2011, în cadrul unui documentar, Prințul Charles, actualmente Rege, declara: „Transilvania este în sângele meu. Genealogia arată că sunt descendent al lui Vlad Țepeș, așa că am un mic interes în această țară.” Chiar dacă a fost domnitor al Țării Românești,Vlad s-a născut la Sighișoara și este mai degrabă asociat cu Transilvania. Deasemenea în legătură cu Vlad Țepeș,mai relevante sunt miturile păstrare în cultura mondială cât și cea populară . Însă există o legătură între Vlad Țepeș și Regele Charles,al Marii Britanii? Ei, bine,da ea există la modul real și concret,nu este doar conspirație. Acuma nu voi înșira toate neamurile lui Charles până la Țepeș, probabil mai multe legături genetice am eu cu extratereștrii decât are el cu Țepeș,dar pentru ei contează aceste legături oricât de infirme ar fi și drept dovadă s-a implicat deseori în România, prind țara că un leagăn al său. Totuși așa cum am spus în alte postări,Casa Regală Britanică are legături cu toate celelalte Case Regale din Europa, inclusiv cu Casa Regală a României, fiindcă așa au vrut ei, să se amestece doar intre ei,și să pună regi străini,care să se absoarbă cu țara pe care o vor conduce. Adică așa a fost și cu Regatul Ungariei,care ne-a tot suflat în coaste,a fost condus de Carol Robert de Anjou,un francez. Nu-i ca și cum ungurii au avut Regele lor. Hai sa vedem de unde începe acest sânge Regal, împrăștiat în toată Europa și mai târziu în toată lumea.
|
|||
|
|||
|
Deși inițial am plecat în aceste ultime postări din anii 1300, tocmai pentru faptul că atunci au apărut cele două provincii istorice românești,ca state independente/vasale.
Practic au tot pendulat între independența și vasalitate. Deasemenea am vorbit și despre Transilvania (patria mea natală) care avea un alt statut de (in)dependență fiind parte a Regatului Ungariei. Însă și Transilvania,care era Voievodat, caută să fie mai degrabă stat de sine stătător,și era autonom din multe puncte de vedere, ceea ce au încercat și reușit uneori și celelalte state românești. În curentele naționaliste actuale și nu numai se face referire deseori la daci,ca fiind poporul român sau strămoșii lui autentici. Însă ce ne facem cu ce a fost înainte și după ei? Este absurd să te identifici cu un popor despre care nu știi mare lucru,și care are în istorie o fereastră extrem de mică. Noi preferăm să luăm exact ce găsim între aceste granițe actuale ale României,ca si cum toți am trăit în veci pe acest pământ actual al României. A pendula doar in jurul acestui sistem binar dac/roman ca originea ta ca popor este destul de superficial și extrem de inexact. Hai să vedem prima ce a fost înainte de venirea romanilor pe teritoriul actual al României… Fiindcă până la urmă dacii nu fost de la crearea pământului pe teritoriul României,nu au fost acolo plantați din veșnicie. Să ieșim puțin din mitologie și să vedem exact cine au fost,de unde au venit,ce au făcut etc. Și mai ales cine a fost înaintea lor pe teritoriul nostru. Practic “civilizație” daco geta,a durat in jur de vreo 600 de ani. Însă noi vom merge până acum aproximativ 40.000 de ani, într-o peșteră(Peștera cu Oase)din județul Caraș-Severin,unde vom găsi cele mai vechi rămășițe ale omului modern din Europa. Ei bine acel om ,nu era dac,asta este clar și nici ungur, însă era în procent de 7% neanderthal,o alta rudă a omului modern,care a dispărut, însă există parțial în omul modern rămășițe ale acestei rude cu omul. Deci acum 40.000 de mi de ani România era locuită. Din Caraș-Severin, mergem până în județul Bihor ,unde 8000 de ani mai târziu putem observa in altă peșteră (Coliboaia) , că oamenii se plictiseau. Adică atunci majoritatea trăiau în peșteri, până la urmă de ce să-ți bați capul cu case, când ai destule peșteri in jur. Și după ce veneau frumos de prin păduri,unde mai vânau un mistreț o căprioară, beau și ei o apă minerală,mai luau ceva ciuperci, și îi pălea inspirația. Așa ca se apucau de desenat, că în peșteră nu băteau sateliții lui musk, să vadă și ei în meci,o serială ceva. Așa că în acea peșteră din Bihor,acum 32.000 de ani, s-au apucat ăia de pictat pereții din peșteră. Nu aveau ei truse profesionale,nici nu dădeau cu lavabila, însă după ce se stingea focul luau cărbuni și pictau animale. Ba chiar și un rinocer , bizoni,feline ,cai , urși etc. Practic este de o relevanță de ordin global aceasta peșteră, deasemenea una dintre cele mai vechi din lume în privința pentru picturilor rupestre. De ce este relevant,în primul rând pentru România? Fiindcă nu doar că avem cele mai vechi rămășițe ale omului modern pe teritoriul nostru,dar și cele mai vechi picturi rupestre. Asta înseamnă o existență probabil neîntreruptă de aproximativ 40.000 de mi de ani pe teritoriul actual al României. Bun acum trece la la oamenii peșterilor,care am văzut că erau cultivați și chiar artiști,la o cultură propriu-zisă. Reamintim,aici vorbesc strict despre ce se află pe teritoriul României actuale. Până acum tot ce am găsit aici,este cumva relevant și mondial,nu doar pentru noi. Și plecăm din Bihor de la arta rupestră, tocmai până în Drobeta-Turnu Severin. Aici vom găsi dacă mergem aproximativ 10.000-11.000 de ani în urmă Cultura Schela Cladovei, tocmai la malurile Dunării.Insa "cultura propriu-zisă va începe unde acum 7000 de ani... Iarăși vom bifa “cel mai vechi” din Europa și aici, fiindcă este cea mai veche așezară umană descoperită din Europa. Avem deja “3 cele mai cele”,zic eu mult mai relevante decât eternul “suntem daci/romani”. Nu prietene, suntem teritoriul cu cele mai vechi rămășițe umane descoperite în Europa,cu cele mai vechi desene rupestre din Lume (printre cele mai vechi,nu cele mai vechi),și deasemenea teritoriul cu cea mai veche așezară umană din Europa. Adică au ieșit din peșteri și s-au așezat la malul Dunării.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 30.03.2026 at 18:48:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Însă dacă vom dori să vorbim despre o Civilizație în adevăratul sens al cuvântului,va trebui să mergem din Vestul țării,unde am găsit rădăcinile și cele mai vechi urme de civilizație,spre altă civilizație, logic și acesta cea mai veche din Europa, fiindcă așa cum ne-am obișnuit,în România, totul este “cel mai”.
Putem îndrăzni să spunem că este considerată de unii, chiar cea mai veche Civilizație din Lume, având mega așezări la nivelul zecilor de mii, practic de dimensiunea unor mici orașe noderne. Ajungea de la Kiev până la Brașov.... Nou românii suntem mereu “cei mai cei”, și chiar suntem Leagănul geografic al civilizației din Europa,cel puțin din aceste puncte de vedere despre care discutăm. Problemele sunt au fost și sunt altele la noi,le știm deja toți, și nu are rost să mai discutăm despre probleme,ci doar despre soluții. Să ne hrănim cu informații sănătoase, reale și să ne cunoșteam istoria și identitatea,din date și informații concrete. Fiindcă inclusiv ISTORIA convențională de arăta exact adevărurile pe care noi le luăm din mituri, conspirație și alte forme de naționalism ieftin. Nu-i nevoie de așa ceva, fiindcă avem date “brute “ și nu trebuie decât să scăpăm adânc în ele din toate punctele de vedere, să le integrăm in conștiința, cultura și identitatea noastră. Să le expunem și să ne mândrim cu ele, și să construim mai departe pe acest fundament real. Deci, ajunge acum din vest,în Est, tocmai la Iași,sau mai degrabă în apropierea Iașului actual. Mergem înapoi 6800 de ani, practic 4800 de ani înainte de Hristos. Și ajungem în teritoriul actual al Moldovei, așa cum am spus undeva lângă Iași și ce vedem? Înainte de a spune ce găsim sau vedem acolo, trebuie să menționăm că piramidele nici nu existau, se vor contribui abia peste 2000 de ani, deasemenea nici Stonehenge,nu era ,va fi abia peste 1700 de ani,nici roata nu era inventată. Extrem de relevant de menționat și aici MARE ATENȚIE! Tăblițele sumeriene deasemenea nu era încă apărute,ele vor apărea abia prin 3300 înainte de Hristos. Cu alte cuvinte nu există niciun tip de scriere pe glob. Însă ce exista? Ei bine exista ceva,cu 500 mai devreme,și anume tăblițele de la Tărtăria, considerat cea mai veche forma de scriere din lume. Însă ce vedem în Moldova,dat fiind faptul că pe glob am văzut că erau încă destul de înapoiați. Practic, fără nicio exagerare,în acel moment Moldova era cel mai dezvoltat loc de pe Glob! Aveai cea mai rafinată arta ceramică din lume,cele mai performante cuptoare din lume,rivaliza doar China la acel moment cu ce era în Moldova. Avea practic așezări din oraș,cu case pictate, deasemenea precum ceramica lor. Adică nu-i nimic surprinzător la arta mănăstirilor pictate inclusiv în exterior din Bucovina, fiindcă acolo a fost cel mai dezvoltat hub al artei și primul din istoria lumii. Acolo a luat naștere Iia românească și portul tradițional românesc , precum și toate artele și meșteșugurile tradiționale păstrare până astăzi. Toate poartă marca CUCUTENI! Deasemenea pacifismul țării noastre,tot de acolo are rădăcinile, cultura CUCUTENI,era una exclusiv pașnică,nu se ocupa cu războiul,cu doar cu arta și celelalte elemente necesare traiului precum agricultura, construcții de case și alte elemente precum vânătoare, creșterea animalelor etc. Deci trăiau precum trăiește țăranul român autentic. Se îngrijește să aibe de toate, își fabrică haine tradiționale extrem de frumoase și construiește o casă și gospodărie frumoasă,este pașnic, deschis cu consătenii lui,și deasemenea este spiritual. Aveau și Cucutenii religie sau mai degrabă o spiritualitate, fiecare avea altarul sau cu statui înfățișând mai degrabă femei, cumva Marea Zeiță. Însă aveau credințe mai degrabă legate de ciclurile naturii. Îmi aduc aminte de străbunica cum spunea “Sfântul Soare”... Însă CUCUTENI nu se rezuma doar la asta, dacă domnitorii de mai târziu am văzut că exploatau sare,ei bine nu au fost primii. Practic CUCUTENI aveau Mina de Sare. Deasemenea GLIA Strămoșească despre care tot auzim atâta. De ce este importanta inclusiv acum? Păi tocmai fiindcă a fost resursa esențială pentru Cucuteni, fiindcă de acolo și-au construit casele,de-acolo și-au construit ceramica,acolo și-au sădit mâncarea. De ce prefera romanii case mari,cu etaje etc? Păi iarăși Cucuteni, dacă Europa încă a rămas la “casă de piatră” și locuințe primite , Cucuteni practic a construit case cu etaj. Punctul slab al Culturii Cucuteni? Ei bine acest idealismul românesc, practic au trăim în lumea lor până au venit niște triburi mai “sălbatice” care efectiv au venit peste ei, fără prea mare LUPTĂ. Fiindcă Cucuteni nu avea efectiv armată,ei trăiau așa în paradisul lor…
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 30.03.2026 at 23:23:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Acum că am făcut această expunere de ansamblu asupra evenimentelor de pe teritoriul actual al României de acum începând cu acum aproximativ 800 de ani și mergând până acum 40.000 de ani,este timpul să scoatem Asul din mânecă și să-l jucăm fiindcă este efectiv o miză globală aici.
Am pomenit atunci când ne plimbam prin Moldova,acum 6800 de ani,care era cea mai dezvoltată așezare din lume, alaturi de întregul teritoriu locuit de Civilizația CUCUTENI,care se întindea până în Ucraina, că cu 500 mai devreme se întâmplă ceva mai fascinat chiar. Hai sa ne “teleportăm” acum 7300 acum in Transilvania, fiindcă am inceput in Vestul Țării,am mers in Moldova,peste tot era “civilizație,iar în Transilvania vom găsi ceva care nu doar că este Civilizație. Ajungem in teritoriul actual al județului Alba, undeva intre Alba-Iulia și Orăștie în localitatea numită astăzi Tărtăria. Acolo era ceea ce se numește Cultura Vinca Turdaș, însă despre asta vom discuta separat. Totuși putem menționa câteva aspecte cheie ale acestei culturi. Dacă CUCUTENI erau artiștii și aveau acele Mega Orașe. Vinca Turdaș erau mai pragmatici și erau orientați spre “tehnologie”. Vinca se întindea pe teritoriul actual al Serbiei,spre Ungaria, Bulgaria și România,deci era destul de vast. Însă descoperirile arheologice esențiale au fost la Vinca (Serbia) și Turdaș (Romania). Practic cultura Vinca a dezvoltat extracția și prelucrarea cuprului. Deasemenea au construit niște statuete extrem de “extraterestre” cu ochii mari , triunghiulari și măști. Iar dacă vorbim strict despre tăblițele de la Tărtăria,ei bine acestea sunt în număr de 3 , descoperite într-un mormânt, alături de o femeie,care se consideră că era o preoțească a spiritualității sau sistemului lor Religios. Am putea concluziona că erau niște simboluri de ordin religios. Acuma desigur că există controverse, fiindcă au apărut cu 1000 de ani înainte de cele sumeriene, considerare cel mai vechi “scris” din lume. Însă dacă admiți că cel de la Tărtăria este într-adevăr “scris” atunci zgudui din temelii istoria lumii. Desigur acest episod din genealogia poporului nostru și inclusiv genealogia lumii actuale trebuie tratate separat și pe cât posibil fără a cădea prea mult în conspiraționism. Însă, dragii mei,datele sunt mult prea evidente,și toate converg spre același lucru. Adică am oferit evenimente singulare și independente unul de celălalt,din locuri diferite,din timpuri diferite, toate pe teritoriul actual al țării noastre și toate sugerând același lucru. Asta nu-i conspiraționism, nu-i naționalism, nu-i istorie fabricată, nu-i Daniel Roxin cu dacii lui, nu-i Hașdeu cu tăblițele lui de la Sinaia,fabricate și ele, nu-i altul cu Iisus a fost român, nu-i Georgescu cu conștiința lui națională și teoriile lui din evul mediu etc. Ce am spus în postările ulterioare este pur adevăr ISTORIC,REAL,care demonstrează tot ce aceste superstiții,mitologii, conspirații și naționalisme fanteziste încearcă să construiască pe un analfabetism cronic. Nu-i nevoie să ne inventăm o istorie, când avem una dintre cele mai bogate de pe glob. Pur și simplu trebuie să ne-o descoperim pe aceasta, să o studiem, să o înțelegem etc.